Sol bek için 2 aday

Adriano ile yollarını ayıran Beşiktaş, Durmisi ve Trauco'yu takipte.

Yayınlanma: 24.07.2019 - 04:00
Sol bek için 2 aday
Abone Ol google-news

Beşiktaş yönetimi sol bek transferi için somut adımlar atmaya hazırlanıyor. Bir süredir Adriano ile yeni sözleşme yapmak için görüşmelerde bulunan Siyah-Beyazlılar, Brezilyalı futbolcunun ülkesinin takımlarından Athletico Paranaense ile anlaşmasının ardından iki oyuncu üzerinde yoğunlaştı. Beşiktaş’ta sol beke ilk aday, Lazio’nun Danimarkalı oyuncusu Riza Durmisi. 24 yaşındaki futbolcuyu kiralamak isteyen yönetim, İtalyan ekibiyle masaya oturacak. Geçen sezon 7.5 milyon Avro’ya Real Betis’ten Lazio’ya transfer olan Durmisi, beklentileri karşılayamadı. 19 maçta forma giyen Arnavut asıllı oyuncu, kariyerine farklı bir kulüpte devam etmek istiyor. Diğer sol bek adayı Flamengo’da forma giyen Miguel Trauco. 27 yaşındaki Perulu futbolcuyu bonservisiyle kadrosuna katmayı planlayan Siyah-Beyazlılar, Durmisi görüşmesinden çıkacak sonuca göre harekete geçecek. Danimarkalı futbolcunun kiralanamaması halinde Flamengo ile oyuncunun bonservisi için pazarlıklar başlayacak.

Yeni sezon hazırlıklarının İstanbul etabını tamamlayan Beşiktaş, ikinci etap kampı için bugün Avusturya’ya gidecek. Saalfelden kentinde 4 Ağustos’a kadar kamp yapacak Siyah-Beyazlılar, CD Eibar, Apollon Larisas, Udinese ve Brescia ile hazırlık maçı oynayacak.

Avcı’nın umudu gençler

Beşiktaş’ta teknik direktör Abdullah Avcı yeni sezon öncesinde ideal 11’ini oluşturmaya çalışırken genç futbolcuların performansı başarılı hocayı mutlu etti. Özellikle Muhayer Oktay’ın antrenman ve hazırlık maçlarında gösterdiği performanstan çok memnun kalan Avcı, Orkan Çınar’ı da kazanmak istiyor. Pendikspor maçında etkili oynayan ancak sonrasında sakatlık yaşayan Orkan için özel program hazırlayacak olan tecrübeli çalıştırıcı, bu futbolcunun gelişim göstererek takıma dahil olmasını istiyor. Avcı’nın gözüne girmeyi başaran bir diğer isim ise altyapıdan gelen Oğuzhan Akgün. Eldeki kadroyu en etkili şekilde kullanmak isteyen Abdullah Avcı, 4 Ağustos’a kadar devam edecek olan Avusturya kampında, yeni sezon taktiğini oturtmak için yoğun mesai harcayacak.
Siyah-Beyazlılarda orta sahada forma giyecek 5 isim de belirlendi. Avcı’nın kafasındaki orta saha kurgusunda Oğuzhan Özyakup, Dorukhan Toköz ve Adem Ljajic bulunuyor. Bu 3 isimle merkez orta sahayı kuracak olan Avcı’nın kanatlardaki ilk tercihi ise Tyler Boyd olacak. ABD’li futbolcuyu, Visca gibi kullanmak isteyen Avcı, sol kanadı ise Quaresma’ya emanet edecek. Bu arada Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden merhum Cenk Koray, dün vefatının 19. yılında Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabrinde anıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler