
"Yurtdışında iyi bir deneyim yaşadım, ama sanırım İtalya'ya dönme zamanı geldi" diyen Spalletti, "Ben de diğer teknik direktörler gibiyim, bana teklif gelmesini bekliyorum. İtalya'ya dönmeyi çok isterim, orası benim evim" dedi.
Yurtdışında yaşadığı deneyimin önemli olduğunu, ancak ülkesine dönme zamanı geldiğini ifade eden 56 yaşındaki deneyimli teknik adam, "Bu deneyim beni şekillendirdi ve daha da geliştirdi. Ancak ideal ve tatmin edici bir fırsat çıkarsa Serie A'ya dönmeyi çok isterim. Ülkemden gelecek tekliflere açığım" diye sözlerini sürdürdü.
Son olarak İtalya'da çalıştırdığı Roma ile iki kez İtalya Kupası'nı kazanan Spalletti, yine aynı takımla süper kupayı da almıştı. Ardından 2009 yılında Zenit'in başına geçen Spalletti, şu an çalışmasa da Rus ekibinden maaşını almaya devam ediyor.
Fenerbahçe'nin ciddi olarak Spalletti ile ilgilendiği ortaya çıksa da, Sevilla'yı çalıştıran Unai Emery'ye kancayı takan Napoli'nin de, buradan gelecek olumsuz bir yanıtın ardından gündeminin ilk sıralarında Spalletti'nin yer aldığı belirtiliyor. Napoli'nin, Galatasaray'ın eski hocası Cesare Prandelli ile de ilgilendiği öne sürüldü.