Niğde U12 Cup start alacak

Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Niğde Anadolu FK tarafından 5-6 Eylül tarihlerinde "Niğde U12 Cup"ta 12 kulübün 12 Yaş Altı futbol kıyasıya mücadele edecek.

Yayınlanma: 03.09.2019 - 11:18
Niğde U12 Cup start alacak
Abone Ol google-news

Valilik, Belediye ve Niğde Anadolu FK tarafından ortaklaşa 5-6 Eylül tarihlerinde 5 Şubat Stadı'nda düzenlenecek organizasyonda, Fenerbahçe, Galatasaray, Altınordu, Niğde Anadolu FK, MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği, Gazişehir Gaziantep, Konyaspor, BtcTurk Yeni Malatyaspor, Demir Grup Sivasspor, Osmanlıspor ve Adana Demirspor kulüplerinin 12 yaş altı ekipleri mücadele edecek.

Medeniyetlerin buluşma noktası Niğde'de, şimdi de minik futbol yıldızlarının buluşma noktası olacağını aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

"Niğde U12 Cup, kentin sportif kimliğinin gelişmesi açısından büyük önem taşıyor. Sporu, çocuk gelişiminin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz, paylaşma, yardımlaşma, dostluk gibi duygular, spor sayesinde pekişiyor. Niğde U12 Cup, Niğdeli çocuklar için yepyeni bir dönemin başlangıcı olacak."

Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise Niğde Anadolu FK'nın çaktığı kıvılcımın hızla büyüdüğünü ifade ederek, "Niğde U12 Cup ise futbol sevgisinin tüm kente daha fazla yayılmasını, ailelerin futbol ile iç içe girmesini sağlayacak. Ülkemizin en önemli kulüplerini Niğde'de konuk edecek olmamızın heyecanını yaşıyoruz. Çocuklarımızla kentimizin en güzel yerlerini de birlikte gezerek futbol ile kültürü de bir araya getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Niğde Anadolu FK Başkanı Seyit Mehmet Özkan ise "Bugün Avrupa'nın 12 yaş altındaki en önemli turnuvalarından biri olan U12 İzmir Cup'a 8 takımla başlamıştık. 2019 Nisan'ında ise 24 ülkeden 51'i yabancı toplam 72 takımı konuk ettik. Niğde U12 Cup'a ise 12 takımla başlamak bizleri çok mutlu etti." açıklamasında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler