Rıdvan Dilmen'in büyük Beşiktaş iddiası

NTV ve NTVSpor'da yayınlanan "%100 Futbol" programının yorumcusu olan Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın deplasmanda Antalyaspor'u 5-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından tespitlerde bulundu.

Yayınlanma: 26.10.2015 - 23:03
Abone Ol google-news

NTV ve NTVSpor'da yayınlanan "%100 Futbol" programının yorumcusu olan Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın deplasmanda Antalyaspor'u 5-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından tespitlerde bulundu.

İşte Dilmen'in tespitleri...

EN İYİ BARCELONA GİBİ
Hücumu önce kazanarak yapacaksınız. Beşiktaş, bizim 103 gollü sezondaki halimize benziyor. "En iyi Barcelona vardıya top rakipteyken baskı yapıyor." Beşiktaş, öyle oynuyor. Beşiktaşlıların, hatta bütün futbolseverlerin gurur duyması gereken bir futbol seyrettik.

BEŞİKTAŞ, ÇOK FARKLI OYNUYOR
4 puan fark var. Bu fark kesinlikle ve kesinlikle normal bir fark. Diğer takımları da izliyoruz ama Beşiktaş, çok farklı oynuyor. Geçen yıl ile bu yılın arasında önemli farklar var. Arkadan topu iyi oyuna sokan Rhodolfo var. Beck'in adını babası iyi koymuş. Hans koymamış. Bildiğin bek. Tosic ve Motta vardı ama hoca İsmail'i koydu bir anda. Hızlı oynuyor İsmail. Artı bunun yanına Gomez ve Quaresma gibi oynucular aldı.

LÖW, GOMEZ'İ ÇAĞIRIR
Mario Gomez, büyük ihtimalle, Avrupa Şampiyonası'nda Almanya milli takımında oynar. Gomez, oynadığı oyunla Löw'e, "Israrla beni al" diyor. Löw'ün de alacağını düşünüyorum.

QUARESMA ÜZÜLDÜ AMA
Quaresma, oyundan çıkarken üzüldü. Quaresma da haklı, Şenol Hoca da haklı. Quaresma, "Maç 3-1 olmuş, tam benim istediğim maç" diye düşündü ama Şenol Hoca da, gelecek maçları düşünerek oyundan aldı Quaresma'yı.

LİGİN ÜSTÜNDE BİR TAKIM
Beşiktaş takımında bir disiplin oluştu. Basit oynaması gereken basit oynuyor. Çalım atması gereken çalım atıyor. Doğma büyüme Fenerbahçeliyim. Beşiktaş'ın oynadığı futbolu görünce eski bir futbolcu olarak gurur duydum. Türkiye'de böyle bir futbol takımının olmasından gurur duydum. Ligin üstünde bir oyun oynuyorlar.

BEŞİKTAŞ BEKLEMİYOR; 2,3,4,5...
Beşiktaş beklemiyor artık. 2'yken 3'e gidiyor, 3'ken 4'e gidiyor. 5'e gidiyor. Giderken de kalesinde tehlike yaşamıyor. F.Bahçe 10 kişilik Kayseri'ye bile savunma yaptı. Zaman zaman G.Saray da böyle durumlara düştü. Beşiktaş'a kimse bunu yapamadı. Öne de geçseler yapamadılar, geriye de düşseler yapamadılar.

EKONOMİK DE OYNADILAR
Beşiktaş takımını gerçekten tebrik ediyorum. Fazlasıyla iyi oynadılar. Bu yoğun maç trafiğinde fiziksel güçlerini de ekonomik anlamda iyi kullandılar. Beşiktaş, 5 korner kullandı. Duran toptan gol atmadı. Akan oyunda attı bütün golleri.

HOCA'NIN FELSEFESİ BELLİ
Şenol Hoca'nın felsefesi belli. Top neredeyse herkes oraya gidecek. Rakibe değil, topa pres yapıyor takım. Şenol Hoca'nın felsefesi Dünya Kupası 3. olduğunda da, Trabzonspor ve Bursaspor ile de böyleydi.

NECİP, MUAZZAM OYNADI
Atiba, bu maçta her zaman olduğu gibi yine iyi oynadı ama yanında oynayan Necip, bugün muazzam oynadı. Terbiyeli, iyi bir aile çocuğu. Tam bir Beşiktaşlı. Takımın en eskisi. Rıza Çalımbay'a benzetiyorum. Necip gibi oyuncun, Necip gibi insanın olsun takımında.

"KIZILDERİLİ GİBİLER" DİYORDUR
Her takımın santraforu "Ben bu takımda oynasam" diyordur. Geçen sezon Demba Ba oynadı, o da iz bıraktı. Gomez, takıma geldikten sonra, yakın arkadaşlarına, takımdaki oyuncular için "Bunlar kızılderili gibi, ben bir ton gol atarım bu takımda" demiştir.

İLK YARI LİDER OLUR
Çok özür dileyerek söylüyorum ama Beşiktaş'ın maçlarında tuvalete gitmek bile yasak. Çay, kahve almaya gidemiyorsun. Ya birisi "Hocam bir şey oldu" diyor ya da gidiyorsun bir şey oluyor... Beşiktaş ilk yarıyı lider kapatır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler