Ne oldu sana Van Persie

Son 8 resmi maçın 7’sinde ilk onbirde oynadı, ama beklentilerin uzağında kaldı.

Yayınlanma: 10.11.2015 - 07:00
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’de ‘yıldızlar’ bir bir kayboluyor. Ne oldu da böyle düşüş içerisindeler? Gerçek yüzleri bu değil. Kafalarda birçok soru işaretleri var. Yönetim ne paralar harcadı öyle. Tamı tamına 70 milyon Avro. Karşılığı henüz alınmadı. Şu ana kadar doğru dürüst katkı sağlayan hiçbir yabancı topçu yok. Dikiş tutmadı. Konya maçında Fenerbahçe’nin en iyileri Volkan Şen, Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Gönül’dü. Bu üçlünün dışında var mıydı iyi top oynayan bir yabancı yıldız? Bu işi madem bizimkiler götüreceklerdi o zaman neden bu kadar transfer yapıldı. Gidenlerin suçu neydi?

Gelen gideni aratıyor

Her geçen gün bu Fenerbahçe’yi izlediğimde Egemen Korkmaz’ı, Bekir İrtegün’ü, Emre Belözoğlu’nu, Sow’u, Webo’yu aramıyor değilim. Bunu defalarca da vurguladım. Teknik direktör Pereira iyi insan olabilir ancak hocalığı tartışılır. Portekizlinin hemen hemen her maç sonrası “Güzel futbol oynuyoruz” ifadelerini kandırmaca olarak değerlendiriyorum. Madem takım iyi oynuyor peki o zaman ıslıklamalar, yuh sesleri kime?

En büyük hayal kırıklığı

Sarı - Lacivertli kulüp, yıldızlar topluluğu içinde en büyük parayı Hollandalı Robin van Persie’ye verdi. Manchester United kulübüne 6.5 milyon Avro bonservis ödenirken futbolcuyla 3 yıllık sözleşme karşılığı 13.5 milyon Avro’ya anlaşma sağlandı. 5 milyon Avro imza parası alan Persie’ye maç başına 20 bin Avro ödeniyor. Ülkemizde dar gelirlilerin sayısı her geçen gün çoğalırken yabancılara ödediğimiz şu paralara bakın. Hak etseler tamam ama hak etmiyorlar.

514 dakikada 1 gol

Van Persie’nin maçlarına bir göz atalım. Lig ve UEFA Avrupa Ligi’ndeki son 8 resmi maçın 7’sine ilk 11’de başlamış, 514 dakika sahada kalmasına rağmen sadece 1 gol atabilmiş. Yorum sizlerin. İyi olsaydı Hollanda milli takım kadrosuna çağrılırdı. Persie için Barcelona söylentileri ne kadar doğru bilemiyorum. Hollanda basını futbolcunun İspanyol kulübüyle anlaştığını yazıyor. Eğer ciddi teklif varsa kulüp hiç düşünmeden versin. Çünkü burada mutsuz!

De Souza dibe vurdu

Josef De Souza, Pereira’nın ısrarıyla Sao Paulo’dan 8 milyon Avro’ya (25 milyon TL) transfer edilmişti. Brezilyalı oyuncu sezona iyi başlamış, performansıyla sınıfı geçmişti. Ancak Josef, 4. haftada Kasımpaşa mücadelesinde yaşadığı sakatlıktan sonra bir türlü toparlanamadı. Son haftalarda ise formu adeta dibe vurdu. Konya maçında da yanlış pas tercihleriyle büyük tepki çekti. Selçuk Şahin de bu takımda kalsaydı De Souza kadar oynardı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler