Bilic: Önceliğimiz Türkiye ligi

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Asteras maçında kırmızı kart gören Atiba Hutchinson'a ceza vermeyeceğini söylerken, yedikleri ilk golü 'garip' olarak nitelendirdi.

Yayınlanma: 28.11.2014 - 08:20
Abone Ol google-news

Maç sonrası NTV Spor'un sorularını yanıtlayan Beşiktaş Teknik Direkötrü Slaven Bilic turu geçmeleriyle ilgili olarak, "Turu geçtik. İşimizi burada tamamladık. Maçtan önce oyuncularımıza bu işi Tottenham maçına bırakmamız gerekiyordu demiştim. Çünkü işi Tottenham maçına bırakmak bizim için tehlikeli bir hal alacaktı. İyi başlamadık ama ikinci yarı toparlandık. Önce ikinci golü attık, üçüncü golü de atabilirdik. Rakip bitmiş durumdaydı. Ancak serbest vuruştan golü buldular. Daha sonra bir gol daha buldular. Kalan dakikalarda iyi savunduk ve turu atladık.Tehlikeli pozisyonlar da buldular. Neticede istediğimiz sonucu aldık" dedi.

Duran toplardan Beşiktaş'ın çok gol yemesinin hatırlatılması üzerine Hırvat teknik adam, "İlk golü serbest vuruştan garip bir şekilde yedik. Oğuzhan oyuna girerken, hakemin beklemesi gerekiyordu. Gevşek davrandık ve golü yedik. 2-0 çok iyi bir skor ama böyle bir zeminde böyle bir yerde çok riskli de bir skor. Burada en iyi çözüm 3. golü bulmaktı. Bir gol atıp maçın fişini çekebilirdik" diye konuştu.

"ÖNCELİĞİMİZ TÜRKİYE LİGİ"

Hırvat teknik adam, Avrupa Ligi'nde ellerinden geleni yapacaklarını ancak öncelikli hedeflerinin Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşmak olduğunu dile getirdi.

UEFA Avrupa Ligi'nin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Bilic, şunları kaydetti:

"Avrupa'da elimizden geleni yapıyoruz ama önceliğimiz Türkiye liginde şampiyon olmak. Chelsea İngiltere'de PAOK, Olympiakos Yunanistan'da şampiyon olmak ister. Avrupa bizim için çok önemli. Çünkü uzun bir süredir cezadan dolayı Avrupa'dan uzak kaldık. Zor bir maç takviminden geçiyoruz. Buradan turu almak psikolojik olarak çok önemliydi. Tottenham maçı artık ölüm kalım karşılaşması olmayacak. Ama tabii ki önemli ve hedef bir maç. Bazı işleri iyi yapmalıyız. Oyunun fişini çekmeyi daha iyi yapmalıyız. Duran toplarda fiziksel olarak yetersisiz. Burada da gereksiz fauller ve top kayıpları yapmayarak önlem alabiliriz."

HUTCHINSON'A CEZA YOK

Slaven Bilic, karşılaşmanın 72. dakikasında hakeme itiraz sonucu ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan oyuncusu Atiba Hutchinson'a sahip çıktı.

Hutchinson'un çok beyefendi bir futbolcu olduğunu dile getiren Hırvat teknik adam, "Ben de şaşırdım. İtirazdan dolayı kart yediğini görmemiştim. Kimseye hakaret veya küfür etmez. Çok centilmendir. Gördüğü karttaki reaksiyonunu anlıyorum. Hakeme sadece 'Neden bu kararı verdiniz' diye sormuş. Hutchinson'a güveniyorum" diye konuştu.

Bilic, penaltıyı Demba Ba'nın yerine Gökhan Töre'nin kullanmasıyla ilgili soruyu ise "Gökhan sorumluluk aldı ve penaltıyı gole çevirdi" diye yanıtladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler