Fenerbahçe Akhisar'a çarpıldı

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor'u konuk ettiği mücadelede 2-0 öne geçmesine karşın üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Yayınlanma: 04.10.2015 - 21:55
Abone Ol google-news

 

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor'u konuk ettiği mücadelede 2-0 öne geçmesine karşın üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde Celtic deplasmanına çıkan ve 2-0 geri düşmesine karşın skoru 2-2'ye getirmeyi başaran sarı lacivertliler, ligde bu kez aynı geri dönüşe izin verdi ve sahasından 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, 11. dakikada Alper'in asisti ve Fernandao'nun golü ile 1-0 öne geçti. Dakikalar 37'yi gösterdiğinde ise sarı lacivertlilerin Portekizli yıldızı Luis Nani, ceza sahasında yoktan var ettiği topu arka direkte bulunan Fernandao'ya çıkardı ve Brezilyalı yıldız farkı 2'ye çıkardı. Maçın ilk yarısı da bu skorla sona erdi.

Fenerbahçe-Akhisar Belediyespor maçının tüm istatistikleri için tıklayın

İkinci yarıda ise Akhisar Belediyespor oyuna dengeyi getirdi. 56. dakikada Diego'nun topa elle müdahale etmesinin ardından penaltı kazanan Manisa ekibi, Güray ile farkı 1'e indirdi. Dakikalar 68'i gösterdiğinde Akhisar Belediyespor skora eşitliği getirdi. Kullanılan serbest vuruşta altı pas içerisinde topla buluşan Douglao takımının 2-2'lik eşitliği yakalamasını sağladı. Kalan dakikalarda Robin van Persie'yi de oyuna sokan Fenerbahçe, Fernandao, Nani, Şener ve Van Persie ile girdiği pozisyonlardan yararlanamayınca mücadele 2-2 sona erdi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 14 yaptı. Akhisar Belediyespor ise 10 puana yükseldi.

Stat: Ülker

Hakemler: Serkan Çınar, Kemal Yılmaz, Ali Saygın Ögel

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Bruno Alves, Simon Kjaer, Caner Erkin, Luis Nani, Mehmet Topal, Raul Meireles (Dk. 60 Josef de Souza), Diego Ribas (Dk. 60 Ozan Tufan), Alper Potuk (Dk. 72 Robin van Persie), Fernandao

Akhisar Belediyespor: Lukac, Ahmet Cebe, Ferreira, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Güray Vural, Merter Yüce, De Castro (Dk. 89 Mombra Rosa), Julio Sami (Dk. 78 Hasan Kabze), Rodallega Martinez, Lua Lua (Dk. 46 Nguemo)

Goller: Dk. 11 ve 37 Fernandao (Fenerbahçe), Dk. 56 Güven Vural (pen), Dk. 68 Ferreira (Akhisar Belediyespor)

Sarı kartlar: Dk. 25 Ahmet Cebe, Dk 90+1 Ferreira (Akhisar Belediyespor), Dk. 35 Fernandao, Dk. 39 Alper Potuk, Dk. 40 Caner Erkin, Dk. 62 Ozan Tufan (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'deki Akhisar Belediyespor maçında, takımını 5 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Ülker Fenerbahçe Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada, Portekizli teknik adam son oynanan UEFA Avrupa Ligi'ndeki Celtic maçına göre 5 değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam, Fabiano Ribeiro, Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan, Volkan Şen, Robin van Persie'nin yerine Volkan Demirel, Caner Erkin, Diego Ribas, Alper Potuk ve Jose Fernandao'ya şans verdi.

Kalede Volkan görev alırken, savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Bruno Alves ve Caner Erkin'den oluştu. Savunmanın önünde Mehmet Topal ile Raul Meireles'i görevlendiren Portekizli çalıştırıcı, kanatları ise Luis Nani ve Alper Potuk'tan kurdu. Sarı-lacivertlilerde Diego forvet arkasında görev alırken Fernandao hücum hattında yer aldı.

Fernandao ilk 11'e Van Persie kulübeye

Teknik direktör Pereira, son iki lig maçında olduğu gibi yine Van Persie'yi yedek bırakırken, bir maç aradan sonra Fernandao'ya ilk 11'de şans tanıdı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Celtic maçında ilk 11'de oynayan Van Persie, lig maçında yine kulübede oturdu. Fenerbahçe'nin Bursaspor ve Beşiktaş'la oynadığı maçlara yedek başlayan Van Persie, iki karşılaşmada da oyuna girdikten kısa süre sonra gol atma başarısı göstermişti.

Bu sezon bütün Süper Lig maçlarında ilk 11'de oynayan Fernandao ise Celtic maçında gösterdiği performansın ödülünü aldı. Celtic karşısında takımı 2-0 gerideyken 40. dakikada oyuna giren ve 2 gol kaydeden Fernandao, bir maç aradan sonra ligde ilk 11'de görev yaptı.

Alper Potuk ilk kez 11'de

Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk bu sezon ilk kez ilk 11'de forma şansı buldu.

Sarı-lacivertlilerin ligde ve Avrupa'da oynadığı 12 maçın 7'sinde sonradan oyuna giren Alper, Akhisar Belediyespor maçına ilk 11'de başladı. Sarı-lacivertli futbolcu, ligde son iki haftada Bursaspor ile Beşiktaş maçlarının yanı sıra Celtic karşısında da yedek kalmış ve süre alamamıştı.

Sakatlığını atlatarak Beşiktaş ve Celtic maçlarında sonradan oyuna giren Diego ise 5 maç sonra ilk 11'de forma giydi.

Sarı-lacivertli takımda sakatlıktan kurtulan Josef de Souza, 4 maç aradan sonra kadroya girdi. Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Kasımpaşa karşısında takımına galibiyeti getiren golü atan Brezilyalı futbolcu, bu maçta sonra Avrupa'da ve ligde oynanan 4 karşılaşmada sakatlığından dolayı takımını yalnız bırakmıştı.

Fenerbahçe'de Celtic maçında sakatlanarak 40. dakikada oyundan çıkan Volkan Şen ise iyileşerek 18 kişilik kadroda yer aldı.

Yedek kulübesinde De Souza ve Volkan Şen'in dışında Fabiano, Ozan Tufan, Abdoulaye Ba, Van Persie ve Gökhan Gönül forma şansı bekledi.

Teknik direktör Pereira, Hasan Ali Kaldırım, Michal Kadlec, Uygar Mert Zeybek ve Mehmet Topuz'u kadroya dahil etmedi.

Sarı-lacivertli takımda tek eksik ise geçen hafta Beşiktaş maçında sakatlanan Sırp futbolcu Lazar Markovic oldu.

Taraftardan Nani'ye çiçek

Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Luis Nani'ye taraftarlar çiçek verdi.

Isınmak için sahaya çıktığında taraftarların tribüne çağırarak destek verdiği ilk futbolcu olan Nani, maraton tribünündeki hayranlarının çağırmasıyla o bölgeye gitti.

Taraftarlar sevgi gösterisinde bulunduğu Nani'ye çiçek verirken, başarılı futbolcuyla fotoğraf çektirdi.

Öte yanan Akhisar Belediyespor maçında Kadıköy'de yaklaşık 35 bin sarı-lacivertli taraftar takımına destek oldu. Yaklaşık 50 Akhisar Belediyesporlu taraftar ise kendilerine ayrılan tribünde maçı izledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler