Galatasaray’da 17 milyon Avro’luk tasfiye

Galatasaray 18 isimle yollarını ayırdı, önemli bir mali yükten kurtuldu

Yayınlanma: 02.09.2015 - 07:14
Abone Ol google-news

Transfer döneminde beklentileri karşılayamadığı için tepki gören Galatasaray yönetimi, kadroda yaptığı revizyonla önemli bir mali yükü omzundan atıp nefes aldı. Finansal Fair-Play çerçevesinde UEFA’ya mali rapor gönderip gelecek sezon Avrupa kupalarına katılamama riskini ortadan kaldırmayı amaçlayan Sarı-Kırmızılılar 18 futbolcuyla yolunu ayırdı. Galatasaray böylece sattığı ve kiraladığı isimlere ödemesi gereken toplam 16.4 milyon Avro’yu kasasından çıkarmayacak. 18 oyuncunun maç başı ücretleri ve bonusları dahil edildiğinde Sarı- Kırmızılılar 17 milyon Avro’luk maliyetten kurtuldu. Ayrıca futbolcu maaşlarında geçen sezona oranla 11.3 milyon Avro seviyesinde azalma oluştu.

10.6 kazandı, 6.5 ödeyecek

G.Saray Amrabat’ı Malaga’ya satarak 3.5 milyon Avro, Melo’yu İnter’e verip 3.7 milyon Avro bonservis aldı. Bruma, R.Sociedad’a 1 yıllığına kiralanarak 1.9 milyon Avro, Telles de aynı şekilde İnter’e gönderilip 1 milyon 550 bin Avro’luk kazanç sağlandı. Yeni transferler Podolski, Carole, Cenk, Denayer ve Grosskreutz için toplam 6 milyon 531 bin Avro bedel ödenecek.

Bedava gönder, para ver

Dzemaili, Ontivero ve Umut Gündoğan’ın yanı sıra Melo’ya ödenen sözleşme fesih bedeliyle beraber G.Saray 2.4 milyon Avro’luk esktra ödeme yapacak. Genoa’ya “bedelsiz” kiralanan Dzemaili’nin 2.1 milyon Avro’luk parasının 1.3’lük bölümünü Sarı-Kırmızılılar verecek. Yine “bedava”ya kiralanan Ontivero’nun 450 bin, Umut’un yıllık ücretinin 45 bin Avro’luk bölümünü G.Saray ödeyecek. Melo’ya 657 bin Avro “fesih bedeli” verilecek.

İŞTE RAKAMLAR

Melo: 3.1 milyon Avro (657 bin Avro fesih ücreti)
Telles: 1.5 milyon Avro
Amrabat: 1.3 milyon Avro
Yekta: 1.1 milyon Avro (600 bin Avro fesih ücreti)
Dzemaili: 2.1 milyon Avro (1.3 milyon Avro ödenecek)
Bruma: 1.1 milyon Avro
Pandev: 2.1 milyon Avro
Aydın: 1.1 milyon Dolar
Gökhan Zan: 1.1 milyon Dolar
Engin Baytar: 1.1 milyon Dolar
Sinan Bolat: 1.3 milyon Avro
Dany: 1.2 milyon Avro
Sercan: 700 bin Avro
U.Gündoğan: Ş.Urfa’ya gitti 45 bin Avro ödenecek
Ontivero: Ljubiana’ya gitti 450 bin Avro ödenecek
Furkan: 600 bin Avro
Oğuzhan: 140 bin TL
Berk: 50 bin TL.

Melo’ya ‘şah’ ve ‘mat’ operasyonu

Galatasaray’dan İnter’e giden Melo’nun transferinin perde arkasındaki detaylar ortaya çıktı. Melo, şampiyonluk sonrası başkan Dursun Özbek’e “Gitmek istiyorum” dedi. Özbek, Hamza Hamzaoğlu’ndan “Gidebilir” mesajını aldı ve yönetim “satranç” isimli transfer operasyonunu başlattı. Brezilyalı oyuncu, yönetimin “Gitme kal” demesini bekledi, “3 milyon Avro getir git” yanıtıyla karşılaştı. Brezilyalıya, İnter teklif götürse de İtalyanlar bonservis ödemek istemedi. İnter başka oyunculara yönelince Melo, performansa dayalı, fesih hakkının G.Saray’da olduğu 1+1+1 yıllık yeni sözleşmeyi imzaladı. Brezilyalı oyuncu bu kontrattan rahatsızdı.

Arkadaşlarıyla arası bozuktu

Takım arkadaşlarıyla arası bozuk ve iletişimi zayıf olan Melo’nun alınması için menajerler İnter’le dirsek temasındaydı. Satranç operasyonundaki “şah” hamlesi, T.Konya maçı öncesinde İnter’in Melo’yu alma isteğinin G.Saray’a ulaşmasıyla yapıldı. Transfer döneminin son saatlerinde İnter, Cim-Bom’la temasa geçti ve Melo için 3.7 milyon Avro vereceğini iletti. Melo’yu daha önce “bedava”ya almayan İtalyanlar, Kovacic’i 35, Hernanes’i 11 milyon Avro’ya sattığından Brezilyalıya bu parayı ödeme kararı aldı. İnter’le el sıkışılıp Melo operasyonundaki “Mat” hamlesi yapıldı.

48 saniyelik kriz

G.Saray’ın anlaştığı Grosskreutz’un transferinde sorun yaşanıyor. Sarı-Kırmızılılar, Alman oyuncuyla 3 yıllık sözleşme imzaladı. B.Dortmund’a 1.5 milyon Avro bonservis ödenecek. Grosskreutz bu sezon 1 milyon 850 bin Avro, kalan 2 senede ise 1.5’er milyon Avro garanti para alacak. Cim-Bom, önceki gece transfer dönemi bitmeden saat 23.55’te Alman oyuncunun evraklarını TFF’ye gönderdi. Ancak belgelerin FIFA’nın sistemine yoğunluk nedeniyle saat 00.00.48’de; yani 48 saniye geç düştüğü ortaya çıktı. Bu yüzden Grosskreutz’un transferi henüz resmileşmedi. G.Saray, işlemin zamanında yapıldığına dair belge ve bilgileri FIFA’ya iletti. Transferle ilgili son kararı FIFA 1 hafta içinde açıklayacak. Şampiyonlar Ligi için UEFA’ya gönderilen kadroda Grosskreutz’a yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler