Mert Günok Bursaspor'da

Bursaspor, Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren kaleci Mert Günok'la 3 yıllık sözleşme imzaladı. Transferin ilk gününden itibaren Bursaspor'un kendisiyle yakından ilgilendiğini anlatan Mert, Bursaspor kalecisi Harun Tekin'le aralarında oluşacak rekabetin yeşil-beyazlı ekibe yarayacağını söyledi.

Yayınlanma: 22.06.2015 - 16:47
Abone Ol google-news

Bursaspor, geçen sezon Fenerbahçe forması giyen kaleci Mert Günok ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman da hazır bulundu.

Kocaman, törende yaptığı konuşmada Bursaspor'un hedefleri sürekli büyüyen bir kulüp olduğunu söyledi.

Geçen sezondan daha başarılı olacak bir kadro oluşturmak için yoğun bir çaba sarfettiklerini dile getiren Kocaman, "Başkanımız Recep Bölükbaşı liderliğinde bu şehre, camiaya yakışır bir takım oluşturmak için yoğun çaba gösteriyoruz" dedi.

Kocaman, Mert'in genç yaşına rağmen tecrübeli bir eldiven olduğunu anlatarak, "Mert ile kadromuz daha da güçlendi. Mert, kariyerinde 6 kupa kazanmış. İnşallah 7'nci kupayı Bursaspor'da kazanacak" diye konuştu.

Genç kaleci Mert ise futbol tutkusu üst düzeyde olan bir şehrin takımına geldiği için çok mutlu olduğunu bildirdi.

Transferin ilk gününden itibaren Bursaspor'un kendisiyle yakından ilgilendiğini anlatan Mert, şunları söyledi:

"Ben de bu doğrultuda bu sene Bursaspor'un büyük hedefleri doğrultusunda elimden gelenin daha iyisini yapacağım. Bursaspor'a ikinci şampiyonluğunu yaşatmak istiyorum. Umarım bu sözleşme iki taraf için de hayırlı olur."

Bursaspor'dan Harun Tekin ile milli takımdan arkadaş olduklarının anımsatılması üzerine genç file bekçisi, "Harun transferim gerçekleştikten sonra aradı ve tebrik etti. Çok karakterli bir futbolcu. Harun ile ikimizin arasındaki rekabet Bursaspor'a yarayacak. Umarım bu rekabetin sonu şampiyonluk olur" değerlendirmesinde bulundu.

KARİYERİ
Mert Günok, 1 Mart 1989'da Karabük'te dünyaya geldi. Futbola 2000'de Kocaelispor altyapısında başlayan Mert, 2001'de Fenerbahçe'nin altyapısına geçti. Sarı-lacivertli takımda 1 Aralık 2006'da profesyonelliğe geçen ve 2007-2008 sezonunda A takıma yükselen Mert Günok, ilk resmi müsabakasını 2009-2010 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'nda Antalyaspor'a karşı oynadı.

A Milli Takım formasını ilk kez 24 Mayıs 2012'de Gürcistan'la yapılan hazırlık maçında giyen Mert, şimdiye kadar 6 kez milli oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler