Melo imzayı attı

Galatasaray'da kalıp kalmayacağı yılan hikayesine dönen Brezilyalı Felipe Melo kararını verdi.

Yayınlanma: 13.08.2015 - 15:10
Abone Ol google-news

Galatasaray'da Felipe Melo bilmecesi nihayet sona erdi. Geçtiğimiz sezonun sona ermesinin ardından yıllık ücretine zam isteyen Brezilyalı yıldız Sarı-Kırmızılı yönetimin bunu kabul etmemesi sonucu Türkiye'den ayrılmak istediğini açıklamış ve bazı Brezilya kulüpleri ile İtalya'nın Inter Kulübü ile transfer görüşmeleri yapmıştı. İnter'in yıllık 2 milyon Euroluk teklifini kabul etmeyen Brezilyalı, sonunda kararını verdi. Menajeri Jose Rodriguez'in Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile bugün Florya'da bir araya gelerek Brezilyalı futbolcunun 3 yıl daha Galatasaray'da kalması yönünde anlaştılar.

YENİ SÖZLEŞME 2.6 MİLYON KAZANDIRIYOR

Sarı-Kırmızı takım ile yıllık 3.1 milyon Euro'dan 1 yıl daha mukavelesi bulunan Felipe Melo, 4 yıl daha Sarı-Kırmızılı formayı terletecek. Bu yeni imzaladığı sözleşmeye göre Brezilyalı yıldız Galatasaray'dan 2016-2017 sezonu itibari ile yıllık 2.6 Milyon Euro artı maç başına 20 bin Euro kazanacak. Melo'nun yeni sözleşmesinde bonuslarıda yer almayacak. Ayrıca yapılan yeni anlaşmaya göre tarafların belli bir bedel karşılığı sözleşmeyi karşılıklı fesih etme hakları olacak.

GALATASARAY KAP'A BİLDİRDİ

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada, Melo'nun 2016 yılında bitecek sözleşmesinin 2019'a kadar uzatıldığı belirtildi.

Açıklamada, 32 yaşındaki Melo'ya 2016-2017 sezonundan itibaren her sezon için 2 milyon 600 bin avro olmak üzere toplam 7 milyon 800 bin avro ödeneceği belirtildi. Futbolcuya 2016-2017 sezonundan itibaren 20 bin avro da maç başı ücret verileceği ifade edildi.

Ayrıca, sözleşmesi boyunca futbolcuya her bir sezonda 30'dan fazla resmi maçta oynarsa 250 bin avro, 35'ten fazla resmi karşılaşmada sahaya çıkarsa 250 bin avro bonus ödenecek.

Öte yandan, tarafların her sezon sonunda sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetme hakkına sahip olacağı açıklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler