Hamzaoğlu: Bizim yıldızlarımız bize yeter

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı takımın transferde rakiplerinin gerisinde kaldığı yönündeki eleştirilere katılmadığını söyledi.

Yayınlanma: 29.06.2015 - 17:20
Abone Ol google-news

Merkezi İzmir'de bulunan Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu'nun (ULUBALDEF) etkinliğine katılan Hamza Hamzaoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sarı-kırmızılı ekibin transferde yavaş davrandığı yönünde eleştiriler bulunduğu yönündeki bir soru üzerine Hamzaoğlu, şunları söyledi:

"Acele etmenin bir anlamı var mı? Hiç merak etmeyin. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Şu anda emin adımlarla düşündüğümüz oyuncuların görüşmelerini yapıyoruz. Onlar olmazsa da bir başkaları var. Bizim alternatif oyuncularımız da mevcut. Galatasaray yine kendine yakışır bir şekilde sahada mücadelesini verecektir. Herkes 'yıldız oyuncu transferi' diye tutturuyor ama biz sağlam gideceğiz. Bizim yıldızlarımız bize yeter. Alacağımız yıldızlar da olacak hiç merak etmeyin."

Basında bir çok oyuncunun Galatasaray'la anılmasıyla ilgili olarak sarı-kırmızılı teknik adam, "Siz zaten yazıyorsunuz, yazmaya devam edin. Hepsi var, görüşüyoruz ama ben şimdi 'bu isim' diyemem. İsim telaffuz etmenin fiyat artırıcı bir etkisi var. Hemen başka kulüpler devreye giriyor. Fiyatın artması sadece bizim kulübümüze değil, ülke futboluna zarardır. Onun için biz makul fiyatlar içinde hareket edeceğiz. Herkese hak ettiğini vermeye çalışacağız" diye konuştu.

Hamzaoğlu, A Milli Futbol Takımı'nın durumunu nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruya ise, "Çok iyi durumdayız diyemeyiz ama bence milli takım zor da olsa sonunda başaracaktır" yanıtını verdi.

- İzmir takımlarına övgü

Hamza Hamzaoğlu, yeni sezonda Süper Lig'e çıkma mücadelesi verecek İzmir ekipleri Karşıyaka, Göztepe ve Altınordu'yla ilgili övgüde bulundu.

İzmir futbolunun doğru bir yolda olduğunu dile getiren sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Emin adımlarla da yavaş yavaş Türkiye sporunda 'biz de varız' diyecek duruma geliyor. Hem Karşıyaka hem Göztepe hem de Altınordu, şu ana kadar göstermiş olduğu başarılarla, bundan sonraki yapacaklarının sinyallerini vermeye başladı" değerlendirmesinde bulundu.

- "Evlad-ı Fatihan Beratı" aldı

ULUBALDEF tarafından Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'na, takımına Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşatması nedeniyle "Evlad-ı Fatihan Beratı" verildi.

Bir Balkan göçmeni olan teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'na, yaptığı işte ortaya koyduğu başarılı performans nedeniyle bu beratın verilmesi uygun bulundu.

Ödülünü ULUBALDEF Başkanı Ekrem Selimler'den alan Hamzaoğlu, Balkanlar'da doğmuş ve İzmir'de büyümüş birisi olarak bu ödüle layık görülmekten gurur duyduğunu ifade ederek, "Bu ödülleri almak kolay da onlara layık olabilmek gerçekten çok zordur. İnşallah, bana göstermiş olduğunuz bu değere layık olurum" ifadelerini kullandı.

Federasyon tarafından 2013 yılından bu yana verilen ve ilki Balkan Türklerine yaptığı hizmetlerden dolayı başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan'a, ikincisi İzmirli bir Balkan göçmeni olarak Mercedes marka otomobillerin üreticisi Daimler'de Üst Yönetici (CEO) görevine gelmesi nedeniyle Nejdet Niflioğlu'na takdim edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler