çArşı'ya suçlamalar zorlama

çArşı grubu liderlerinin de yer aldığı 35 kişi bugün hâkim karşısında

Yayınlanma: 16.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Aralarında Beşiktaş çArşı grubu liderlerinin de yer aldığı 35 kişi hakkında Gezi Direnişi sırasında “hükümeti yıkmaya teşebbüs” suçundan açılan dava bugün İstanbul Adalet Sarayı’nda görülmeye başlanıyor.

Siyah-Beyazlı camia, yargı süresince, Cem Yakışkan, Erol Özdil, Ayhan Güner gibi tribünün tanınmış isimlerinin de bulunduğu zanlılara destek verecek. Fenerbahçeliler Derneği, Sol Açık, Vamos Bien, Sopalı Pankart, Tek Yumruk, Kızıl Aslan, Beleştepe, Asi Dramalılar’ın yanı sıra Karşıyaka, Göztepe, Karabük, Adana Demirsporlu taraftarlar da çArşı’nın yanında yer alacak. Beşiktaş yönetiminin uzak durduğu çArşı davasına sadece camianın ağır topu Hasan Arat destek veriyor.

Futbolda sendikalaşmayı savunan Spor Emekçileri Sendikası’nın da avukatları aracılığı ile izleyeceği davada, “gösteri yürüyüşü yasasına muhalefet etmek, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlemenin yanı sıra TC Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, darbe girişimi” gibi ağır suçlamalar yer alıyor.

 

Suç örgütü iddiası gerçekdışı

Beşiktaş camiasının tanınmış isimlerinden Ali Rıza Dizdar ile İnan Kaya ve Mehmet Derviş Yıldız’ın avukatlığını üstlendiği davada, 35 kişi ilk planda suçlamaları reddedecek. Hukuk camiası olayı “Zorlamayla oluşturulan dava” diye yorumlarken 35 kişinin eski tapelerle suçlanmak istenmesi “skandal” olarak değerlendirildi. Avukatlardan Dizdar, “Tapeler eski, suçlamalar zorlama. Görevsizlik kararı verilen bir önceki soruşturmanın tapeleri ile camianın onurlu evlatları suçlanmak isteniyor. Suç örgütü iddiası ise gerçekdışı, bir önceki soruşturmada çıkar amaçlı suç örgütü değildir denirken Gezi davasında örgüt suçlaması yapılıyor. Sırf bu delil bile davayı düşürmeye yeter” dedi.

 

Dava ısrarla küçük salonda!

Binlerce Beşiktaş taraftarının, “Adliyeye 35 kişi gidiyoruz, 35 kişi döneceğiz” sloganı ile destek vereceği davanın ilk duruşması öncesi Çevik Kuvvet ve Spor Büro’nun TOMA ve Akrep araçları ile Çağlayan’da önlem alacağı, taraftarların çelik bariyerlerle adliyeden uzak tutulacağı İstanbul Valiliği’ne yakın kaynaklarca açıklandı. Beşiktaşlı taraftarlar, polisin Adliye Sarayı’na topluca yürünmesine engel olabileceği olasılığı üzerine, bireysel ulaşımda karar kıldı. Ayrıca davanın küçük salona alınması nedeniyle avukatlar dahil pek çok kişinin duruşmayı takip edememesi konusu gündeme geldi. Adana başta olmak üzere çeşitli barolardan 150 hukukçu davayı izleyecek, ayrıca CHP Milletvekili İlhan Cihaner de adliyede olacak. Aralarında Zaman gazetesi ve Samanyolu Grubu’nun üst düzey yöneticilerinin bulunduğu Tahşiye soruşturması nedeniyle cemaate yakın grupların da Adliye Sarayı önünde bulunması ise olası Çağlayan’daki kalabalığı ikiye katlayacak.

 

Provokasyon endişesi

Beşiktaşlı taraftarlar, dün gün boyu sosyal medya üzerinden, 35 arkadaşlarına destek çağrısında bulunurlarken olası provokasyona da dikkat çektiler. Bazı grupların davayı olumsuz etkilemek ve olay çıkartmak için adliyeye gelebileceği duyumu üzerine çArşı, “Bir taraftar grubunun darbe girişiminden yargılanmasına gülerek tanıklık yapacağız. Davanın çok tutarsız olduğunu ve çArşı’ya yüklenen suçların gerçek olmadığını biliyoruz. çArşı Türk taraftarının santrforudur, çArşı’yı soyunma odasına göndertmeyiz. Yağmurdan korksak sokağa çıkmazdık, kavgaya değil hak aramaya gidiyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Arat: Adalet yerini bulur

Beşiktaş Kulübü’nde Fikret Orman yönetiminin davaya temsilci göndermeme kararı aldığı ve yöneticilerin de konu ile ilgili açıklama yapmasının istenmediği öğrenildi. Beşiktaş’ın eski sporcularından ve eski başkan adayı Hasan Arat ise soruşturmanın ilk gününden bu yana taraftarlara verdiği desteği devam ettirdi. Ani gelişen ailevi nedenlerle davanın ilk duruşmasını izleyemeyecek olan  değil, camiamızın sembolü olan çArşı, sıkıntılı bir sürece sokulmak isteniyor. Her zaman onların yanlarında olacağım. Kimse bu kardeşlerimize darbe yapmak, anayasal düzeni bozmak gibi suçlar yüklemeye kalkmasın, adalet yerini bulacaktır” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler