Beşiktaş'ta tek hedef derbiyi kazanmak

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında yarın deplasmanda Galatasaray ile kritik bir derbi mücadelesine çıkacak. Siyah-Beyazlılar, derbiden 3 puanla ayrılarak şampiyonluk hedefini sürdürmek istiyor.

Yayınlanma: 04.05.2019 - 11:00
Beşiktaş'ta tek hedef derbiyi kazanmak
Abone Ol google-news

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında yarın Galatasaray ile kritik bir derbi mücadelesine çıkacak.

Siyah-beyazlı takım, Türk Telekom Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve hakem Bülent Yıldırım'ın yöneteceği derbide Galatasaray'a konuk olacak.

Ligde uzun süre zirvenin uzağında kalan ama son haftalarda puan farkını eritmeyi başaran Beşiktaş, derbi mücadelesini kazanarak şampiyonluk iddiasını kalan 3 haftaya taşımaya çalışacak.

Süper Lig'de 59 puanla üçüncü sırada bulunan siyah-beyazlı ekip, 60 puanlı Galatasaray'ı yendiği takdirde ikinci sıraya yükselecek. Beşiktaş, alacağı galibiyetle ayrıca 63 puanlı Medipol Başakşehir ile farkı da bire düşürecek.

 Ligin en golcü takımı

Beşiktaş, 30 maçta attığı 66 golle ligin en golcü takımı durumunda bulunuyor.

Süper Lig'in ilk yarısında 28 gol atan siyah-beyazlı ekip, sezonun ikinci devresinde ise rakip fileleri 38 kez havalandırdı.

Son 6 maçını kazandı

Beşiktaş, şampiyonluk mücadelesindeki kritik haftalarda kazanmayı bildi.

Siyah-beyazlı takım, son 6 karşılaşmasını kazanarak 18 puanı hanesine yazdırdı.

Deplasmanda performansını artırdı

Beşiktaş, deplasmanda yaptığı son 6 lig maçında 5 galibiyet ve 1 beraberlik aldı, yenilgi yaşamadı.

Son iki dış saha maçında siyah-beyazlı ekip, Çaykur Rizespor'u 7-2, Demir Grup Sivasspor'u ise 2-1 yendi.

Sezonun geride kalan bölümünde 15 deplasman maçına çıkan ve 7 galibiyet alan Beşiktaş, ayrıca 5 beraberlikle 26 puan topladı. Siyah-beyazlılar, dış sahada rakiplerine 3 defa mağlup oldu.

Deplasmanda 34 gol atan Beşiktaş, kalesinde 21 gol gördü.

Burak Yılmaz 300. lig maçına çıkacak

Siyah-beyazlı takımın golcü oyuncusu Burak Yılmaz, Galatasaray ile oynanacak derbi maçta görev verilmesi halinde Süper Lig'deki 300. karşılaşmasına çıkacak.

Kariyerinde Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Fenerbahçe, Eskişehirspor ve Manisaspor formalarıyla ligde 299 lig maçına çıkan Burak, rakip fileleri 175 kez havalandırdı.

Burak, ayrıca derbi maçta takımının en büyük kozlarından biri olacak. 33 yaşındaki futbolcu, son 6 maçta takımına 7 gol kazandırdı.

Devre arasında transfer edilen deneyimli oyuncu, 12 karşılaşmada siyah-beyazlı formayla 11 gol attı.

Burak Yılmaz ve Quaresma sınırda

Beşiktaş'ta derbi öncesi Burak Yılmaz ve Ricardo Quaresma, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Bu sezon yedişer sarı kart gören her iki oyuncu, Galatasaray karşısında aynı durumu yaşarsa cezalı duruma düşecek ve 32. haftadaki Aytemiz Alanyaspor maçında görev alamayacak.

Medel dışında eksik yok

Siyah-beyazlı takımda sakatlığı süren Gary Medel dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Adriano Correia ve Quaresma'nın da MKE Ankaragücü karşısında oynamasıyla teknik direktör Şenol Güneş, ilk 11 konusunda tercihlerini artırdı.

Şenol Güneş üstün
Tecrübeli teknik adam Şenol Güneş, Beşiktaş'ın başında ligde Galatasaray'a karşı 7 maça çıktı. Beşiktaş bu maçlardan 5'ini kazanırken, 1 maçta ise kazanan taraf Galatasaray oldu. 1 karşılaşmada da taraflar eşitliği bozamadı.

Siyah-Beyazlı ekip Galatasaray ile oynadığı son 4 sezondaki maçlarda da rakibine üstünlük kurmayı başardı. Şenol Güneş'in yönetiminde 2015-16 sezonunda rakibini 2-1 ve 1-0'lık skorlarla mağlup eden Beşiktaş, sezonu şampiyon tamamlamıştı. Güneş yönetiminde şampiyon olduğu ikinci sezonda da rakibiyle 2-2 berabere kalan Beşiktaş, sezonun ikinci yarısında Türk Telekom Stadyumu'nda rakibini 1-0'lık skorla yenmişti. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında rakibini 3-0 mağlup eden Siyah-beyazlılar, sezonun ikinci yarısında rakibine 2-0 mağlup olarak Şenol Güneş yönetiminde rakibine ligde ilk kez mağlup olmuştu. Beşiktaş, bu sezonunun 14'üncü haftasında rakibini Vodafone Park'ta oynanan maçta Adem Ljajic'in penaltı golüyle mağlup etmeyi başarmıştı. Şenol Güneş, siyah-beyazlı ekibin başında Galatasaray'a karşı çıktığı 7 lig maçında 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı. Tecrübeli teknik adam ayrıca 2016-17 sezonu Süper Kupa karşılaşmasında Galatasaray'a rakip olmuş ve penaltı atışları sonrasında rakibine yenilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler