Pereira: Fenerbahçe'ye agresif futbol oynattıracağım

Fenerbahçe ile 2 yıllık anlaşmaya varan Portekizli çalıştırıcı Vitor Pereira için sarı lacivertli kulüpte imza töreni düzenlendi.

Yayınlanma: 11.06.2015 - 16:34
Abone Ol google-news

Fenerbahçe futbol takımının yeni patronu Vitor Pereira imzayı attı.

İmza sonrası açıklama yapan Portekizli teknik adam, "Burada olmaktan dolayı çok büyük gurur duyuyorum. İstenilenleri yapabilmek için ve bu kulübe elimizden gelenin en iyisini vermek için geldik. Tarihi bir kulüp ve biz buraya bu büyük kulübün tarihine adımızı yazdırmaya geldik. Çok kupalar kazanan bir kulübe geldim. Bu kulüp gibi ben de kupalar ve başarılarla yaşıyorum. Bu kulüple beraber yürümek istiyoruz. Bu kulübün ihtiyaçlarını biliyoruz. Umarım sezonun sonunda mutlu olmak kiçin bir çok sebebimiz olacaktır" dedi.

PEREIRA 'HÜCUM' DEDİ

Takımla ilgili bilgisi olup olmadığı ve transfer yapıp yapmayacağı soruya Pereira, "Fenerbahçe'yi ve mevcut kadroyu tanıyorum. Yeterince zeki bir hocayım ve ders çalışır gibi oyuncuları çalışıyorum. Oyuncular üzerinde gerekli çalışmaları yaptım. Giuliano ile birlikte çok iyi bir kadro kuracağız. Hücum futbolu oynayan bir kadro kuracağız.

Oyunu domine eden bir takım kuracağız; çünkü büyük kulüplere bu tür bir kadro yakışır. Savunmada da ağresif olacağız ve hücum futbolunu tercih edeceğiz" yanıtını verdi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ YOLU

Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına kadar takımın hazır olmak zorunda olduğunu kaydeden Pereira, "İlk maçımıza kadar hazır olmaya mecburuz. Prensiplerimizi ortaya koyarak çalışmaya başlamak zorundayız. Şampiyonlar Ligi ilk ön eleme maçı bizim için önemli ve bu maçımıza kadar hazır olamaya mecburuz. En iyi seviyeye geleceğimizi söyleyebilirim. Eleme turuna kadar elimizden gelen en iyi seviyeye çıkmak için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"HER İKİ KALEYİ DE KONTROL EDERİM"

Ateşli maçların onu beklediği ve maçlar öncesi her iki kaleye gitmesinin bir uğur olup olmadığı sorusuna ise Portekizli teknik adam, "Aslında bu ne bir uğur ne de şans getirsin diye yaptığım bir şey. Sahaya çıktığımda her iki kaleye de giderim. Bu tamamen teknik ve profesyonel bir konu. Sahayı ve zemini görmek için yapıyorum. Kaleleri kontrol ederim çünkü kalecilere neler yapması gerektiğini söylerim. Takımım için buna bakarım. Çünkü topla nasıl oynarız buna bakarım. İşe inanırım uğurlara inanmam, önce çalışırım sonra şans kendiliğinden gelir" yanıtını verdi.

"SAVAŞÇI VE REKABETÇİYİM"

Benfica maçındaki sevinciyle ilgili olarak da konuşan Portekizli teknik adam, "Duygusal bir hocayım ve duygularımı dışa vuran bir kişiyim. Futbolu kafamla değerlendiriyorum ve yüreğimle de yaşıyorum. Savaşçı ve rekabetçi bir hocayım. Dolu statta oynarsanız karşınızda çok taraftar vardır ve rakibi destekler. Böyle atmosferler beni her zaman normalde olduğundan daha fazla motive etmiştir. Bu maçlardaki hareketlerim duygularımı ortaya dökmemin göstergesiydi. Ben bir aktör değilim rol yapmıyordum. Tamamen o andaki hislerimi yaşıyorum. Düşünün ki; son dakikada bir gol atıyorsunuz ve şampiyon olacaksınız. O anda duramazsınız, kimseye karşı özel olarak yapılmış bir hareket değildi. Ben bütün sezonun emeğini ve çalışmalarını, taraftarların hislerini, oyuncuların emeklerini kutluyordum. Orada bu tutku ve duygularımı kontrol edemem" diye konuştu.

TRANSFER İÇİN NE DEDİ?

Fernandao, Şener, Joe Campbell isimlerinin transferde transferleri için yorum yapmaktan sakınan Vitor Pereira, "Futbolda şöyle bir gerçek vardır. Bunları basının önünde veya insanların önünde konuşmak istemezsiniz. Transferi kulüp içinde kendi aranızda konuşursunuz. Kulüp içinde böyle bir çalışma yapıyorsanız bazı şeyler gizli kalmalı ve içeride kendi işlerimizi halledecaeğiz." ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler