Pereira'dan Nani'ye fırça: "Senin asıl görevin..."

F.Bahçe’de sürpriz olarak yorumlanan Nani’nin Osmanlıspor maçının 18 kişilik kadrosunda yer almamasının, Pereira’nın değişik bir taktiği olduğu ortaya çıktı. Portekizli teknik adam, vatandaşını bu yolla hem en ciddi şekilde uyarmak, hem de perşembeye hazırlamak istedi.

Yayınlanma: 02.11.2015 - 05:29
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’de merak edilen Nani gerçeği ortaya çıktı. Teknik direktör Pereira tarafından Osmanlıspor maçının 18 kişilik kadrosuna alınmayan Nani’nin son maçlarda gösterdiği kötü performansın bu kararda etken olduğu belirtiliyor. Son haftalarda antrenman ve maçlar öncesi ve sonrası sürekli olarak yorgunluğunu belirten Portekizli yıldızın mental açıdan kendisini toparlamasını isteyen Pereira oyuncusu ile bir toplantı yaptı.

HERKESİ ÇALIMLAYAMAZSIN
Nani’ye maçlarda ayağında çok top tuttuğunu belirten ve basit oynamadığı için eleştirilerde bulunan Portekizli teknik adam oyuncusunun biraz dinlenip kendisine gelmesi gerektiğini belirtti ve “Ajax maçı bizim için çok önemli. O maça hazır olmanı istiyorum. Senden istediğim topu alıp hücum bölgesine taşıman ve basit oynaman. Ama sen basit oynamıyorsun.Topu alıp herkesi çalımlayıp gol atacağını düşünüyorsun. Basit ve kısa paslarlarla oyna ve gerektiği zaman şut da çek. Ama senin asli görevin topu hücum oyuncularına taşımak” ifadelerini kullandı.

Nani de Pereira’nın bu eleştirilerini anlayışla karşılarken kadroya alınmamasını sorun etmeyeceğini ve Ajax maçına kadar mental açıdan hazır olacağını belirtti.

Herkes kahraman olmaya çalışıyor

Takıma da uyarılarda bulunan Pereira, “Kimse görevi olmayan işleri yapmasın. Takım olarak bir yerlere gelmeliyiz” dedi.

Pereira’nın eleştirileri Nani ile sınırlı kalmadı. Takımına eleştirilerde bulunan Portekizli teknik adam, “Herkes kahraman olmaya çalışıyor. Ben sizden göreviniz olmayan şeyleri yapmanızı istemiyorum. Yardımlaşmanızı ve doğru şekillerde paslaşmanızı istiyorum. Herkes kendi görevinin dışında görevlere soyunduğu için sahada çabuk yoruluyoruz. Kimse kahraman olmaya çalışmasın. Kahraman takım olsun. Bireysel olarak siz olmayın. Gol atayım,topu alıp gideyim… Bu olmaz… Takım olmak için yeterli mücadele verilecek. Bireysel değil takım olarak çaba istiyorum” dedi.

SAVUNMA NANKÖRDÜR
Pereira takımına savunmadaki başarılarından dolayı övgü dolu sözler sarfederken ise şu ifadeleri kullandı: “Savunma nankördür. 90 dakika iyi savunma yapıp 10 saniyelik bir konsantrasyon kaybı ile gol yiyebilirsiniz… Bu takım iyi savunma yaparsa kaliteli oyuncularımızla her maç mutlaka goller buluruz. Bizim için kazanmak önemli. Bunun 1-0 ya da farklı bir skor ile olması önemli değil.”

Pereira’nın Ajax karşısında Nani ve Volkan Şen’e ilk 11’de görev vermesi bekleniyor. Ayrıca kalede Fabiano oynarken Şener’in de ilk 11’de olması büyük olasılık...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler