Arsenal Liverpool'u ezdi geçti

İngiltere Premier Lig'de 31. hafta mücadelesinde dev maçta Arsenal, Liverpool'u 4-1 mağlup etti.

Yayınlanma: 04.04.2015 - 16:49
Abone Ol google-news

Maça ev sahibi ekip fırtına gibi başlarken, ilk 20 dakikada çok net pozisyonlar buldu ancak kaleci Mignolet'yi geçemedi.

20 dakikalık fırtınanın dinmesinin ardından Liverpool oyunu dengeledi ve çok net pozisyonlar buldu ancak Raheem Sterling bir tanesi boş kaleye olmak üzere iki net pozisyonu harcadı.

37. dakikada ise Toçular ilk golünü İspanyol sağ bek Bellerin ile buldu. 20 yaşındaki oyuncu, sağ kanattan bindirmesinde topu sola çekti ve ters ayağıyla köşeyi çok iyi görerek Mignolet'yi avladı; 1-0.

40'ta ev sahibi frikik kazandı. Topun başına Mesut Özil geçerken, Alman oyuncu kalecinin tuttuğu köşeden ağları havalandırarak skoru 2-0 yaptı. Mücadelenin ilk yarısında son saniyeler oynanırken sahneye Alexis Sanchez çıktı. Şilili futbolcu, ceza sahası yayının üzerinden müthiş bir şut çıkardı ve farkı 3 yaptı! Arsenal, Liverpool karşısında soyunma odasına 3-0 üstün gitti.

Liverpool, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Teknik direktör Brendan Rodgers, Markovic'i oyundan alarak yerine Sturridge'i sürdü. 76. dakikada kazanılan penaltı sonrası topun başına geçen Jordan Handerson, attığı golle skoru 3-1'e getirdi. Bu golle umutlanan Liverpool'da 84. dakikada ikinci sarı kartı gören Emre Can oyun dışı kaldı. Liverpool, mücadelenin kalan dakikalarına 10 kişi devam ederken 90'da kalesinde bir gol daha gördü. Fransız forvet Giroud, ceza sahası dışından sol ayağıyla sert vurdu, 90 dakikanın skorunu ilan etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler