Hamza Hamzaoğlu Fernandao ve Van Persie açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu kamp yaptıkları Avusturya Windischgarsten bölgesinde gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi.

Yayınlanma: 13.07.2015 - 14:49
Abone Ol google-news

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, sayısal olarak bir forvet oyuncusuna daha ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Avusturya’nın Windischgarsten bölgesinde kamp çalışmalarını gerçekleştiren sarı-kırmızılıların teknik direktörü Hamzaoğlu, basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında, transfer çalışmaların yanı sıra Felipe Melo’nun durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Forvet konusundaki beklentilerle ilgili Hamza Hamzaoğlu, “Alacağız ama Podolski de forvet olarak kullanabileceğimiz birisi. Almasak da bir şey olmaz ancak transferi düşünüyorum. Çünkü sayı olarak bir forvete daha ihtiyacımız var. Bulabilirsek Mario Gomez tarzı bir oyuncu olacak. Bulamazsak, alternatif olabilecek, hem Burak’ı diri tutacak hem onunla beraber oynayabilecek hem de farklı özellikleri olan bir oyuncu alacağız” dedi.

“Herkes forvet diyor ama Burak’ın üzerine bir forvet getirirsek onu nerede kullanacağım” diyen Hamzaoğlu, “Burak ayarında bir forvet getirmeye kalksan 15-20 milyon avro para vermek lazım. Senin durumun buna müsait mi? Gerçeklerle hareket etmek lazım. Geçen sezon kaldığımız yerden devam ediyoruz. Kuvvet antrenmanından sonra oyun tıkır tıkır akıyordu. Bunun için Podolski bir ara bocaladı. Bizim farklı bir anlayışımız var” ifadelerini kullandı.

Transferi için ismi gündemde olan Oumar Niasse konusunda sarı-kırmızılı çalıştırıcı, “Niasse benim öğrencim ama bizim takıma monte etmekte zorlanıyorum. Kiralık alırsak oynatmamız lazım. Kendisini parlatıp, seneye göndermek istemiyorum” diye konuştu.

– Melo’nun durumu

Takıma henüz katılmayan ve ayrılacağı yönünde spekülasyonlar yapılan Felipe Melo konusunda Hamzaoğlu, “Melo şimdilik gelmiyor. İkinci kampa bekliyoruz. Melo benim oyuncum. Geçen sezon fedakarlık yaptı. Ameliyattan sonra hemen kalktı ve bu takımın başarısı için mücadele verdi. Bir anda ‘gelmesin, istemiyorum’ diyemem. Gönül rızasıyla gelip oynaması benim için iyi ama gönülsüz gelecekse hiç gelmesin. Ben kimseyi zorlamıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Inter Kulübü’nün de gündeminde olan Melo için İtalyan ekibinin birkaç futbolcu önerdiğini vurgulayan Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben de baktım ama önerilenleri düşünmedim. ‘Olursa Medel’i istiyorum’ dedim. Inter’in önerdiği futbolcular bize uygun değildi. Inter ile takas olmayacaksa mukavelesinde yazan bir bedel var. Onu getirirse gider. Şu anda hiç alacağı yok. Onun için bedelsiz gitme gibi bir durum söz konusu değil. Gelmesin, yapacak bir şey yok. Gelmezse yerine birini bulursak alacağız, bulamazsak elimizde Hamit ve Selçuk gibi oyuncular var. Şimdi tüm dünyada oyuncuları izliyoruz. Bence bizim oyuncularımız aşağıda değiller. Hatta fazla bile. Öncelikle Bilal ve Jem oturduktan sonra alternatif oyuncular olacak.”

Takımın yeni transferlerinden Jem Paul Karacan’ın tam takım oyuncusu olduğunu dile getiren Hamza Hamzaoğlu, “Fiziksel olarak zayıf görünür ama sağlam çocuktur. Kemik gibidir ve sürekli oyunun içindedir. Doğru pozisyon alır, kolay top kaybı yapmaz. Pozisyonun gerektirdiği oyunu oynar. Jem’den ne alacağınızı bilirsiniz” diye konuştu.

Lionel Carole transferini Telles’e alternatif olması amacıyla yaptıklarını belirten Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

“Telles’e her an bir teklif gelebilir. O teklif geldiğinde hazırlıksız yakalanmamalıyız. Carole’u bulmuşken onu da kadromuza katalım dedik. Oyuncularımıza teklif olduğu zaman vermemiz lazım. Artık yetiştirip, satacağız. Hep alan olmamalıyız. Ben takım olmanın peşindeyim. Yıldız oyuncu tabii ki lazım ama bizde Sneijder, Burak, Selçuk ve Podolski var. Yasin kötü bir futbolcu değil. Bir kaleci almak zorundayız. Yabancı da olabilir ama ben yerliden yanayım. Çünkü Muslera oynarken, yedekte yabancı bekletemiyorsun.”

– “Büyük başarıları 3-5 yıl içinde planlıyoruz”

Hamzaoğlu, bu sezon Avrupa’da doğrudan başarılı olma yönünde bir hedeflerinin bulunmadığını belirterek, “Bu sezon ilk etapta gruplardan çıkıp, gidebildiğimiz kadar gitmeyi hedefliyoruz. Daha büyük başarıları 3-5 yıl içinde planlıyoruz. Birden o kupayı yakalayamazsınız” değerlendirmesinde bulundu.

Hamza Hamzaoğlu, geçen sezona göre avantajlı başlayacaklarını ancak bunun kendilerini rehavete sokmaması gerektiğini dile getirdi.

– Fenerbahçe’nin transferleri

Rakipleri Fenerbahçe’nin yaptığı transferler konusunda sarı-kırmızılı takımın çalıştırıcısı, şunları söyledi:

“Fenerbahçe’nin transferleri bizi etkilemiyor. O transferleri yapmak zorundalar. Fenerbahçe 3-4 sezondur her transfer döneminde bir ya da iki transfer yapıyor. Onlar artık kadroyu değiştirmek zorunda. Bütçelerini beklettiler, beklettiler şimdi harcıyorlar.”

Hamzaoğlu, Beşiktaş’ın başına geçen Şenol Güneş’in de başarılı olacağına inandığını söyledi.

– “Eksiklerimiz var”

Kendilerinin ihtiyaç duyduğu oyuncuları alacağını kaydeden Hamza Hamzaoğlu, “Eksiklerimiz var. Daha güçlü olmalıyız. Üç kulvarda yarışacağız. Daha dirençli bir takım olmayıyız. Alternatif oyuncularımızın biraz daha farklı özelliklere sahip olması lazım. ‘Fenerbahçe yaptı, biz de yapalım, illa yıldız transferi yapalım’ dememeliyiz. Yıldız alalım da nereye koyacağız. Kimi oynatacaksın. Sahaya 11 kişi çıkıyor. Fernandao’yu aldı, şimdi de Van Persie geldi. İkisini de mi oynatacaklar. O zaman orta sahayı kaybedecekler. Biri oynasa diğeri kenarda bekleyecek. UEFA şampiyonu olan takımımızda kimler vardı. Yıldızlarımız kimlerdi. Yıldız demek illa yabancı demek değildir” ifadelerini kullandı.

Takım olma olgusuyla ilgili Semih Kaya örneğini veren Hamzaoğlu, “Semih kadar yüreğini koyacak bir yabancı tanıyor musunuz? Çocuğun sakatlanmadık yeri kalmadı ama hala daha canla başla oynuyor. Bu forma aşkı olmazsa oynar mı? Yıldız illaki yabancı olmak zorunda değil. Neden kendi yıldızlarımızı görmüyoruz. Geldiğimden beri ‘Türkiye’den oyuncu bulun’ diyorum. Neden kendi yıldızımızı çıkarmayalım” diye konuştu.

Hamzaoğlu, ismi gündemde olan Bayern Münih’in Hollandalı futbolcusu Arjen Roben’in gelişine “hayır” demeyeceğini ancak kendi ölçülerine uyması gerektiğini dile getirdi.

Wesley Sneijder’in durumuna değinen Hamza Hamzaoğlu, “Sneijder, futbolu seviyor. Antrenmanlarda her zaman yüzde yüzünü veriyor. Böyle futbolcuyla sözleşme uzatılması konusunda hiçbir sakınca görmem. Sneijder her zaman karşılığını veriyor” şeklinde konuştu.

– “Arda Turan ile gururlandık”

Hamza Hamzaoğlu, İspanya’nın Barcelona takımına transfer olan Arda Turan’ın bu başarısından gurur duyduklarını kaydetti.

Arda’nın hak ettiği yere gittiğini vurgulayan Hamzaoğlu, “Çok çalıştı ve gittiği yerde de tutundu. Hoca onu aldıysa nerede oynayacağını da düşünmüştür. Bir Türk futbolcusunun Barcelona’ya gitmesi büyük iş ama asıl önemli olan oraları hedef koyup, emin adımlarla yürümekte. Arda’nın Barcelona’ya transferi, Avrupa’daki kulüplerin gözlerini bize çevirir. ‘Türkiye’de başka Ardalar var mı’ derler. Oyuncular da artık Arda gibi hedef koyabilir” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler