Şike davasında karar verildi: Aziz Yıldırım beraat etti... Tape'ler imha edilecek

Futbolda şike davasında, sanık Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın tüm suçlardan beraatine karar verildi. Davanın tape'leri imha edilecek.

Yayınlanma: 09.10.2015 - 15:56
Abone Ol google-news

Her şey Metris Cezaevi’ne girişle başladı, sonra Silivri, ve Çağlayan Mahkemeleri.. Yıl 2011, bugün 2015 Ekim ayı ve filmin mutlu sonla bitişi. Anımsayacağınız gibi hafta başında savcı beraat kararı istemiş, ancak mahkeme başkanı dilekçelerdeki bazı eksiklikler nedeniyle duruşma tarihini düne ertelemişti. Hem içerde hem dışarda yoğun bir kalabalık vardı.

Salona sığmadılar

Salona avukatlar, yöneticiler, sanıklar, medya sığmadı. Bir de klima problemli olunca zaman zaman sıkıntılı anlar yaşadık. İlk raund 1 saat 25 dakika sürdü, mahkeme başkanı karar vermek için ara verdi. Salon boşaltıldı, bir kez daha heyecanlı bekleyiş başladı, tam 1 saat 55 dakika sonra kapının önü yoğunlaştı. Görevli, sadece sanık ve avukatların gireceğini söyledi. Arada biz de içeriye geçtik.

Karar sonrası alkışlar

Herkes ayakta. Karar açıklanmaya başladı. Aziz Yıldırım “beraat”, İlhan Ekşioğlu “beraat”, Şekip Mosturoğlu, “beraat”, Serdar Adalı, “beraat”, Mecnun Odyakmaz “beraat” Davada yargılanan 25 sanık tüm suçlardan beraat etti. Çığlık sesleri, alkışlar.. Sarmaş dolaş olanlar.. Hatta ağlayanlar.. Mahkemede, ayrıca, tüm DVD ve tapelerin de imhasına karar verildi. Kararların oybirliği ile alındığı bildirildi. Tam 4 yıl 3 ay. Şaka gibi..

‘Onur mücadelesi yaptık’

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri duruşmaya tam kadro katıldı. Oldukça rahat olduğu gözlenen başkan Yıldırım, salona girince içeridekilere ‘Merhaba’ dedi. Yönetici Ali Yıldırım salona Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’la birlikte geldi. Hâkim Ahmet Civelek, Aziz Yıldırım’a, “Geçen duruşmada yoktun, bir sözün var mı” diye sordu. Aziz Yıldırım, “Hayır hâkim bey, avukatlarım gerekli savunmaları yaptı. 4 yıl 3 aydır bu mahkeme sürüyor. Onur mücadelesi yapan bir topluluk var. Kendim ve tüm arkadaşlarımın beraatını istiyorum” dedi.

Trabzon cephesi tepkili

Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek, sanık yoklamasının ardından müdahil avukatlarına söz verdi. Müdahil Trabzonspor Kulübü’nün avukatı, savcının 7 sayfalık mütalaasını eleştirdi. Şike’nin Almanya’da dolandırıcılık, Fransa’da rüşvet olarak değerlendirildiğini söyleyen avukat, şunları söyledi:

“Savcı aynı mütalaayı vermiş. Aynı yanlışlıklar devam etmektedir. Savcının şike vasfı olmadığını söylemesi doğru değil. Şike iki kişi arasında işlenen ve tespiti zor olan bir iştir. Savcı, ispatı zor olduğu için teşvik suçunu örgüte sokmuştur. Bu nedenle şikeden dolayı dinleme kararına gerek yoktur. 16. Ağır Ceza Mahkemesi kararı yok sayılmıştır. Bu mahkemenin kesinleşmiş hükümler hakkında bozma hakkı yoktur. Savcılık makamı yüksek yargı kararını bozmuştur. Böyle bir hakkı olup olmadığı tartışılmaz bile.”

Beraat eden isimler

Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Korcan Çelikay, Mecnun Odyakmaz, Şekip Mosturoğlu, Serdal Adalı, Yusuf Turanlı, Cemil Turan, Tamer Yelkovan, Ali Yıldırım, Selim Kımıl, İbrahim Akın, Ümit Karan.

Başkan Yıldırım 15 Ekim’de konuşacak

Futbolda şike iddialarına ilişkin davada beraat eden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 15 Ekim Perşembe günü basın toplantısı düzenleyecek. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, 15 Ekim Perşembe günü saat 13.00’te bir basın toplantısı düzenleyecektir. Basın toplantısı, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde bulunan 1907 Tribünü’nde gerçekleşecektir” ifadesi kullanıldı. Şike iddiaları nedeniyle 2011-12 sezonunda Avrupa kupalarından çıkarılan ve ardından 2 yıl men cezası alan Fenerbahçe’nin nasıl bir yol izleyeceği gerekçeli karara göre şekillenecek.

‘F.Bahçe beraat etti’

Fenerbahçe Kulübü resmi televizyonu FB TV, mahkeme kararını canlı yayımlarken kararların ardından yazılan yazı dikkatlerden kaçmadı. Şike davasından tüm sanıklar beraat ederken, FB TV hâkimlerin kararı okumasını canlı yayımladı. Tüm sanıklar için kararlar okunduktan sonra FB TV, canlı yayında “Onur mücadelesini kazandık, kumpas bitti, oyun çöktü, Fenerbahçe beraat etti” yazdı.

'Kumpas’ tişörtü Fenerium’larda

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerin beraat kararının açıklanmasının hemen ardından, kulüpten sürecin simgesi olarak tişört ve atkılar satışa çıkarılacağı açıklandı. Tişört ve atkılarda 3 Temmuz sürecine atıfta bulunarak ‘kumpas, 3 Temmuz 2011-9 Ekim 2015 ve game over (Oyun bitti)’ yazacağı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler