Putin'den ABD'ye FIFA resti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, FIFA'da devam eden rüşvet operasyona ilişkin, "Bu olay, ABD'nin kendi yargısını başka ülkelerde yaymaya çalışmasının bariz bir girişimidir" dedi.

Yayınlanma: 28.05.2015 - 13:27
Abone Ol google-news

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, FIFA'da devam eden rüşvet operasyona ilişkin, "Bu olay, ABD'nin kendi yargısını başka ülkelerde yaymaya çalışmasının bariz bir girişimidir" dedi.  Moskova'da gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna cevap veren Putin, üst düzey FIFA yetkililerinin ABD'nin isteği üzerine gözaltına alınmasının oldukça garip olduğunu belirtti.

Putin, "Belki onlardan bazıları bir şeyleri ihlal etmiş olabilir, bunu bilmiyorum. Ama bu yetkililer ABD vatandaşı değil, eğer bir şeyler yaşandıysa bile, bu Amerika sınırları dışında oldu ve ABD'nin bununla alakası yok. Bu olay, ABD'nin kendi yargısını başka ülkelerde yaymaya çalışmasının bariz bir girişimidir" değerlendirmesinde bulundu.  Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili dün yapılan açıklamada, "Bu olay ABD Anayasası'nın kendi ülke sınırları dışında kanunsuz bir şekilde kullanılmasının başka bir örneğidir" ifadelerini kullanılmıştı.  İsviçre Adalet Bakanlığı, 100 milyon doların üzerinde rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında 2 FIFA başkan yardımcısının da bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler