Turun kilidi defans

S.Donetsk maçını izleyen F.Bahçe Teknik Direktörü Pereira teşhisi koydu

Yayınlanma: 21.07.2015 - 07:34
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’nin Shakhtar Donetsk’le Kadıköy’de oynayacağı 3. ön eleme turu ilk maçına sayılı günler kaldı. Sarı-Lacivertliler daha çok kaynaşmak için hazırlık karşılaşmalarını sürdürüyor. Ukrayna’da lig maçları başladı. Portekizli teknik direktör Vitor Pereira, Shakhtar Donetsk’in Oleksandriya’yı 2-0 yendiği maçı yardımcılarıyla birlikte yerinde izledi ve rakibi hakkında detaylı bir analiz hazırladı. Shakhtar Donetsk, oyun planını defans oyuncuları Srna ve Azevedo’nun üzerine kuruyor. Orta sahada Fred’in hücumda Bernard ve Eduardo’ya attığı arapas sayıları çok etkili. Pereira, orta sahada Fred’i, Mehmet Topal ve Josef de Souza’yla durdurmayı planlıyor.

Hızlı hücumlarda Alex Teixeira başlı başına bir yetenek. Takımın belki de en tehlikelisi. Portekizli bu isimden korkmuş olmalı ki Gökhan Gönül’le Caner Erkin’in hücuma fazla çıkmamasını istiyor. Rakip hakkında bol bol not tutan Pereira, “Sezonu erken açmaları bizim için dezavantaj. Rakip önemli oyuncularını kaybetti, ancak hâlâ takımda çok tehlikeli isimler var. Örneğin Alex Teixeria. Defansta hata yapmamalıyız, orta sahada açık vermemeliyiz. Kendi sahamızda gol yememeliyiz” ifadelerini kullandı. Hazırlık müsabakalarında defans başarısız bir görüntü çizdi. Avrupalı hataları affetmez. Daha doğrusu bu karşılaşmalarda hatanın telafisi olmaz. Burası uzun bir maraton değil. Yenmekten başka çare yok. Yenemedin, saf dışı kalırsınız. Bu yüzden bu arenada futbolcular yüreğiyle oynamalı, koşmalı ayakta kalmalı ve de gol atmalılar. Bunlar olmazsa döneriz ligimize. İşte o zaman da şimdi soramadığımız hesapları sormaya başlarız.

Zorlu turnuva başlıyor

Türkiye’den Fenerbahçe ve Antalyaspor, Fransa’dan Marsilya ile Yunanistan’dan Olympiakos’un mücadele edeceği Afyon Football Fest, bugün 15 bin 500 kişi kapasiteli Afyon Arena’da start alıyor. Sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en flaş transferlerine imza atan Sarı-Lacivertli kulüp, bugün ilk maçında teknik direktör Vitor Pereira’nın eski takımı Olympiakos’la karşı karşıya gelecek. Smart Spor’dan naklen yayımlanacak müsabaka 20.30’da başlayacak.

28 bin kombine

Fenerbahçe’nin şu ana kadar 28 bin kombine kart sattığı açıklandı. Yönetici İlhan Ekşioğlu, sosyal medya hesabından 51 bin yeni sezon formasının da satıldığını duyurdu.

Stoch parlıyor

Fenerbahçe’nin dünkü antrenmanında Miroslav Stoch performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

van Persie Afyon’a gitmedi

Fenerbahçe’nin yeni transferi Robin van Persie, bireysel çalışmalarını tamamlaması için Afyon’daki turnuvaya götürülmedi. Hollandalı golcü İstanbul’da kendisine verilen özel programı uygulamaya devam edecek. Ayrıca sakatlığı nedeniyle son hazırlık maçlarında oynayamayan Mehmet Topal takıma dönerken elinde kırık oluşan Alper Potuk’un Shakhtar Donetsk maçlarında özel bir bandajla oynayabileceği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler