Beşiktaş'a hayat Gomez'le güzel

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Beşiktaş, Eskişehirspor deplasmanında formda golcüsü Gomez'le güldü ve sahadan 2-1 galip ayrılmayı başardı.

Yayınlanma: 04.10.2015 - 18:56
Abone Ol google-news

 

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Beşiktaş, Eskişehirspor deplasmanında formda golcüsü Gomez'le güldü ve sahadan 2-1 galip ayrılmayı başardı.

Hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde Sporting ile Olimpiyat Stadı'nda 1-1 berabere kalan siyah beyazlılar, zorlu Eskişehirspor deplasmanından 3 puanla dönerek zirvedeki yerini korumayı başardı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren Mario Gomez, 33 ve 57. dakikalarda attığı 2 golle maçın yıldızı oldu. Eskişehirspor adına Theofanis Gekas, 87. dakikada farkı 1'e indirse de mağlubiyete engel olamadı.

Eskişehirspor-Beşiktaş maçının tüm istatistikleri için tıklayın

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 16'ya yükselterek dün Galatasaray'a verdiği liderliği yeniden geri aldı. Ligde zor günler geçiren Eskişehirspor ise 4 puanda kaldı.

Stat: Atatürk

Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Alpaslan Dedeş, Esat Sancaktar

Eskişehirspor: Boffin, Birol Parlak (Dk. 64 Anıl Karaer), Emre Güngör, Onur Bayramoğlu (Dk. 59 Pinto), Engin Bekdemir, Defederico (Dk. 46 Kaan Kanak), Ben Khalifa, Gekas, Toko, Özgür Çek, Kamil Ahmet Çörekçi

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Gülüm, Tosic, Atiba, Sosa (Dk. 66 Olcay Şahan), Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Quaresma (Dk. 46 Necip Uysal), Gomez (Dk. 78 Cenk Tosun)

Goller: Dk. 33 ve Dk. 56 Gomez (Beşiktaş), Dk. 87 Gekas (Eskişehirspor)

Sarı kartlar: Dk. 8 Toko, Dk. 50 Özgür Çek, Dk. 50 Ben Khalifa (Eskişehirspor), Dk. 16 Quaresma (Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR

Eskişehirspor'un kaptanı Sezgin Coşkun, Spor Toto Süper Lig'in 7'nci haftasında Beşiktaş ile yaptıkları maç öncesinde ısınırken sakatlanınca 11 kişilik kadrodan çıkarıldı.

"Es-Es"in 11'inde yer alan Sezgin'in sakatlığının ardından teknik direktör Michael Skibbe bu futbolcunun yerine Emre Güngör'ü kadroya dahil etti.

Eskişehirspor'da sakatlıkları devam eden Muarem Muarem ve Goran Causic ile Lawal maç kadrosunda yer almadı.

Siyah-kırmızılı takımda, geçirdiği ameliyat nedeniyle formasından uzak kalan Kamil Ahmet Çörekçi, bu sezon ilk kez Beşiktaş maçında forma giydi.

Quaresma 11'de

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde geçen hafta Fenerbahçe'yi 3-2 yendikleri maçta ilk 11'de görev vermediği Ricardo Quaresma'yı, Eskişehirspor karşısında sahaya sürdü.

Fenerbahçe maçından sonra UEFA Avrupa Ligi'nde Sporting Lizbon ile yapılan maçta 11'de yer alan Portekizli futbolcu, Eskişehir deplasmanında da şans buldu.

Taraftarın ilgisi büyük

Eskişehirspor-Beşiktaş mücadelesine iki takım taraftarı büyük ilgi gösterdi.

Karşılaşmanın başlamasına yaklaşık bir saat kala tribünlerdeki yerini alan taraftarlar, tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

59. randevu

Eskişehirspor ile Beşiktaş, lig tarihinde 59. kez karşı karşıya geldi.

İki takım arasında geride kalan 58 lig maçında Beşiktaş, Eskişehirspor'a galibiyet sayısında 28-15 üstünlük sağladı.

İki ekip ligde daha önce Eskişehir'de 29 kez karşılaştı. Eskişehir Atatürk Stadı'ndaki maçlarda konuk Beşiktaş 12, ev sahibi ise 11 galibiyet alırken, 6 maçta da eşitlik bozulmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler