Nuri Şahin: 'Başarının sebebi altyapı'

Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund'da forma giyen milli futbolcu Nuri Şahin, en büyük hayalinin Türk Milli Takımı'nın 2002 Dünya Kupası'nda yakaladığı başarı sonrası Türkiye'de karşılanması gibi bir duyguyu yaşamak olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 23.10.2014 - 14:05
Abone Ol google-news

Nuri, Nike tarafından hayata geçirilen "Most Wanted" projesinin finalleri nedeniyle TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kişisel kariyeri ve gelecek hayalleri hakkında açıklamalarda bulunan milli futbolcu, şöyle konuştu:

"Öncelikli hedefim, milli takımla turnuvalara katılmak ve o havayı yaşamak. O turnuvalardan sonra ülkemizde güzel şekilde karşılanmak. 2002'nin dönüşü en büyük hayalim. Öyle karşılanmayı her kupaya değişirim. Televizyondaki o görüntüler inanılmazdı. O duyguyu yaşamayı çok istiyorum, çok büyük bir hayal. İnşallah önümüzdeki yıllarda o hissi biz de yaşarız. Kulüp kariyerimde de Şampiyonlar Ligi'ni almadan futbolu bırakma niyetim yok."

Borussia Dortmund olarak katıldıkları her kulvarda sonuna kadar gitmek istediklerini vurgulayan Nuri Şahin, "Hedeflerimizi dün akşamki Galatasaray maçı gösterdi. Her kulvarda sonuna kadar gitmek istiyoruz. Hedefimiz, kupaların hepsini zorlamak ve kendimizi geliştirmek. Şampiyonlar Ligi çok büyük bir hayal. Orada da çok büyük bir şansımzı olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

- "Galatasaray maçı zor geçti"

Nuri Şahin, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam yaptıkları ve 4-0 galibiyetleriyle sonuçlanan Galatasaray maçının kolay gibi görünse de zor geçtiğini söyledi.

Sakatlığının yavaş yavaş geçtiğine değinen deneyimli oyuncu, şunları kaydetti:

"Kişisel idmanlara başladım. Her şey yolunda giderse önümüzdeki 2-3 hafta içinde takımla çalışmalara başlayabilirim. Dünkü maç ise kolay değildi. Dışarıdan çok kolay gibi gözüküyor ama ilk dakikalar zor geçti. Gollerden sonra biz de rahatladık. 4-0 gibi bir skoru kesinlikle beklemiyorduk. Buraya gelirken Galatasaray'ın ne kadar büyük ve zorlu bir deplasman olduğunu takım arkadaşlarım biliyordu. İkinci yarı tempo düştü. İki takım da oyunun bittiğini anladı ama o kadar da kolay değildi."

- Türkiye'deki yabancı oyuncu sınırı

Nuri Şahin, Türkiye'de uygulanan yabancı oyuncu kuralı hakkında açıklamada bulundu.

Ülke olarak Türk futbolunu 2002'ye götürebilmek için çabalamaları gerektiğini anlatan milli futbolcu, şöyle devam etti:

"Türkiye Ligi'nde oynamadığım için o konuda fazla bir şey söyleyemeyeceğim. Ülke olarak 'Türk futbolunu nasıl 2002'lere götürebiliriz?' diye çabalamamız gerek. O konuda büyüklerimizin düşünceleri vardır, ben bir şey söyleyemem. Almanya'nın kaliteli olmasının tek nedeni var. O da altyapı. Almanya'da ilkokuldan başlayan müthiş bir altyapı eğitimi var. Türkiye'de bu eğitim başlarsa, belki profesyonel hayatımda göremem ama benden sonraki 15-20 yılda bu olacaksa, 'eyvallah' demek lazım. Ondan sonraki jenerasyon müthiş olabilir. Almanya 2000'de o kadar kötü bir turnuva geçirdi ki her şeyi ters çevirdiler ve 14 sene sonra dünya şampiyonu oldular."

Nike'a, genç futbolculara şans verdiği için teşekkür eden Nuri, "Bu proje, onlar için çok büyük bir şans. Umarım kardeşlerimiz bu şansı iyi kullanırlar. Ben elimden gelen desteği veriyorum. Bu şansı çok iyi değerlendirmeleri ve çok çalışmaları lazım" diye konuştu.

- "Çalışmadan olmuyor, yetenekle bir yere kadar"

Genç oyunculara tavsiyelerde bulunarak, asla pes etmemeleri gerektiğini söyleyen milli futbolcu, şöyle devam etti:

"Dikkat etmeleri gereken şey, hergün güneşli olmayacak. Yağmur ve çamur olacak. O günlerde de çok çalışmaları lazım. Biz futbolcular, milli takıma gelene kadar sadece güneşli günlerden geçmedik. Daha çok yağmurlu ve çamurlu günler yaşadık ve güneşli günlere geldik. Bunların kafasında yer edinmesi ve ona göre yaşamaları lazım. Her şeyiyle profesyonel yaşamaları gerek. Çok çabuk uçmasınlar. Bu çok büyük bir tehlike. Seni o kadar çabuk indirirler ki feleğini şaşırırsın. Çok çalışsınlar. Çünkü çalışmadan olmuyor, yetenekle bir yere kadar."

Nuri Şahin, 11 yaşında girdiği Borussia Dortmund altyapısında önemli bir eğitim aldığını anlatarak, "Hayallerim vardı. Borussia Dortmund'da oynamak, şampiyon olup Real Madrid'e gitmek ve milli takımda oynamak vardı. Hedefler her zaman kafamdaydı. Çok uzak geliyordu ama gözümün önünden hiç kaybetmedim" şeklinde konuştu.

- Türkiye finallerini izledi

Milli futbolcu Nuri Şahin, Nike'nın organize ettiği "Most Wanted" projesinin Türkiye finallerini izledi.

Dünya çağında amatör ve kontratsız futbolcuları keşfederek, İngiltere'deki Nike Academy'de eğitim almasını sağlayan projeye Türkiye finallerinde başarılı olan 2 çocuk, 27 Kasım'da başlayacak "Most Wanted" dünya finaline katılacak.

Dünya finallerinde çocuklar, seçkin antrenörlerden eğitim alma şansı yakalayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler