Fikret Orman'dan önemli açıklamalar

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, son günlerdeki eleştirilere cevap vererek açıklamalar yaptı.

Yayınlanma: 26.08.2015 - 13:56
Abone Ol google-news

 

Orman, kulübün bir başkanı olduğunu ve görevleri de kendisinin verdiğini söylerken, "Burası icraat yeri, egonuzu geçirecek yer değil" diyerek bir yerde yöneticilere de mesaj mesaj yolladı.

A Spor Canlı yayınına katılan Fikret Orman "Stadı en kısa sürede tamamlayacağız" derken, bayramda çatıyı yukarı çekeceklerini ve 3 ay sonra da Vodafone Arena'yı tamamlamak istediklerini söylerken Vodafone Arena'nın 2016 yılına sarkacağını da işaret etmiş oldu.

"Olimpiyat Stadı'ndan rahatsız olsak da seyirci rekoru bizde"

Orman sözlerine şöyle devam etti: 

"Olimpiyat Stadı"nı insanlar rahatsızlık olarak görseler de seyirci rekorunu biz kırdık. Stad bitinceye kadar bir yerlerde oynayacağız. Lig'in lik maçı olmasına rağmen dediğim gibi seyirci rekoru kırdık. Bir başka alternatif Başakşehir ama biz şimdilik Olimpiyat'ta devam edeceğiz. Milli Takım arasında duruma bir daha bakarız. 

Şunu herkes bilmeli; burada sıkıntılı bir süreç var, bunu yaşarken Beşiktaş bir yerde maç oynayacak. Bunu hep birlikte aşacağız. Başka yapacağımız bir şey yok. Bizim ilk yarı maçlarının tamamını deplasmanda oynamamıza bile müsaade etmediler. Bayram ayında çatıyı yukarı almayı hedefliyoruz. Bu süreçten sonra 3 ay içinde stadı hızlıca bitirmeyi planlıyoruz.

"Maalesef içerden bizi yıpratmaya çalışıyorlar"

İsmini vermek istemeyen bir yöneticinin DHA'na yaptığı ve sansasyon yarattığı açıklamalara da değinen Fikret Orman, "Beşiktaş'ın yasal platformları var, Divan Kurulu, Yönetim kurulu, Mali Kurul gibi yasal ortamlar var. Buralarda konuşalım. Böyle sanal haberlerle hem Beşiktaş Başkanı ve camiasının zaman kaybetmemesi lazım. Hayalet konuşmalar bunlar, net olursa net cevap veririm. Hayali şeylerle konuşmanın bir anlamı yok. Bakın ben Serdar Bilgili Yönetiminden istifa ettim. Demirören, kabinesinden ayrılmalar oldu, Başkanken benim yönetimimden de ayrılanları gördünüz. Elbette bu tip camialar içinde herkesin aynı düşüncede olması mümkün değil. Bir şeyler diyeceğiz, ama kendi içimizde olması daha hayırlı" 

"Taraftarımız icraatsal  şeylere önem veriyor"

Taraftarımız icraatsal şeylere önem veriyor. Ben de taraftarım. Taraftar neye bakar, Stad bitiyor mu ? Ümraniye'nin çim sahası yapılıyor mu ? Yatırımlarımız nedir ? Fulya'daki alt yapıya neler yapılıyor. Bunlarla ilgileniyoruz, bizim gündemimizde sanal hikayeler yok" diye konuştu. 

"Bunlar 3 ayda kaçar diyorlardı... Ama burası icraat yeri, ego yeri değil"

Beşiktaş'ın başına geldiklerinde 3 aya kadar kaçarlar yorumu yapıldığını hatırlatan Fikret Orman, şöyle devam etti: "Sonra, yaa bunlar bu işi kıvıracak galiba dendi. Maalesef içerden bizi yıpratmaya çalışıyorlar. Beşiktaş'a yönetici olmuş kişilerin dedikodu yapma eğilimi olmamalı. Burası icraat yeri, egosunu geçirecek yer değil. En iyisini yapacaksın, şahsi kaprisleri sunma yeri değil burası. İnsanların olduğu yerde tartışmalar olacak tabii, fikirler farklı olacak. Ama yapı farklı. Beşiktaş'ın Başkanı var. Genel kurul olur. Başkan kazanır ve yönetim kurulu listesini yapar ve görevlendirmeyi yapar. Bu işin fıtratında var, sorun olur, Galatasaray'da bir yönetici istifa etmiş, geçmiş dönemde her kulüpte buna benzer şeyler oldu, olur."

"Oyuncularımızı rahat bıraksınlar"

"Hem iç hem dış mihraklar oyuncularla ilgili haberler yapıyorlar, daha oynanmamış maçlarla ilgili yorumlar yapılıyor, yok çete kurmuşlar, yok gece geziyorlar. Bu tür algı operasyonları yapılarak Beşiktaş'a zarar vermek istiyorlar. Kimse kanmasın bu tür yalanlara.

"Ben korkmam kaçmam"

"Ben buradayım, kimse arkasına dönüp bakmadı ben görevi aldım, ben korkmam, kaçmam, biz bunu en sonuna kadar bitireceğiz, bu takıma bu statta tur attıracağız, biz görevimizi yapacağız.

Ricardo Quaresma konusu...

"Bizim Ricardo Quaresma ile ilgili yollarımızı ayırmak istememizin sebebi mali koşullardı. Hiçbir terbiyesizliği olmadı. Herkes zannediyor ki taraftara şirin gözükmek için yaptı, taraftardan korkuyor diyorlar, korksam o zaman göndermezdim. Neden göndereyim ki .

Quaresma çok efendi bir insan, çok pozitif. Çocuğun üzerine şimdi algı operasyonu yapılmaya çalışılıyor. İnanılmaz derecede düzgün çalışıyor. O pozisyonda, kart olayında hata yaptı. bir an önce Gökhan'a topu atmak istedi. Heyecan yaptı. Takımı için avantaj sağlamaya çalışırken heyecandan hata yaptı. Ama çok profesyonelce çalışıyor. Hocası memnun, takım arkadaşları son derece uyumlu. Bizim bir tane problemli futbolcumuz yok. Hepsi pırlanta gibi çocuklar.

Lucas Leiva, Ozan Tufan ve Kulübün bütçe durumu...

Transfer sorularını da yanıtlayan Fikret Orman, Liverpool'un Lucas Leiva'yı bırakmak istemediğini belirterek, "Bu transfer için toplanıp karar vereceğiz." dedi. Ancak, Veli'nin 1.5 ay içinde iyileşeceğine de vurgu yapan Orman, transferin kapanma ihtimaline de işaret etmiş oldu.

"Ozan Tufan nasip değilmiş, kısmet değilmiş"

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ve Euro'nun 3.4 TL'ye kadar çıktığını hatırlatan Beşiktaş'ın Başkanı, "Kurlar biraz daha ilerlerse kulüpler bu paraları ödeyemez. Altına atıyorsunuz imzayı ama sonrası tehlikeli. Bizim bir bütçemiz var, transfer ücretlerine bakıyoruz, bunun maç başısı, vergi, v.s, hepsini düşünmek zorundayız, transfer şampiyonu olmak önemli değil. Önce biz başlattık, 3-4 sene önce dünyaca ünlü isimleri aldık, sonra Galatasaray girdi bu işe. Şimdi Onlarda ekonomik sıkıntıya girdi. Bu sene Fenerbahçe yaptı. Bugün 8 tane kulübün göğsünde reklam yok. Marka değerlerini düşürüyoruz. Futbolun değerini yukarı çıkartmak lazım. 

Ozan'ı biz istedik, arkasında bir başka strateji vardı. Bursa yönetimi de Beşiktaş ile olan münasebetiyle hareket etti. Nasip değilmiş, kısmet değilmiş.

"Bu transfer paralarını kimse cebinden ödemiyor onu da söyleyeyim"

"Bu paraları hiç bir kulüpte hiç bir zaman kimse cebinden ödemiyor. Önce borç olarak veriyorlar, sonra alıyorlar. Biz egolarımıza göre değil Beşiktaş'ın mali yapısına göre hareket etmeliyiz. Şartlar uyarsa transfer yapılacak, uymuyorsa yapmayız. Biz böyle düşünüyoruz.

Gomez konusu...

"Gomez 'in iyi transfer olup olmadığını kendisi sahada gösterecek. Biz imzayı attık sıra O'nun sahada imza atmasında"

"Cenk ile alakalı bizim de bir mutsuzluğumuz var. O'nda yeterli motivasyonu göremedik"

"Cenk,'in bir mutsuzluğu var. Bizim de Cenk ile alakalı bir mutsuzluğumuz var. Daha motive ve daha işine sahip olarak asılması lazımdı. Geçen hafta kulübe çağırdım ve konuştum. Ona güvendik, çok iyi bir Beşiktaşlı ve 6 ay önce kontratı yok. Vodafone Arena'ya 1. kaleci olarak çıkmayı hedeflemeliydi ama Cenk'te o motivasyonu göremedim. Şu anda verilmiş bir karar yok. Kaleci alma operasyonumuz olursa satma durumumuz da olur."

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon