Pankartı gören futbolcu çıldırdı

Belçika Ligi'nde Standard Liege ile Anderlecht arasında oynanan maç, olaylara sahne oldu. Ev sahibi ekibin taraftarları eski oyuncuları Steven Defour'a pankart açarak şiddetli tepki gösterince tecrübeli futbolcu kontrolünü kaybetti. Konuk ekibin taraftarları da sahaya koltuk fırlattı.

Yayınlanma: 26.01.2015 - 13:13
Abone Ol google-news

Sezon başında 6 milyon Euro karşılığında kulüp rekoru kırarak Anderlecht'e transfer olan Steven Defour, mor-beyazlı ekibin Standard Liege ile oynadığı maçta yoğun tepkilere maruz kaldı. Defour'un bir dönem formasını giydiği ve kaptanlığını yaptığı Standard Liege'in taraftarları oyuncu için şiddet içerikli (Defour'un başının kesilmiş olarak gösterildiği ve 'Ya kırmızı ya ölü' yazan) özel bir pankart hazırlarken, maç boyunca Belçikalı oyuncuyu ıslıkladı.

TOPU İKİ KEZ TRİBÜNLERE VURDU

Steven Defour da tepkiler sonucunda kontrolünü kaybetti. Oyunun durduğu anda topu Standard Liege tribünlerine gönderen 26 yaşındaki futbolcu, bu nedenle sarı kart gördü. Defour aynı hareketi 52. dakikada bir kez daha yapınca, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

DEFOUR ATILINCA ORTALIK KARIŞTI

Defour'un atılmasının ardından Anderlecht tribünleri karıştı. Mor-beyazlı ekibin taraftarları, sahaya koltuk fırlattı. Anderlecht kalecisi Proto olayları sakinleştirmeye çalışırken, mücadele Standard Liege'in 2-0'lık galibiyetiyle sona erdi.

PANKARTI AÇANLARA 5 YIL CEZA YOLDA

Standard Liege taraftarlarının, sezon başında Anderlecht'e transfer olan eski oyuncuları Steven Defour aleyhine açtığı pankart büyük tepki çekti...

Belçika Ligi'nde Anderlecht'i evinde 2-0 yenen Standard Liege'de, taraftarların eski oyuncuları Steven Defour aleyhine açtığı pankart Belçika İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi.
Mücadele öncesinde açılan pankartta, 13. Cuma filminden Jason Voorheesk tarafından kafası kesilmiş bir şekilde tasvir edilen Defour'a "Kırmızı ya da ölü" şeklinde bir mesaj gönderilmişti.

Konuyla ilgili yaptırım uygulamaya karar veren Belçika İçişleri Bakanlığı ise pankartın sorumlularını yakalamak için harekete geçti.

İçişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü de, polis ile birlikte sorumululuları yakalamak için çalışma başlattıklarını, bu taraftarların 5 bin euroya kadar ceza alacağını ve 5 yıla kadar da statlara giremeyeceğini açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler