Kjaer: Saldırının bir kaza olduğunu söylediler

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer, Galatasaray derbisinin, Türkiye'nin en büyük derbisi olduğunu ve o maçı sabırsızlıkla beklediğini belirtti. Şampiyonluk dışında alınacak sonuçların başarısızlık olacağı görüşündeki Kjaer, Türkiye Ligi'nin sert bir lig olmasının ise kendisi için avantaj olacağını düşündüğünü söyledi.

Yayınlanma: 02.07.2015 - 13:17
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer, Galatasaray derbisinin, Türkiye'nin en büyük derbisi olduğunu ve o maçı sabırsızlıkla beklediğini belirtti. Şampiyonluk dışında alınacak sonuçların başarısızlık olacağı görüşündeki Kjaer, Türkiye Ligi'nin sert bir lig olmasının ise kendisi için avantaj olacağını düşündüğünü söyledi.

Fenerbahçe'nin Lille'den transfer ettiği Danimarkalı savunma oyuncusu Simon Kjaer, Topuk Yaylası'nda düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.

Tesislerden övgüyle bahseden Kjaer, "Bugün ilk defa takımla tam antrenman yapma şansı buldum. Yoğundu ama güzeldi. Herşey yolunda." dedi.

"KİMİN OYNAYACAĞINA HOCA KARAR VERECEK"
Savunmada partnerinin Bruno Alves olabileceğinin sorulması üzerine Danimarkalı futbolcu, "Milli takımda birkaç kez karşı karşıya oynadık. Güçlü, kaliteli ve beğendiğim bir savunma oyuncusu. Onunla oynayacağımı söylüyorsunuz ama kimin oynayacağı henüz belli değil. Buna hocamız karar verecektir." yorumunu yaptı.

"KARAR VERMEK ZOR OLMADI"
Fenerbahçe'ye transfer sürecinin sorulması üzerine Kjaer, "Hocayla ve sportif direktör konuşmam önemliydi. Ben bunun için İstanbul'a geldim, planlara ve beklentilere dair konuştuk. Fenerbahçe'nin dev bir kulüp olduğunu zaten biliyordum ama bunları gelip gözümle görmek istedim. Ailemle gözlemler yaptık, onların da fikirleri önemliydi. Onlar da burayı görmek istediler. Daha önce buraya gelme şansını bulamamaıştık. İstanbul'u görmek istedik. Eşimle bu konuda konuştuk, 'İstanbul'da yaşamak için sabırsızlanıyorum' dedi. Bu sözleri önemli oldu, eşim bana olumlu görüş bildirdikten sonra hiç zor olmadı, kolay şekilde 'Evet' dedim." cevabını verdi.

"KAFAMDA SORU İŞARETİ YOKTU AMA..."
Fenerbahçe otobüsüne Rize'de yapılan saldırının, karar verme sürecinde etkili olup olmadığının sorulması üzerine ise Danimarkalı stoper, "Kulüple ilk görüştüğüm konulardan biri de buydu ama yeniden böyle birşeyin yaşanmaması için önlemlerin alındığını belirttiler. Son derece ikna edici davrandılar, bana garanti verdiler bir daha yaşanmayacağına dair ve bunun bir kaza olduğunu söylediler. Bu olay, Fenerbahçe ve Türkiye Ligi için olumlu yansımadı imaj açısından. Umarım bir daha böyle bir olay gerçekleşmez, gerekli önlemler alınır. Ama zaten bununla ilgili konuşmadan önce de kafamda soru işareti yoktu, sadece konuşmak istedim ve kararım netleşti." ifadelerini kullandı.

"BASKI BANA GÜVEN VERİYOR"
Bonservis ücretinin, Türkiye'ye transfer olan stoperler arasında en yüksek olmasının kendisi üzerinde baskı yaratıp yaratmadığı üzerine Kjaer, "Tabii ki üzerimde bir sorumluluk var. Olması da normal çünkü hocamızın ve sportif direktörümüzün benden beklentilerini biliyorum. Bana güven duymalarından dolayı mutluyum. Tabii ki baskı olacak, farkındayım. Bunlar bana sadece güven veriyor. 2 yıl Fransa'da harika sezonlar geçirdim, Almanya ve İtalya'da da güzel sezonlar geçirdim. Bilincindeyim görevimin zorluğunun." sözlerini kullandı.

"DERBİYİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM"
Galatasaray derbisi hakkında görüşleri sorulan Kjaer, "O maçı sabırsızlıkla beklediğimi söyleyebilirim. Türkiye'nin en büyük derbisi. Şunu da merak ediyorum, İtalya'da oynadığım Roma-Lazio maçından daha büyük bir derbi mi?. O derbiden daha büyük bir derbi olabileceğini düşünüyorum. Şu anda çok konuşmamak gerek. Günü gelince konuşacağız. Sabırsızlıkla bekliyorum o maça çıkmayı." yanıtını verdi.

"ŞAMPİYONLUKTAN BAŞKASI BAŞARISIZLIK"
Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilmek için Fenerbahçe'de olduğunu söyleyen Kjaer, "Eleme turu gerçekten zor olacak ama takıma inanıyorum. Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilmek hedef ama lig şampiyonluğu için de buradayım. Ben burada başarı için bulunuyorum. Şampiyonluktan başkası zaten başarısızlık olacaktır. Aksini düşünmüyoruz." dedi.

"SERT OYNAMAYI TERCİH EDİYORUM"
Sakin bir insan olduğunu belirten Kjaer, "Özel hayatıma dikkat ederim, sakinimdir ama sahada ve dışarıda farklı bir karakter çizebiliyorum. Sert oynamayı tercih ediyorum. Forvete karşı davranışlarımla, dışarıdaki insanlara karşı davranışlarım aynı değil. Yeri gelince herkese kibar olmayı da çalışıyorum. Umarım kendimi gösterebilirim en iyi şekilde." yorumunu yaptı.

"BANA AVANTAJ OLACAK"
Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce, Türkiye Ligi hakkında çok fazla bilgisi olmadığını belirten Kjaer, "Çok bilgim yoktu sert bir lig olmasının dışında. Oynamak için sabırsızlık duyuyorum. Türkiye'de büyük takımların var olduğunu, üst düzey maçlar oynandığını biliyorum. Benim için çok güzel bir tecrübe olacağını düşünüyorum. Oyun tarzıma uyması sebebiyle benim için sertliğin avantaj olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"BEN DE KULLANMAK İSTERİM AMA..."
Oynadığı takımlarda frikik vuruşlarında topun başına geçtiğinin hatırlatılması üzerine Kjaer, "Bu vuruşlarda ben de yer almak isterim ama önemli olan topun kaleye girmesi, kimin attığı farketmez. Ama ben de daha önce frikik atan bir oyuncu olduğum için deneyebilirim. Sürekli kullanan ve atan biri varsa da saygı duyarım." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler