Melo ‘takas’a takıldı!

Transfer döneminde Podolski dışında camiayı ve taraftarlarını memnun edemeyen Galatasaray’da Felipe Melo’nun durumundaki belirsizlik soru işaretleri yarattı.

Yayınlanma: 01.08.2015 - 13:14
Abone Ol google-news

Dördüncü yıldızın kazanılmasının ardından Galatasaray’dan ayrılmak istediğini teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ve yönetime ileten Brezilyalı oyuncunun, Sarı-Kırmızılıların eski çalıştırıcısı Mancini’nin takımı İnter’e gitmesi bekleniyordu. Ancak Galatasaray ve İnter arasında Melo’ya karşılık ‘takas’ yapılacak futbolcu konusunda anlaşma sağlanamadı. İki takımın yarın Türk Telekom Arena’da oynayacağı hazırlık maçından önce bu krizin çözülme ihtimali bulunuyor. Melo, takımla birlikte Galatasaray’ın dün tamamlanan Avusturya kampından İstanbul’a döndü.

İdmanda var maçta yok

Futbol hayatına İtalya’da devam etme kararı alan Melo, Galatasaray’ın Avusturya’daki ilk etap hazırlık kampına katılmamıştı. Ancak tecrübeli oyuncu, temasta olduğu 2 Brezilya kulübüyle yıllık ücret konusunda anlaşamayınca Sarı-Kırmızılıların ikinci etap kampına dahil oldu. Melo’nun geride kalan 10 gün içinde İnter’e transferi konusunda sıcak gelişmeler yaşandı. Brezilyalı oyuncunun ayrılık olasılığı yüksek olduğu için Hamza Hamzaoğlu, sözleşmeli oyuncusunu hazırlık maçlarında oynatmadı; hatta kadroya da almadı.

Medel’in yerine Shaqiri’yi verin

Roberto Mancini ve İnter Teknik Menajeri Piero Ausilio’nun Melo ile ilgilendiklerini her fırsatta dile getirmelerine karşın İtalyan ekibi, Galatasaray’ın Brezilyalı oyuncu için istediği 3.1 milyon Avro’luk bonservisi ödemeye bir türlü yanaşmadı. İnter, Melo’ya karşılık Sarı-Kırmızılılara takasla oyuncu vermeyi teklif etti; sol bek Nagatomo’yu önerdi, ancak Hamzaoğlu bu ismi veto etti. Cim-Bom, Melo’ya karşılık İnter’den ön libero Medel’i istedi. İtalyanlar da bunu kabul etmeyip, “Medel’i verelim ama hem Melo’nun bonservisini hem de 3 milyon Avro isteriz” yanıtını verdi. Galatasaray da bunu reddetti. Sarı-Kırmızılılar bu kez forvet hattı için İnter’in kadroda düşünmediği Xherdan Shaqiri’yi istedi. İtalyan kulübünden bu istekle ilgili henüz net bir yanıt verilmedi. Bu gelişmelerden özellikle teknik direktör Hamzaoğlu’nun rahatsızlık duyduğu, Melo’nun İnter’e gitme ihtimali yoksa takımda kalması yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.

İnter “Bekle” diyor

İnter cephesinin, transfer konusunda Melo’ya beklemesi yönünde mesaj yolladığı öğrenildi. İtalyan kulübüne yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre; İnter’in UEFA Finansal Fair-Play kuralları çerçevesinde kadrosundaki bazı oyuncularla yollarını ayırmaya çalıştığı, bu doğrultuda yapılan planlama çerçevesinde Melo’ya, “Önce kadromuzdaki bazı isimleri göndermeliyiz. Bu nedenle senin beklemeni istiyoruz” denildiği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler