Beşiktaş'ta Vodafone Arena depremi

Beşiktaş camiası, bu yıl ligdeki son maçında bile olsa Vodafone Arena’ya taşınmayı düşlerken, yönetim 2015-16 sezonunda da Atatürk Olimpiyat Stadı’nı kullanmak için ön başvuruda bulundu

Yayınlanma: 02.03.2015 - 09:56
Abone Ol google-news

Belki yıllar boyunca unutulmayacak Liverpool zaferine ev sahipliği yaptı ama Beşiktaş bu sezon hiçbir şeyden çekmedi Olimpiyat Stadı’ndan çektiği kadar!

Özellikle lig maçlarında passolig uygulamasının da etkisiyle boş kalan statta puanlar havaya uçtu. Olimpiyat’taki 5 lig maçında sadece Bursa’yı yenebilen, F.Bahçe ve G.Saray’a boyun eğen, Rize ve Eskişehir’le berabere kalan Kartal, 10 puan kaybetti. Hal böyle olunca, Siyah-Beyazlılar çareyi Osmanlı Stadı’na taşınmakta bulmuştu.

PROTOKOL TALEBİ

Herkes, Vodafone Arena’ya taşınmak için sabırsızlanırken, ortaya çıkan şok bir belge şaşkınlık yarattı. Beşiktaş, 2015-16 sezonunda da Olimpiyat’ta oynamak için başvuru yaptı. ‘Beşiktaş Futbol Yatırımları Ticaret A.Ş.’ tarafından Beşiktaş Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Gökhan Sarı imzasıyla İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu’na yapılan başvuruda “Profesyonel Futbol Takımımızın 2015-16 sezonunda Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA kupaları organizasyonlarında Olimpiyat Stadyumu’nu kullanması hususunda kurulunuz ile protokol anlaşması yapma talebimizi müsaadelerinize arz ederiz” ifadeleri yer aldı.

UEFA'ya stat bildirimleri nisan ayında yapılıyor. Beşiktaş, sözleşmeyi bir an önce yapmak için elini çabuk tuttu. Bu başvuru, bir anlamda Arena’nın yeni sezona da yetişmesinin mucize olacağının da göstergesi kabul ediliyor.

TEDBİR AMAÇLI

Beşiktaş Yönetimi, başvurunun "tedbir amaçlı" yapıldığını belirtiyor. Arena tamamlanmadan ve UEFA incelemesinden geçmeden stat onayı alma ihtimali yok. Bu nedenle Beşiktaş, UEFA’ya öncelikle Olimpiyat’ı bildirecek. Ancak başvuruyla ilgili ilk olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın onayı gerekiyor.

ÇİM ZEMİNİ DEĞİŞECEK

Beşiktaş ile Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu arasında yeni protokol imzalanması halinde Olimpiyat Stadı’na bir dizi makyaj yapılması planlanıyor.

İlk olarak ligler tatil olunca oyunculardan çok şikayet alan çim zemin değişecek. Stat aydınlatması ve skorboardın da değiştirilmesi gündemde. Ancak bu düzenlemeler 3-4 ayı bulabileceği için stadın yeni sezona yetişip yetişmeyeceği soru işareti yaratıyor. (Habertürk)

'BEŞİKTAŞ BİZDEN YENİ SÖZLEŞME İSTİYOR'

Atatürk Olimpiyat Stadı Tesis Müdürü Tolga Yazıcı, Beşiktaş hakkında oldukça iddialı açıklamalarda bulundu.

Atatürk Olimpiyat Stadı Tesis Müdürü Tolga Yazıcı, Beşiktaş Kulübü ve siyah beyazlı ekibin yapımı devam eden stadı Vodafone Arena hakkında oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamak adına el altından sözleşme yapmaya çalıştığını belirten Tolga Yazıcı, siyah beyazlı ekibin algı operasyonu yaptığını iddia etti.

Onside MAG'e konuşan Tolga Yazıcı'nın açıklamaları şu şekilde;

"Beşiktaş yeni stadını sponsor desteğiyle yapmasına rağmen 2 yıldır inşaatı bitiremedi. Beşiktaş hâlâ bizden yeni sözleşme istiyor. Bunu ilk kez size söylüyorum. Bir taraftan “Olimpiyat Stadı’nda oynamayacağım.” diyor, diğer taraftan 2015-2016 sezonunda UEFA Kulüp Lisansı alabileceği tek stadyum için el altından sözleşme yapmaya çalışıyor"

"Beşiktaş seneye ikinci yarıya kadar Olimpiyat Stadı’nda oynamak istiyor. Müthiş bir algı operasyonu yapıyorlar. Duyduğum bir husus; Aktifbank’la kredi anlaşması yaptılar. Aktifbank 100 milyon liralık kredi açmış, ama Beşiktaş’a para ödemesi yapmıyorlar. Stadyumun inşaatında hakediş usulü olarak ödeme yapıyorlar. Fayansçı geliyor işin faturasını Aktifbank ödüyor gibi. Bittiğinde hem Beşiktaş’a layık hem de ülkemiz adına modern bir stadyuma sahip olacağımızı düşünüyorum; ama ne zaman biter, onu bilemiyorum"

BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu gelişmeler ile ilgili Beşiktaş'tan şu açıklama geldi:

Kulübümüzün 2015-2016 sezonu planlamasında, Spor Toto Süper Ligi, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Kupaları müsabakalarının oynanacağı stadyumu prosedür gereği bildirme zorunluluğu vardır.

Nisan ayı içerisinde bu bildirimi yaparken tamamlanmış ve müsabaka oynanabilir bir stadyumun gösterilmesi zorunludur.

Vodafone Arena'nın henüz inşaat halinde olması nedeniyle, prosedür gereği Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun gösterilmesi konusunda girişimlerimiz bulunmaktadır.

Kulübümüz, daha sonra yeni bir stadyum gösterebilme hakkına sahiptir ve basında yer alan abartılı yazılar bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

Kulübümüzün en önemli hedefi Vodafone Arena'yı yeni sezona yetişecek şekilde tamamlamak ve tüm maçlarımızı yuvamızda oynamaktır.

Taraftarlarımızın ve kamuoyunun basında yer alan abartılı ve bilgi eksikliğinden kaynaklanan haberlere itibar etmemesini rica ederiz.

Saygılarımızla,


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler