Şenol Güneş: Mali disiplin şart!

Gazetelerin spor sorumluları ve spor dünyasının önemli isimleriyle TFF'nin Levent'teki yerleşkesinde öğle yemeği yiyen Şenol Güneş, gazetelerin spor sorumluları ve spor dünyasının önemli isimleriyle bir araya geldi.

Yayınlanma: 23.07.2019 - 06:00
Şenol Güneş: Mali disiplin şart!
Abone Ol google-news

Ulusal Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türk futbolunun geleceğinin 'mali disiplin ve duygusal bağlılıkta' olduğunu söyledi. "Sorun yerli yabancı oyuncu meselesi değil, futbolcunun yaptığı işe saygı duyması, ülkenin milli duygularla hareket etmesi şart" diyen Güneş, geçen kısa sürede "Türkiye'nin benimsediği bir takım" kimliğine kavuştuklarını ancak, tüm coğrafyanın takımı olma yolunda çok çalışmaları gerektiğini ifade etti.

Gazetelerin spor sorumluları ve spor dünyasının önemli isimleriyle TFF'nin Levent'teki yerleşkesinde öğle yemeği yiyen Güneş, yeniden düzenlenen Milli Takımlar Binası'nı da tanıttı. TFF yöneticisi Selim Soydan, milli takım antrenörleri Mehmet Kulaksızoğlu, Vedat İnceefe ve Bayram Bektaş'ın da katıldığı etkinlikte Şenol Güneş, İzlanda yenilgisiyle çok önemli bir fırsatı kaçırdıklarını, ancak futbolun içinde bu tür sonuçların olduğunu da ifade etti. Güneş, "Eleştiri elbette olacak. Ancak başarı için duygu birlikteliği şart. Oyuncuyu da etkimiyor. Biz hayalimizi ortaya koyduk, şimdi bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Fransa maçında çok istekliydik, İzlanda maçında ise oynarmış gibi yaptık. Elbette saat farkı ve diğer olaylar da önemli ama, isteksizdik. Maçları sonradan izlediğimizde İzlanda önünde de Fransa maçındaki gibi pozisyon bulduğumuzu gördük ama mış gibi yapınca olmuyor. Hızlı oynayamadık. Eğer İzlanda'yı yenseydik grupta çok farklı yerde olacaktık. Fırsat kaçtı. Şimdi Andorra ve Moldova maçları var. Eğer İzlanda'daki gibi yavaş oynarsak bu iki maçta zorlanırız" dedi.

Ulusal Takım'ın yeniden İstanbul'a döneceğini ve 16 milyonluk kentin 3 stadında da maç oynamak istediklerini belirten Şenol Güneş, Konya, Antalya, Kayseri, Eskişehir, Trabzon seyircisine de teşekkür ettiklerini söyledi ve şöyle devam etti: "Milli takım bir tablo, bu tabloda tüm renkler olmalı. 2020 Avrupa Şampiyonası'na İstanbul'dan gitmek istiyoruz. 3 Stadı da kullanacağız. Galatasaray sahasında Fenerli futbolcuya, Fenerbahçe sahasında Galatasaray seyircisine protesto var. Bu milli sorun değil, genel bir sıkıntı. Yoksa biz kendi insanına küfür edecek bir toplum değiliz. Konya ve Antalya'ya da gideceğiz. İngiltere gibi (Wembley) devamlı oynayacağımız bir milli takım stadı da söz konusu. Yaşayıp göreceğiz. Kiminin nefesi, kiminin soluğu, kiminin duası önemli. Türk futbolunun başarısı için Milli Takım çok önemli. Elbette Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi de önemli. Ama oralarda Galatasaray, Beşiktaş ve diğer takımlarımızın işi çok zor. Milli takım başarılı olursa heyecan ve coşkuyu yakalarız. Fransa maçından sonra İzlanda yengisi yara açtı, şimdi önümüzdeki 2 maç çok önemli."
Kulüplerle her zaman ilişki içinde olacağını da söyleyen Şenol Güneş, "Hocalarla temas halindeyiz. Milli takıma gelirken oyuncunun durumunu soruyoruz, eğer eksiği varsa burada tamamlıyor ve kulübüne geri gönderirken yine rapor yolluyoruz. Kulüplerin başarısı önemli" diye konuştu.

Mali disiplin şart!

Şenol Güneş, Türk futbolunun en önemli sorunun ise ekonomik darboğaz olduğunu söyledi. Kurumsal yapılanmanın bir türlü oturtulamadığını belirten Güneş, "Diyorlar ki Türk futbol ekonomisi büyüdü. Peki kim mutlu? İmza 2 dakikada atılıyor ödeme 2 yılda gerçekleşmiyor. Kulüpler birisini alıyor, parasını ödemiyor, gidiyor başkasını alıyor. Mali disiplin gelmezse geleceğimiz iyi gözükmüyor. Kayıt dışı ekonominin bitmesi gerek. Gelin şu vergiyi biz ödeyelim futbol insanları olarak, kulüplerle ya da kurumlarla pazarlığımızı da ona göre yapalım. Kulüpler ödemesin. Personelin futbolcunun maaşı 1 gün gecikmesin. Şimdi milli takıma gelen futbolcu kulübünde sorun yaşıyorsa bu sahaya yansıyor. Adam parasını alamamış, kafaca uzaklaşmış, sonra onu toparlamaya çalışıyoruz. Şimdi kulüpler 'küçülmemiz ekonomik önlem' diyor. 2 yıl önce niye küçülmedin, hala transfer peşindesin? Ben hala milli takımdan alacağımı tahsil edemedim.

Burak size güvenmeli

Burak Yılmaz'ın performansı ile de konuşan Şenol Güneş, "Özel bir oyuncu. Size önce bir duvar çekiyor, ama onun güvenini kazanırsanız çok başarılı oluyor. Trabzon'da da, Beşiktaş'ta da öyleydi. Ama güvenini kaybederse soğur. Beşiktaş'a gelirken ona ben güvence verdim, çünkü kimse vermek istemiyordu ama kim kazandı? Beşiktaş ve Milli Takım. Kadroda golcülerimiz var, Burak, Cenk, Güven az oynuyor, keşke oynasa, Mevlüt var kadroya alamasam da, Enes yumuşak bir stile sahip ama önemli. Orta alanda Oğuzhan gerekli bir isim. Ama kulübünde oynayamayacaksa gitsin oynayacağı yere. Oynamazsa verimli olamaz. Milli takımda sol ayaklı stoper sorunumuz var. Ayrıca mevkilere de takılmamamız gerek. Dorukan sağ bek geldi, orta sahada çok başarılı, keza Güven her yerde oynadı." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler