Burak ve Selçuk'a 'kur' piyangosu

Selçuk ve Burak ile kontrat yenilenirken, "Ücretiniz Euro cinsinden olacak ama her yıl ağustostaki kur üzerinden hesaplanacak" maddesi konmuştu. O madde artık gündemden kalktı... Nasıl mı?

Yayınlanma: 12.11.2015 - 11:34
Abone Ol google-news

Galatasaray ile sezon sonu bitecek sözleşmesi, 2018 yazına kadar uzatılan Hakan Balta'nın yıllık ücretini Euro kurundan belirleyen Dursun Özbek yönetimi, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'ın kontratlarında da değişikliğe gitmek zorunda kaldı. Ünal Aysal yönetimi, Mayıs 2014'te Selçuk ve Burak'ın 2019 yılına kadar uzatılan mukavelelerine, "Euro cinsinden ödenecek bedeller, her yıl Ağustos ayındaki kur üzerinden hesaplanacak" notunu düşmüş ancak herhangi bir yerli oyuncu ile Euro üzerinden sözleşme imzalandığı takdirde ödemelerin günlük kur üzerinden yapılacağı sözünü vermişti.

BURAK&SELÇUK İÇİN SABİT KURA SON!

Kur artışından etkilenmemek için Ağustos'un son günündeki Euro kuru üzerinden lira ödemeyi planlayan Galatasaray'da yeni yönetim Balta'nın sözleşmesini Euro olarak belirleyince Selçuk ve Burak da günlük kura terfi etti. Bu sezon 2 milyon 750 bin Euro yıllık ücret ve 25 bin Euro maç başına alan iki futbolcuya, her yıl 50 bin Euro artışla 2018- 2019 sezonu sonuna kadar 5 yıllık sözleşme imzalatılmıştı. Dursun Özbek yönetimi, Selçuk ve Burak'ın alacaklarını bugünden itibaren Euro olarak hesaplarına yatırmak zorunda.

BORÇ 995 MİLYON TL!

Galatasaray'ın Kasım ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapıldı. Başkan Dursun Özbek ve yöneticilerin de katıldığı toplantıda konuşan Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Tayfun Demir, kulübün 1 Ocak-30 Eylül arasındaki mali durumu hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Kulübün yıllık zararının 216.2 milyon TL olduğunu dile getiren Demir, konsolide borçalacak farkının 995 milyon TL olduğunu söyledi. Haziran ayı itibariyle borcun 919.4 milyon TL olarak açıklandığını vurgulayan Demir, aradaki farkın kurdaki artıştan kaynaklandığını söyledi.

İÇ TRANSFERDE SON DURUM:

Altıntop'a güle güle

Galatasaray'ın en yaşlı (33) ismi olan Hamit Altıntop iki senedir sakatlıklarla boğuşuyor. Hem teknik heyet hem de yönetim, 2 milyon 750 bin Euro garanti para kazanan tecrübeli orta sahaya yeni sözleşme önermeyi düşünmüyor. Menisküs ameliyatının ardından kıkırdağından da bir operasyon geçiren ve bu sezon henüz hiçbir resmi karşılaşmada oynayamayan tecrübeli oyuncuya teşekkür edilecek.

Emre beklemede

Üçüncü kaleci Eray'dan sonra 1 milyon 500 bin lira ile takımın en az kazanan ismi olan Emre Çolak'la İspanyol kulüpleri Real Sociedad ve Celta Vigo ilgileniyor. Sezon başında Bursaspor'dan gelen 1 milyon Euro'luk teklifi reddeden Emre Galatasaray'da kalmak istiyor ama ciddi oranda zam bekliyor. Yönetim ise gideceği takımda patlama yapma ihtimalini dikkate alıyor ve genç oyuncunun bedavaya ayrılmasından endişe ediyor. Teknik heyet kalan bölümde Emre Çolak'a daha çok şans verecek ve Emre'nin durumu sezon sonunda belli olacak.

Sabri uzattı bile!

Sezon başında 1+1 yıllık imza atan Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesindeki opsiyonun devreye girmesi için 15 maçta ilk 11'de ya da toplam 20 maçta forma giymesi gerek. Sabri şu ana kadar 12'si ilk 11'de 15 maç oynadı. Tecrübeli oyuncu 3 maçta daha ilk 11'de sahaya çıkarsa 2017 sonuna kadar Galatasaray'da kalmayı garantileyecek. 4 milyon 800 bin lira garanti ücreti olan Sabri'ye 15 maça ulaştığı için 300 bin lira bonus ödenecek. Sabri 30 maça ulaşırsa 300 bin lira daha prime hak kazanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler