Şenol Güneş'ten flaş açıklamalar

Türkiye A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Şenol Güneş, NTV'de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol'a konuk olarak gündeme dair açıklamalar yaptı.

Yayınlanma: 18.08.2019 - 21:10
Şenol Güneş'ten flaş açıklamalar
Abone Ol google-news

 Deneyimli teknik adam ülke futbolu ve yabancı sınırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

İşte Şenol Güneş'in açıklamaları:

"GÜVEN EKSİKLİĞİMİZ VAR"

Umutsuz kalırsanız her şeyinizi kaybedersiniz. Umut ve değeri birleştirip mutluluğa çevirdiğiniz zaman güveniniz de artar. Oyuncu olarak çok başarılı dönemlerimiz oldu milli takımda. Yurt dışında oynarken güvensizliğimiz vardı. Kendimize olan güvensizliğimiz vardı. Biraz daha birbirimize ilişkileri birleştirmemiz lazım. Her türlü imkanımız var ama karışıklık da var. 15 yaşından beri futbolun içindeyim. Sürekli futbolun içindeyim. Her şeyi bilmiyorum ama bildiklerimi paylaşmak istiyorum. 

"DÜNYA KUPASI'NA GİDERKEN YALNIZDIK"

Dünya Kupası'na giderken yalnızdık. Gelirken kalabalıktık. Taksim'e gelişteki erkeği kadını, yaşlısı genci herkes aynı duyguyu paylaşıyordu. Şu anda buna ihtiyaç var.

"BİZ BAHÇEDEKİ ÇİÇEĞİ YETİŞTİRMEK YERİNE DAĞDAKİ ÇİÇEĞİ GETİRİYORUZ"

Eksiklere rağmen üretiyoruz. Bahçede olan çiçeği yetiştirmek yerine dağdaki çiçeği alıp getiriyoruz. Dağda çiçek taşın üzeerinde çıkar ama çok güzel çıkar. Biz ona bakarak yanılıyoruz. Son dönemde eleştiriler var. Yurt dışına giden oyuncularla ilgili. Şimdi patır patır gidiyor. Hem de genç oyuncular. Geçmişte Galatasaray, son dönemde Beşiktaş'ın başarıları bunlar dikkat çekiyor. 

"YERLİ OYUNCULARIN SÜRE ALMA ŞANSI"

Ekonomik kriz geldikçe takımlar küçülmek istiyor. Sağlıklı yapan bunu başarır. Taraftarlar transfer istiyor. Al al diyorlar, sonra kim aldı bunu diyorlar. Yerli oyunculara oynama şansı %23, yabancı futbolculara %77 şans veriyoruz. Kaynaktan oyuncu yetiştirmeniz lazım. Mesela elinizde bir genç, bir de 5 milyon euro vermiş futbolcu var. İyi ise 5 milyon euro verdiğiniz oyuncuyu oynat derler. İyi, kötü değil zaten oynatmak zorundasınız. 5 milyon euro vermişiniz. Sonra genç futbolcunun performansı öne çıktıkça, 5 milyon euro çöpe gidiyor. 

"YABANCI SINIRI HAKKINDA"

Yabancı oyuncu konusunda uygulanan bir sistem var. 'Hadi kaldırın' diyemezsiniz. 14 yabancı var. Asıl konu kulübün genel yapısı. 14 yabancıyı Avrupa'da kullanabilirsiniz, ancak Türkiye'de mesela önce 10 oynayacak, sonraki sene 9'a, sonraki sene 8'e indireceksiniz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler