Kartal bu kez uçamadı... Akhisar'dan büyük darbe

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Akhisar Belediyespor'a 2-0 mağlup oldu.

Yayınlanma: 29.11.2015 - 18:54
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Akhisar Belediyespor'a 2-0 mağlup oldu.

Hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde Skenderbeu'yu mağlup eden ve gruptan çıkma iddiasını son maça taşıyan Siyah Beyazlılar, Akhisar Belediyespor karşısında hiç beklemediği bir mağlubiyet aldı ve liderliğini tehlikeye attı.

Akhisar'a galibiyeti getiren golleri 5. dakikada Güray Vural ve 40. dakikada Sami kaydetti.

Bu sezon ligde ilk kez bir maçı gol atamadan tamamlayan Beşiktaş 2. yenilgisini alarak 29 puanda kaldı. Başarılı performansını sürdüren Akhisar Belediyespor ise 25 puana yükseldi.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Akhisar Belediyespor'u konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Arnavutluk'un Skenderbeu takımıyla yaptıkları maçın 11'inde 5 değişiklik yaptı.

Güneş, siyah-beyazlı ekibin UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı ve sahasında 2-0 kazandığı Skenderbeu karşılaşmasında ilk 11'de görev yapan Ersan Adem Gülüm, Gökhan Töre, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun'un yerine Dusko Tosic, Ricardo Quaresma, Jose Sosa, Olcay Şahan ve Mario Gomez'e forma verdi.

Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Dusko Tosic ve İsmail Köybaşı dörtlüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson'ı oynatan Güneş, orta alanın sağında Ricardo Quaresma'yı, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'yı, sol kanatta ise Olcay Şahan'ı sahaya sürdü. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.

Siyah-beyazlılarda, Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Alexander Milosevic, Gökhan Töre, Kerim Frei, Cenk Tosun ve Ramon Motta ise yedek soyundu.

Gökhan Töre yedekler arasında

Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, Akhisar Belediyespor karşısında yedekler arasında yer aldı.

Hastalığı nedeniyle siyah-beyazlı ekibin ligin 12. haftasında oynadığı ve 2-0 kazandığı Medicana Sivasspor maçında dinlendirilen 23 yaşındaki futbolcu, hafta içi Skenderbeu ile yapılan UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında 84 dakika oyunda kalmıştı.

Gökhan Töre, ligin geride kalan bölümünde forma giydiği 10 maçta bir gol kaydetti.

Ersan Adem Gülüm'ün yerine Tosic

Beşiktaş'ta, Akhisar Belediyespor karşısında sakatlığı bulunan Ersan Adem Gülüm'ün yerine defansta Dusko Tosic görev yaptı.

Skenderbeu ile oynanan maçın ilk yarısında sakatlanan ve sol uyluk arka adalesinde yırtık tespit edilen 28 yaşındaki futbolcu, bu sezon ligde ikinci kez forma giyemedi.

Ersan Adem Gülüm, sarı kart cezası nedeniyle ligin 10. haftasında oynanan ve 3-3 berabere biten Kasımpaşa maçında da görev alamamıştı.

Motta 10 hafta sonra maç kadrosunda

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Ramon Motta, ligde 10 hafta sonra maç kadrosunda yer aldı.

Ligin 2. haftasında oynanan ve Beşiktaş'ın sahasında Trabzonspor'a 2-1 kaybettiği mücadelede sahaya 11'de çıkan ve 90 dakika mücadele eden 27 yaşındaki futbolcu, daha sonraki 10 haftada 18 kişilik kadroya girememişti.

Motta, geçen sezon ise ligde 26 karşılaşmada forma giyip, 2 gol atmıştı.

Tribünlerin büyük bölümü doldu

Beşiktaş-Akhisar Belediyespor maçında Başakşehir Fatih Terim Stadı tribünlerinin büyük bölümü doldu.

Kale arkalarındaki boşluklar dışında tribünlerin büyük bölümünü dolduran taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi.

Bu arada karşılaşma öncesi yapılan anonslarla ligin 15. haftasında oynanacak Galatasaray derbisi öncesi herhangi bir cezaya sebebiyet vermemeleri için siyah-beyazlı taraftarlar uyarıldı.

Karşılaşmayı az sayıda Akhisar Belediyespor taraftarı da izledi. Ege temsilcisinin taraftarı, Beşiktaşlı futbolseverlerin maç öncesi yaptıkları tribün şova alkışlarla karşılık verdi.

Öte yandan takımlar, seremoniye üzerinde "Kadına şiddete dur de" yazılı pankartla çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler