Galatasaray kupada dört köşe

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Manisaspor'u ağırlayan Galatasaray, rahat bir oyun sergilediği maçı 4-0 kazanmayı başardı.

Yayınlanma: 03.03.2015 - 20:09
Abone Ol google-news

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında sahasında Manisaspor’u ağırlayan Galatsaray 4-0 galip gelerek hem rövanş öncesi avantaj elde etti, hem de derbi öncesi moral depoladı.

Galatasaray - Manisaspor (Foto Galeri)

Türk Telekom Arena’da oynanan maça hızlı başlayan Galatasaray, sağlı sollu ataklarının meyvesini 34. dakikada Blerim Dzemaili’nin golüyle aldı. Dakika 40’ta Sercan Türkeri sebep olduğu penaltı nedeniyle kırmızı kart görürken Manisaspor’u 10 kişi bıraktı.

Topun başına geçen Emre Çolak, “panenka” vuruşuyla penaltıyı gole çevirerek Galatasaray’ın devreyi 2-0 üstün tamamlamasını sağladı. Genç futbolcu 49. dakikada kazanılan ikinci penaltıda kaleciyi geçemezken 68’de ve 88’de sahneye çıkan Goran Pandev, maçın skorunu 4-0 olarak tayin etti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray mücadeleyi 4-0 üstün tamamladı ve 8 Nisan’da Manisa’da oynanacak olan rövanş karşılaşması öncesinde büyük avantaj elde etmiş oldu.

Sarı kırmızılı ekip hafta sonu ligde ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

 

GALATASARAY: Sinan, Tarık, Semih, Hakan, Telles, Dzemalli, Yekta, Emre, Sneijder, Yasin, Pandev

YEDEKLER: Eray, Birhan, Koray, Olcan, Aydın Yılmaz, Sinan Gümüş, Umut.

MANİSASPOR: Umut Kaya, Sercan, Berk, Ümit, Erdi, Metin, Hakan, Sefa Küpeli, İsmail Köse, Oğuzhan Kayar, Dimitrov.

YEDEKLER: Bayram, Ali Fırat, Hüsü, Melik, Mikic, Hakan, Subasic

 

Karşılaşmadan dakikalar:

1' Mustafa Kamil Abitoğlu'nun düdüğü ile maça Galatasaray başlıyor.

13' Penaltı noktasının gerisinde topu önünde bulan Emre Çolak sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top, Manisaspor defansından geri dönüyor.

24' Wesley Sneijder'in pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Blerim Dzemaili sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak kaleci Umut Kaya bu pozisyonda da topu kornere çelmeyi başarıyor.

27' Ceza yayının hemen sol tarafında topla buluşan Yasin Öztekin sağ ayağı ile uzak köşeyi düşünerek şutunu çekiyor ancak top kalenin sağ direğine çarparak oyun alanına geri dönüyor.

34' GOL... Galatasaray, Blerim Dzemaili'nin golü ile 1-0 öne geçiyor. Ceza yayı gerisinde topa sahip olan Alex Telles pasını sol taraftaki Yasin Öztekin'e veriyor. Ceza sahası içi sol tarafında topla buluşan Yasin Öztekin pasını Blerim Dzemaili'ye veriyor. Penaltı noktasının solunda topla buluşan Blerim Dzemaili sol ayağı ile şutunu çekiyor ve top sağ direğe de çarparak ağlarla buluşuyor.

40' GOL.. Galatasaray penaltı kazanıyor! Ceza sahası içerisinde kaleci ile karşı karşıya kalan Blerim Dzemaili'yi defansta bulunan Muhammet Sercan Türkeri arkadan sert müdahale ile yere düşürüyor ve Mustafa Kamil Abitoğlu penaltı noktasını gösteriyor. Muhammet Sercan Türkeri yapmış olduğu faul sonrası direk kırmızı kart ile cezalandırılıyor ve Manisaspor 10 kişi kalıyor. Galatasaray, Emre Çolak'ın penaltı golü ile farkı ikiye çıkarıyor.

45' Mustafa Kamil Abitoğlu ilk yarının son düdüğünü çalıyor. Galatasaray soyunma odasına 2-0 önde gidiyor.

49' Galatasaray bir kez daha penaltı kazanıyor! Sağ kanatta topla birlikte ceza sahasına giren Sinan Gümüş'ü Berk Neziroğulları formasından çekerek yere düşürüyor ve hakem Mustafa Kamil Abitoğlu bir kez daha penaltı noktasını gösteriyor. Topun başına geçen Emre Çolak kalenin sağ köşesine şutunu çekiyor ancak köşeyi iyi tahmin eden kaleci Umut Kaya topu iki eliyle tokatlayarak uzaklaştırmayı başarıyor.

53' Ceza yayının sağında topla buluşan Wesley Sneijder sağ ayağı ile çok sert vuruyor ancak top sol direkten oyun alanına geri dönüyor. O topu iyi takip eden Emre Çolak pasını penaltı noktasındaki Blerim Dzemaili'ye veriyor. Blerim Dzemaili gelişine şutunu çekiyor ancak top defansa çarparak kornere çıkıyor.

68' GOL.. Galatasaray, Goran Pandev'in golü ile farkı üçe çıkartıyor. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Emre Çolak, Tarık Çamdal ile paslaştıktan sonra sağ kanattan ortasını altıpas içerisine yapıyor. Kaleci Bayram Olgun boşa çıkıyor ve altıpasın içinde sol tarafta bulunan Goran Pandev boş kaleye kafa vuruşu ile topu ağlara gönderiyor ve skoru 3-0'a getiriyor.

72' Goran Pandev'in pası ile ceza yayının hemen sağında topla buluşan Sinan Gümüş sağ ayağı ile yerden şutunu çekiyor ancak top sol direğe çarptıktan sonra oyun alanına geri dönüyor.

88' GOL... Galatasaray, Goran Pandev'in kafa golü skoru 4-0'a getiriyor. Sol kanatta topla buluşan Olcan Adın altıpasın gerisine doğru ortasını yapıyor. O noktada bomboş kalan Goran Pandev kafa vuruşunu yapıyor ve top ağlarla buluşuyor. Goran Pandev kendisinin 2, takımının 4. golünü kaydetmiş oluyor.

90' Mustafa Kamil Abitoğlu maçın son düdüğünü çalıyor. Galatasaray, rakibi Manisaspor'u 4-0 mağlup ederek Manisa'da oynanacak olan ikinci karşılaşma öncesinde avantajı elde ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler