IŞİD'i eleştiren Gençlerbirliği futbolcusuna saldırı

Gençlerbirliği’nin alevi kökenli futbolcusu Deniz Naki,sosyal medyada IŞİD’i eleştirdiği için kendisine gelen tehditlerin ardından kimliği belirsiz kişilerce dövüldü. Bu olay üzerine menajerini Ankara’ya çağıran Naki, G.Birliği ile yollarını ayırıp çifte vatandaşlığı bulunan Almanya’ya dönme kararı aldı.

Yayınlanma: 04.11.2014 - 16:22
Abone Ol google-news

Koluna Dersim 62, sırtına iseDersimli yazdıran, takımında 62 numaralı formayı terleten ve demokrat görüşleri ile dikkat çeken Deniz Naki, pazar günü Ankara’da 3 kişinin saldırısına uğradı. Sosyal medya hesabına da, Bu daha ilk uyarı tehditleri gönderilen Naki, saldırıya uğramasının nedenini,Alevi kökenli Kürt kimliği ile terör örgütü IŞİD’e getirdiği eleştiriler olduğunu açıkladı.

Konuyu Alman Bild gazetesi ile paylaşan Naki, Pazar günü tatil günümüzdü. Yemek almaya gittiğim sırada üç kişi yolumu kesti. Bana defolup gitmemi söylediler. Kulübün benim gibilere ihtiyacı olmadığını söylediler. Bu bana yönelik ilk uyarıymış” şeklinde konuştu. Ardından saldırıya uğradığını belirten Naki, onu rahat bırakmaları için para bile verdiğini ifade etti.

Almanya’da yaşayan babasının hemen dönmesi için kendisine telkinde bulunduğunu ve kısa sürede Ankara’dan ayrılacağını açıklayan Naki, açıklamasını Biji Berxwedana Shingal u Kobanê, Yaşasın Şengal ve Kobanê direnişi sözleriyle bitirdi.

Gençlerbirliği Genel Menajeri Seçkin Topçu, yaptığı açıklamada, Naki’nin sözleşmesinin karşılıklı feshedildiğini söyledi. Başkent ekibine 2013-14 sezonu başında imza atan 25 yaşındaki oyuncuya hizmetlerinden ötürü teşekkür eden Topçu, Naki’ye bundan sonraki kariyerinde başarılar diledi. Gençlerbirliği formasıyla Spor Toto Süper Lig’de 20, Türkiye Kupası’nda ise 4 maça çıkan Naki, bir kez gol sevinci yaşadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler