Alıkoyma ayıbını ‘MHK’ örtüyor

MHK Başkanı Müftüoğlu’nun olayı yumuşatmak istemesine büyük tepki.

Yayınlanma: 17.11.2015 - 13:23
Abone Ol google-news

Trabzonspor-Gaziantepspor maçının hakemlerinin, yaklaşık 4.5 saat soyunma odasında ‘rehin’ tutulmasına ilişkin savcılık soruşturması devam ederken MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu’nun, “Hakem odasının kapısı kilitli değil açıktı, hakemlere de fiziki temas olmadı” sözleri, “Alıkoyma ayıbını örtme çabası” olarak yorumlandı.

Müftüoğlu niye yumuşatıyor?

TFF tarafından 1 ile 1.5 yıl arasında men ile cezalandırılan olayın, savcılık boyutu sürerken MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu’nun olayı yumuşatan sözleri, “hatırlı kişilerin ricası” olarak yorumlandı. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun ‘Saray’ ve iktidar partisine olan yakınlığının, Müftüoğlu’na geri adım attırdığı öne sürüldü. Müftüoğlu’nun daha önce iktidar partisi adına Alanya Belediye Başkan aday adayı olmasının da bu konudaki geri adımda rol oynadığı ifade ediliyor.

Görevli: Kilitlediler

Olay gecesi statta bulunan bir yetkilinin görüşleri ise şöyle: “Hakemler soyunma odasına gergin biçimde girdikten sonra kapı kapandı ve arkadan kilitlendi. Zaten açık olsa TFF yöneticisi içeri girip konuşacaktı, kapı açılmayınca hakaret yağdırıp tekme attı.”

Ne demişti?

Müftüoğlu geçenlerde yaptığı açıklamada hakem soyunma odasının uğradığı tacizle ilgili olarak şu sözleri kullandı: “Hakemler dışarı çıkmak istiyor ama görevli dışarıda kalabalık bir kitlenin olduğunu ve dışarıya çıkamayacaklarını belirtiyor. En sonunda saat 03:30 gibi dışarı çıkabiliyorlar. Hakemlere fiziki olarak bir müdahale yok. Soyunma odasında sadece hakemler var dışarıdan kimse girmiyor zaten. Soyunma odası koridorlarında yaşananlar var. Federasyon temsilcileri bunları rapor ediyor ve bu yüzden ceza aldı Trabzonsporlu yöneticiler. Çok şey var ama fiziki bir temas söz konusu değil.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler