"Hem oyuncu göndermeliyiz hem almalıyız"

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarıyı 24 puanla 9'uncu sırada tamamlayan Trabzonspor'da, teknik direktör Sadi Tekelioğlu, ikinci yarıda kulüp iç huzurunun çok iyi olacağını ve başarının geleceğini düşündüğünü söyledi.

Yayınlanma: 29.12.2015 - 13:04
Abone Ol google-news

Bordo-mavili takımın başında lig ve kupada 8 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan Tekelioğlu, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Tekelioğlu, Trabzonspor'da genel kurul öncesi göreve geldiğini ve sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını belirterek, "Çünkü seçim arifesiydi. Haklı olarak ayrılacak, yeniden aday olacak yönetim, yeniden aday olacak insanlar vardı. Oyuncular tabi huzursuzdu. Yapılmayan ödemeleri ve gelecekle ilgili kaygıları vardı" dedi.

Oyunculara 'Trabzonspor'un büyük bir camia olduğunu ve sıkıntıların altından kalkacağını' söylediklerini ifade eden Tekelioğlu, şunları kaydetti:

"Mukavelelerinin kişilerle değil Trabzonspor ile olduğunu anlattık. 'Kimsenin parasının hakkının ödenmemesi anlayışı olmaz, kulübe hizmet edin' dedik. Patron, kulüptür. Sevk ve idareden kaynaklanan yanlışlar vardı. İlk 2-3 gün bizim dönemimizde de sıkıntı oldu ama daha sonra huzurlu, güzel günler geçirdik. Antalyaspor maçından sonra yeniden oyuncuların birbirleriyle kenetlenerek sahada seyirciye birlik mesajı vermeleri güzel oldu."

Puan olarak arzu etmedikleri bir yerde olduklarını belirten Tekelioğlu, "Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe maçlarından 4 puan alıp, daha yukarılarda olmalıydık. Basamak olarak da Trabzonspor'u aldığımız noktadan daha iyi noktalara takımı getirebilirdik. 2-3 basamak yukarı çıktık ama bu bizim ve Trabzonspor için yetmez. İkinci yarıya takviye yapan bir Trabzonspor'un huzurlu gireceğini düşünüyorum. Kulüp iç huzurunun çok iyi olacağını ve başarının geleceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Tekelioğlu, Trabzonspor'un ilk yarı itibarıyla maç başı ortalamasının 2 puan olması gerektiğini vurgulayarak, "Trabzonspor'un 34 puan toplaması gerekirdi. En az 10 puanlık bir aksama oldu. Bana göre Çaykur Rizespor maçı, ilk yarıdaki Mersin İdmanyurdu, Torku Konyaspor, Akhisar Belediyespor gibi karşılaşmalar Trabzonspor'un doğal olarak kazanması gereken maçlardı. 34-35 puanı bulma şansımız vardı ama o dönem sıkıntılı süreç oldu. Yoksa Trabzonspor, her zaman ilk yarı, ikinci yarı itibarıyla ilk 3 içinde, yarıştan kopmadan yoluna devam edecek bir potansiyele sahiptir" ifadelerini kullandı.

"Yönetimin tebligatı olmadı"

Bordo-mavili kulüple sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunan Tekelioğlu, yönetim kuruluyla bir görüşme yapmadığını belirterek, "Şu anda bir görüşmem olmadı. Yönetimin bana herhangi bir tebligatı olmadı. Mukavelem de devam ediyor, göreve devam etmemem yönünde bir tebliğ olmadı. Onun için biz hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ocak ayının 3'ünde toplanacağız, daha sonra kupa ve lig hazırlıklarını yapacağız. Bu süreci geçirmeye çalışacağız. Bunun sağlıklı olarak günü zamanı ne kadar bilmiyorum. Bu konuda yönetim gerekeni açıklar" diye görüş belirtti.

"6 hücum oyuncusuyla oynadık"

Kasımpaşa maçında forvetsiz oynamaları yönünde kendilerine yapılan eleştirileri cevaplayan Tekelioğlu, şöyle devam etti:

"Okay biraz savunma ağırlıklıdır. Aykut, Mustafa Yumlu'yu da savunma ağırlıklı kabul ediyorum. Cavanda'yı ise çok savunma ağırlıklı kabul etmiyorum. Böyle baktığınızda Mehmet, Erkan, Özer, sonradan giren Deniz ve Marin, Aytaç, Mbia, Yusuf tamamı hücuma yönelik oyuncular. Santrforsuz oyunu da bizim insanlara anlatmamız için tahtaya geçmemiz lazım. Hücuma dönük oynamasak rakip da o kadar pozisyon bulamaz. Trabzonspor için maça santrforsuz çıkmak değil, geri çekilerek, savunma yaparak bir puan almak düşündürücü olur. Böyle bir puanı ben de kabul etmem, kendime de Trabzonspor'a da yakıştırmam. Hücum oynadık, savunma ağırlıklı oynamadık, forvetsiz de oynamadık 6 forvetle mücadele ettik. Hücuma dönük oynamaya çalıştık, becerdik, beceremedik, bu tartışılır."

Tekelioğlu, Trabzonspor'un forvetsiz oynadığı söylemlerine katılmadığını kaydederek "Herhalde Barcelona da forvetsiz oynuyor. Oraya da sorduğunuzda santrfor kim derseniz, kimse de santrforun kim olduğunu bilmez. İlla forvetle oynamak demek, ileride 10 numara giyen santrfor sitilinde bir oyuncu değil. Biz değişik, uygulama yapmak istedik. Kimse Trabzonspor'un savunma ağırlıklı oynadığını oyunu çirkinleştirdiğini söyleyemez" diye konuştu.

"Hem göndermeye hem transfere ihtiyaç var"

Tekelioğlu, Muhammet Beşir'i oynatmamasına ilişkin de "Muhammet için daha erken, biz çok gördük böyle genç oyuncuların nasıl kaybedildiğini. Onların oynayabilecek oldukları, faydalı olabilecekleri maçlar var. Futbolcu mezarlığı doğmadan ölenlerle doludur. Kasımpaşa gibi ligin en agresif, en iyi savunma yapan takımlardan birine karşı mücadele ettik. Muhammet, oynasa da başarısız olsa 'onla başlanır mı? Genç oyuncu gelecekte oynamalı' düşüncesi olurdu. Biz işimizi doğru yaptığımızı düşünüyoruz. Muhammet'in oynayacak çok maçı, yılı var. Gelecekte Trabzonspor formasıyla çok başarılı olacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Devre arasında transfer çalışmalarına ilişkin yönetim kuruluna rapor verdiğini kaydeden Tekelioğlu, "Yönetimle konuştuk, tespit ettiğim isimleri söyledim. Gelecek yıllardaki hedef için bugünden oyuncu alınması gerekir diye düşünüyorum. Trabzonspor'un sol bek ve santrfor mevkinde öncelikle ihtiyacı var. Ne kadarını gerçekleştirir bunu da zaman gösterecek. Trabzonspor'un hem göndermeye hem transfer yapmaya ihtiyacı var" diyerek sözlerini tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler