'Hakemlere aba altından sopa!'

Eski Türkiye Futbol federasyonu Başkanı yazarımız Kemal Ulusu, Beşiktaş Başkanı Orman’ın MHK seminerindeki konuşmasını “tehdit” olarak yorumladı.

Yayınlanma: 10.08.2019 - 04:17
'Hakemlere aba altından sopa!'
Abone Ol google-news

Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Sayın Fikret Orman, MHK seminerinde kapanış konuşması yapmış. Bu bence tam bir skandal ve koca bir yanlıştır.
Orada konuşacak kişiler; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı, TFF Onursal Başkanı Şenez Erzik veya çağrılmışsa, eski bir TFF başkanı veya Eski bir MHK başkanı olabilirdi, o kadar.
Başkan oradan kendi ağzıyla Beşiktaş Başkanı olarak da konuşuyorum tabirini kullanarak, tüm hakemlerimize adeta “Aba altından sopa göstererek, yanlış yapmayın, oyunu kesmeyin” gibi nasihatlerde bulunuyor. Sanırsınız sanki büyük bir hakem otoritesi!
Oradan da bir hakem çıkıp da “Sayın başkan, sen bize hata yapma diyeceğine, Beşiktaş’ta yaptığın fahiş hataları yapmasaydın da, koca Beşiktaş’ı mali açıdan iflas ettirmeseydin, bizlere sahada türlü şekilde yanıltmak istediğini itiraf ettiğiniz, o şarlatan yaşlı yabancılara, milyon dolarları kaptırmasaydın. Hepsi bir yana, şampiyon olduğun yıllar dahil, binlerce seyircin hep senin aleyhinde neden bağırıyor Sayın başkan? Onu bir sorgulasaydın, ayrıca sen bunları bize aynı zamanda Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak söylerken, ilerde bir Beşiktaş maçında, Beşiktaş lehine bir hata veya yanlış yaptığımızda, Galatasaray ve Fenerbahçe başkanlarının senin bu konuşmandan, bizlerin tesir altında kaldığımızı ağır bir şekilde ifade edeceğini, hiç düşünmüyor musun?
Kulüpler Birliği başkanı dahi olsanız, bir büyük kulüp başkanı olarak, dünyanın hiçbir yerinde uygulaması olmayan bu konuşmayı yapmaya acaba neden gerek duydunuz” türde bir konuşma yapsaydı, o salonda kim bilir neler olurdu.
Tabii o hakemin hemen ipi çekilirdi, ama bence o hakem, Fransız ihtilalini yaratan ünlü düşünürler, John Locke, Rene Hebert, Descartes, Montesquieu ve J.J. Rousseau gibi hem Türk futboluna, hem TFF’ye, hem MHK’ye hem de hakem camiasında bir ilke imza atarak kahraman olur, unutulmazlar arasına girerdi.
Özetle Sayın Başkan, Kulüpler Birliği başkanı da olsan, (ki bu birlik ne iş yapar, aralarında didişmekten başka, o da ayrı bir konu ya) sen asıl kimliğin Beşiktaş başkanı olarak, kürsüden güçlü bir şekilde adeta bize yanlış yapmayın diye tüm hakemlere duyuru yapıyorsun. Çok üzücü bir durum çok!
Sayın Başkan, ayrıca hakem kardeşlerime ve Türk futboluna bilerek veya bilmeyerek çok kötü bir darbe de vurdun, neticelerini çok az bir zaman sonra sen, ben ve tüm futbol camiası olarak hep beraber göreceğiz.
İnşallah ben yanılırım ve senin bu harika öğütlerinden sonra, MHK ve hakemler hiç yanlışsız bir sezon geçirirler, hepimiz mutlu oluruz ve ben de bu köşeden çıkar ve dev özürümü dilerim. Söz.
Bu eski bir Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi ve eski TFF ve MHK Başkanının nacizane görüşleridir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler