Mersin Karabük'e acımadı

Mersin İdman Yurdu, Kardemir Karabükspor’u Servet Çetin ve Mitroviç’in golleriyle 2-1 yenerek üst üste üçüncü galibiyetini aldı ve puanını 32’ye çıkardı.

Yayınlanma: 22.02.2015 - 14:57
Abone Ol google-news

Ligde 12.yenilgisini alan Karabükspor ise  17 puanda kaldı ve düşme hattından uzaklaşma umudunu diğer haftaya erteledi.

Spor Toto Süper Lig’de son iki haftayı galibiyetle kapatan Mersin İdman Yurdu, ligde 7 maçtır kazanamayan ve alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Karabükspor’u Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda ağırladı.

Mücadelenin ilk bölümlerinde rakibi üzerinde baskı kuran Mersin İdman Yurdu, rakip ceza alanı içinde pozisyon bulduysa da bunları değerlendiremedi.

10. dakikada Murat Ceylan’ın savunmadan çıkarmak istediği topu kapan Musa Çağıran ceza alanına girdi, kaleciyle bire bir pozisyonda topu filelere gönderdi: 0-1

27. dakikada serbest vuruş organizasyonuyla Nakoulma sağ kanat derinliğine indi, arka direğe ortayı çıkardı, kalabalık arasında iyi yükselen Servet Çetin kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-1

Skor eşitliğinin sağlanmasının ardından Karabükspor uzaktan şutlarla Mersin kalesini yoklarken Mersin İdman Yurdu Welliton, Nakoulma ve Khalili’yi uzun toplarla rakip savunmanın arkasına sarkıtmayı denedi ancak Karabük savunma hattının agresif ve sert oyunu karşısında etkili olamadı.  Taraflar soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle girdi.

49. dakikada Nakoulma’nın geliştirdiği atakta Güven sağ kanatta topla buluştu, kale önüne yerden ortaladı, arka direkte Welliton boş pozisyonda topa müdahale edemeyince top direğin dibinden dışarı çıktı.

60. dakikada savunmadan atılan uzun topa ceza çizgisi civarında Sinan kafayla dokundu, topla buluşan Güven kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak topu Karabük kalecisinin kucağına bıraktı.

66. dakika Mersin atağında Güven ceza sahası içinde düşürülünce hakem Özkahya penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Mitroviç topu filerle buluşturdu: 2-1

STAT: Tevfik Sırrı Gür

HAKEMLER: Halis Özkahya, Mehmet Cem Satman, Erdinç Sezertam

MERSİN İDMAN YURDU: Nihat Şahin, Serkan Yanık, Servet Çetin, Mılan Mıtrovıc, Gökçek Vederson, Loret Sadıku,  Murat Ceylan (Dk. 59 Sinan Kaloğlu), Abdul Rahman Khalılı (Dk. 79 Efe Halil), Güven Varol, Prejuce Nakoulma, Wellıton Soares Moraıs (Dk. 69 Marco Futacs)

KARDEMİR KARABÜK: Abdulaziz Demircan, Murat Akça, Larrys Destın Mabıala, Abdou Traore, Ahmet İlhan Özek (Dk. 54 Erkan Kaş), Nıcolas Vıola, Domi Kumbela (Dk. 75 Joseph Akpala), Samba Sow, Erdem Özgenç (Dk. 22 Bertul Kocabaş), Emre Özkan, Musa Çağıran

GOLLER: Dk. 10 Musa Çağıran (Karabük), Dk.27 Servet Çetin, Dk. 66 Mitroviç (P) (MİY)

SARI KARTLAR: Traore,Emre Özkan, Bertul Kocabaş(Karabük)

ÖZGECAN UNUTULMADI

 Mersin İdman Yurdu ile Kardemir Karabükspor arasında oynanan karşılaşma öncesinde Mersin İdman Yurdu taraftarları ‘Bir melek uçtu dünyadan. Onun adı Özgecan. Kadına şiddete hayır’ yazılı dev bir pankart açtı. Kuzey kale arkası tribününe de ‘Dünyada bir eksik, cennette bir fazlayız’ yazılı, üzerinde Özgecan’ı melek olarak betimleyen bir pankart da asıldı. Mersin spor basını da üzerinde Özgecan’ın resminin basılı olduğu tişörtler giyinerek görev yaptı. Taraftar grupları maçın ilk dakikalarındaki sloganlarını da Özgecan’a ayırdı. Bu dakikalarda taraftarlar ‘İdam etsene, idam etsene. O canileri idam etsene’ diye tempo tuttu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler