Manchester City'yi devirdiler... Barça çeyrek finalde

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur rövanş maçında Barcelona Manchester City'i 1-0 yenerek çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Yayınlanma: 18.03.2015 - 23:59
Abone Ol google-news

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur rövanş maçında Barcelona, Nou Camp'ta Manchester City'i konuk etti. İngiltere'deki karşılaşmayı 2-1 kazanan Barcelona, İspanya'da da sahadan 1-0'lIk skorla galip ayrılmayı başardı ve adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

Barcelona'ya galibiyeti getiren gol Ivan Rakitic'ten geldi.

Karşılaşma öncesinde Nou Camp tribünlerine bırakılan 90 bin Barcelona bayrağıyla, İspanyol ekibin taraftarları görülmeye değer görüntüler sergiledi. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Cristiano Ronaldo ile birlikte attığı 75 golle en skorer isim olan Lionel Messi, Manchester City'e karşı gol atamadı ve rekoru ele geçirme fırsatını değerlendiremedi.

FIRTINA GİBİ BAŞLADILAR

Nou Camp'ta oynadığı her maça çok iyi başlayan Barcelona, İngiliz devi Manchester City karşısında da geleneği bozmadı. Katalan temsilcisi ilk dakikadan itibaren oyundaki hakimiyetini hissettirirken, daha fazla rakip sahada yer alan ve daha fazla pas yapan taraf olmayı başardı. Mücadelenin 6. dakikasında Neymar ile Barcelona maçtaki ilk tehlikeli pozisyonu yakaladı. Jordi Alba'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Neymar yerden düzgün bir şut çıkardı ancak Brezilyalı oyuncunun şutunda top direkten oyun alanına geri döndü.

MESSI'NİN ŞOVU, RAKITIC'İN GOLÜ

Barcelona adına sahanın en iyilerinden biri yine Arjantinli yıldız Lionel Messi oldu. Barcelona ataklarında Messi başrol oynarken, İspanyol ekibin aradığı gol de Messi'nin çabasıyla geldi. Messi sağ kanattan aldığı topu ceza sahası çizgisine kadar taşıdıktan sonra tersten koşu yapan Ivan Rakitic'e havadan bir pas gönderdi. Ivan Rakitic zor pozisyonda topu güzel kontrol edip, iyi bir vuruş çıkardı ve topu Manchester City ağlarına göndermeyi başardı. Bu golle Barcelona karşılaşmanın 31. dakikasında Manchester City karşısında 1-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda Rakitic'in Barcelona formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde attığı ilk gol oldu.

YİNE DİREKLER İZİN VERMEDİ

1-0'dan sonra da oyunda üstünlüğünü sürdüren Barcelona, tam anlamıyla Manchester City'e top göstermezken, bir kez daha direkleri geçemedi. 44. dakikada savunmanın arkasına koş yapan Luis Suarez topla birlikte ceza sahasına girdi. Suarez, bekletmeden kalecinin yanından düzgün bir şut çıkardı ancak top Neymar'ın pozisyonunda olduğu gibi direğe çarptı ve oyun alanına geri döndü. Ardından Manchester City savunması topu uzaklaştırdı. İlk yarının kalan kısmında başka gol olmadı ve ilk 45 dakikayı Barcelona Rakitic'in golüyle 1-0 önde kapadı.

İLK MÜDAHALE GELDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısına Manchester city Teknik Direktörü Pellegrini oyuncu değişikliği ile başladı. İlk yarının etkisiz isimlerinden aynı zamanda sarı kartı olan Samir Nasri kenara gelirken, oyuna Jesus Navas dahil oldu. Barcelona ikinci yarıda da daha fazla topla oynayan taraf olmayı başardı. Manchester City ise ilk yarıya oranla zaman zaman Barcelona kalesine gelmeyi başardı ancak etkisiz Manchester City atakları golle sonuçlanmadı.

DİREĞİ GEÇTİLER OFSAYTE TAKILDILAR

Oyuncaki üstünlüğü elinde bulunduran Barcelona, gol arayışlarını da sürdürdü. Savunmanın arkasına sarkan Neymar'a gönderilen topa Brezilyalı oyuncu dokundu. Ardından Alba önüne gelen topu ağlara gönderdi ancak hakem bu pozisyonda Jordi Alba'nın ofsaytte olduğuna karar verdi ve Alba'nın ağlara gönderdiği top geçerli olmadı. Mücadelenin 72. dakikasında Pellegrini oyuna ikinci kez müdahalede bulundu ve Yaya Toure'nin yerine golcü Wilfried Bony oyuna dahil oldu.

KADER ANI! PENALTI KAÇTI

İkinci yarıda daha fazla rakip alanda yer almayı başaran Manchester City, karşılaşmanın 77. dakikasında penaltı atışı kazandı. Aguero, ceza sahası içerisinde Javier Mascherano ve Pique'nin arasında kalırken, Pique'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi. Penaltı atışı için topun başına golcü oyuncu Sergio Aguero geçti. Aguero dakikalar 78'i gösterirken penaltıda kaleci Andre Ter Stegen'i geçemedi ve Manchester City beraberlik şansını kullanamadı.

Manchester City kaçan penaltıdan sonra oyundan iyice düştü. Barcelona oyunun kontrolünü tekrar eline alırken, Messi ve Suarez'in girdiği pozisyonlarda Manchester City kalecisi Joe Hart gole izin vermedi. Özellikle 84. dakikada Joe Hart Messi ile altı pas üzerinde karşı karşıya kaldığı pozisyonda gole izin vermedi. Kalan dakikalarda skoru değiştirecek başka gol olmadı. Barcelona, Nou Camp'taki karşılaşmada Manchester City'i 1-0 mağlup etti ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler