Rasim Ozan için yakalama kararı istendi

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in şikayeti üzerine açılan "haberleşmenin gizliliğini ihlal" davasında, doğum gününü mazeret göstererek duruşmaya gelmeyen sanık Rasim Ozan Kütahyalı hakkında yakalama kararı çıkarılması talep edildi. Hakim talebi kabul etmedi ancak Kütahyalı'nın bir dahaki celseye de gelmemesi durumunda yakalama kararı çıkarılacağı uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 30.04.2015 - 13:26
Abone Ol google-news

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in şikayeti üzerine açılan "haberleşmenin gizliliğini ihlal" davasında, doğum gününü mazeret göstererek duruşmaya gelmeyen sanık Rasim Ozan Kütahyalı hakkında yakalama kararı çıkarılması talep edildi.

Terim'in avukatı Rezan Epözdemir'in, 4'üncü celsedir duruşmalara gelmeyen Kütahyalı hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etmesi üzerine hakim, "Sürekli göz önünde bir insan, yakalama çıkarmayı yakıştıramam" diyerek bir dahaki celse gelmemesi durumunda Kütahyalı hakkında yakalama kararı çıkarılacağı ihtarında bulundu.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar Ünal Aysal, Rasim Ozan Kütahyalı ile şikayetçi Fatih Terim katılmadı. Duruşmada, taraf avukatları hazır bulundu. Sanık Rasim Ozan Kütahyalı'nın avukatı Levent Demir, müvekkilinin bugün doğum günü olması nedeniyle yurtdışında olduğunu belirterek, "Doğum günü olması nedeniyle önceden yapılmış rezervasyonu vardır. Mahkemece uygun görülürse celse arasında hazır bulundurabiliriz" diyerek rezervasyon belgesini sundu.
 
"4 CELSEDİR GELMİYOR YAKALAMA ÇIKARILSIN"

Şikayetçi Terim'in avukatı Epözdemir, sanık Kütahyalı'nın doğum günü mazeretiyle duruşmaya gelmemesini kabul etmediklerini belirterek, "Müvekkilim Türkiye Futbol Direktörü olarak duruşmaya müthiş olağanüstü gündemine rağmen gelmiştir. Müvekkilim yurtdışında yaşadığı halde duruşmaya gelirken; sanık burada yaşadığı halde 4 celsedir duruşmaya gelmiyor. Hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep ediyoruz" dedi.

"RASİM MESAJLARI KİMDEN TEMİN ETTİĞİNİ SÖYLEMEDİ"

Daha sonra sanık tarafının tanığı yorumcu Ahmet Çakar tanık olarak ifade verdi. Çakar ifadesinde, Kütahyalı ile birlikte aynı TV programının sunucularından olduğunu söyleyerek, "O tarihte Fatih Terim, Galatasaray'ın teknik direktörüyken yönetim tarafından görevinden alınmıştır. Tartışmalar konumuza giriyordu. 30 Eylül 2013 tarihli programda, Rasim Ozan Kütahyalı, Ünal Aysal ve Fatih Terim arasındaki mesajları yayınlanacağını söyledi. Rasim, bu mesajları yayınlanacağı söylendikten ve reklam arası verildiğinde bunları yayınlanmasının doğru olmayacağını söyledim. Mesajları kimden temin ettiğini sordum. Söyleyemeyeceğini ifade etti. Ama bu mesajlar, iki arkadaşın birbirine gönderdiği mesajlar niteliğindeydi. 'Nasılsın, iyi misin' gibi söylemler içeriyordu" dedi.
 
"MESAJLARI ÜNAL AYSAL'DAN ALMADIM" DEMİŞ

Basında, Fatih Terim'in çalışmakta olduğu kulübün başkanını dikkate almıyormuş gibi bir izlenim doğduğunu anlatan Çakar, "Olayla ilgili savcıya tanık olarak ifade verdikten sonra Rasim'i aradım, mesajları kimden temin ettiğini sordum. 'Söyleyemem' dedi. Hatta Ünal Aysal'dan mı aldığını sorduğumda, 'Çocuklarımın üzerine yemin ederim Ünal Aysal'dan almadım' diye cevap verdi. Kendi kendime düşündüğümde Rasim'in bu mesajları ya Fatih Terim'den ya Ünal Aysal'dan ya yasadışı elde edebileceği ya da her ikisinin yakınlarından almış olabileceği geldi. Ben hangi ihtimalin doğru olabileceğini bilemem" diye konuştu.

ÇAKAR'IN 'VAHİY GELDİ' SÖZÜ GÜLDÜRDÜ

Terim'in avukatı Rezan Epözdemir, kayıtların yayınlanmasından önce müvekkilinin iş akdinin sona erdirildiğini belirterek, "Bu mesajların gösterilmesiyle bu fesih işlemi haklı bir zemine oturtulması mı amaçlanmıştır? Rasim Ozan Kütahyalı bu doğrultuda beyanlarda bulunmuş mudur?" diye sordu. Çakar ise haftada 6 saat program yaptıklarını, bu nedenle konuşmanın ayrıntılarını hatırlayamadığını söyledi. Epözdemir, daha sonraki bir programı hatırlatarak, "Ünal Aysal ile Rasim Ozan arasındaki ilişki hakkında açıkça beyanlarda bulunacağınızı belirtmiştiniz" diye sorunca Çakar, "Bu soruya cevap vermek istemiyorum. Fatih Terim benim 30 yıllık dostumdur. İtibar kaybına uğramasını istemiyorum" diye yanıt verdi.

Ahmet Çakar'ın, "Tanık savcılıkta 2 ihtimalden, burada ise 4 ihtimalden bahsetmiştir" diye soran avukat Epözdemir'e, "Düşünerek olasılıkları artırabiliriz. 5'inci ihtimal Rasim'e vahiy geldi" diye yanıt vermesi mahkeme salonunda gülüşmelere neden oldu. Ahmet Çakar sanık avukatlarının sorusu üzerine de, "Fatih Terim sözleşmesinin fesih nedeni mili takımla anlaşma yapmasıydı. Galatasaray'da bu transfere onay vermişti. Terim hem Galatasaray'ı, hem de milli takımı çalıştıracaktı" dedi.
 
HAKİMDEN KÜTAHYALI'YA İHTAR

Duruşmada, söz konusu programın CD'sinin bazı bölümleri izlendi. Daha sonra Terim'in avukatı Epözdemir, Türkiye Futbol Federasyonu'na yazı yazılarak müvekkilinin milli takımla ne zaman sözleşme imzaladığının ve Galatasaray'dan onay alınıp alınmadığının sorulmasını talep etti. Hakim Berrin Lale Şenoymak, "Sürekli gözönünde bir insan, yakalama çıkarmayı yakıştıramam" diyerek sanık Kütahyalı'nın gelecek celse gelmediği takdirde hakkında yakalama kararı çıkarılacağı yönünde ihtarda bulundu. Hakim, TFF'ye yazı yazılarak Terim'in milli takımla sözleşme imzaladığı tarih ve Galatasaray'ın muvafakatının olup olmadığının sorulmasına hükmetti. Tanık Ertem Şener'in de zorla getirilmesine karar veren hakim, duruşmayı erteledi.
 
İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Teknik Direktör Fatih Terim ile aralarında yaptıkları mesajlaşmaların basında yayınlanmasına neden olduğu iddiasıyla Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal hakkında “haberleşmenin gizliliği ihlal" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis, bu mesajları 30 Eylül 2013 tarihinde televizyon programında yayınlayan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında da "hakaret ve haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan 1 yıldan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler