Football Leaks: Türk futbolu ile ilgili belgeler açıklayacağız

Açıkladığı belgelerle dünyanın gündemine oturan Football Leaks isimli site, yeni hedefin Türkiye olduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 02.02.2016 - 10:48
Abone Ol google-news

Futbol dünyasındaki bilinmeyen gerçekler hakkında belgeler yayınlayan Football Leaks isimli site, dünya kamuoyunun gündemindeki yerini koruyor.

Bale, Ronaldo, Neymar, Martial ve Mesut Özil gibi önemli oyuncuların kontrat gerçeklerini kamuoyuna gösteren grubun yöneticileri yeni hedeflerinin 'Türkiye' olduğunu söyledi.

Gizliliğini hale koruyan grubun yöneticileri, Hürriyet Gazetesi'nden Koray Durkal'ın sorularını e-posta yoluyla yanıtladı.

"PERDE ARKASINDA DOLAŞAN İNANILMAZ BOYUTTA PARALAR VAR..."

"Siz kimsiniz? Bu hareketi niçin başlattınız?" sorusunu, "Futbol çok daha fazla şeffaflık ve düzenleme gerektiriyor. Kulüplerin taraftarlarına saygıları yok. Oyuncuların ücretleri, transfer sözleşmeleri, gizli maddeler her şey bir tabu. Gizlenen belgeler, oyuncu menajerlerinin artan etkisi, deniz aşırı ülkelerde fonlar ve perde arkasında dolaşan inanılmaz boyutta paralar var" ifadeleriyle yanıtlayan Football Leaks, daha önce yayınladığı belgelerle, yıldız futbolcuların gerçek bonservis bedellerini yayınlamıştı.

Gareth Bale'in açıklanan 91 milyon euroluk transfer bedelinin gerçekte 101 milyon euro olduğunu, 80 milyon euro bedelle transfer edildiği açıklanan Anthony Martial'in aslında 45 milyon euroya imza attığını açıklayan Football Leaks, "Menajerlerin oyuncular üzerindeki etkisi ve sözleşmelerdeki gizli maddeler bu paraların kimlere gittiğini gösteriyor. Biz bunları ortaya çıkarıyoruz çünkü taraftarların bu konular hakkında doğruları bilmeyi hak ettiklerini düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE'DEN 'BRUMA' BELGESİ

Football Leaks geçtiğimiz ekim ayında Galatasaray ile ilgili bir belge sızdırmıştı. Çok konuşulan ancak taraflar tarafından resmi bir şekilde doğrulanmayan Bruma'nın sözleşmesindeki "Porto, Benfica ya da Braga'ya 2018'den önce transfer olması durumunda Galatasaray 30 milyon euro ceza öder" maddesini içeren belge, bu siteden yayımlanmıştı.

SIRA TÜRKİYE'DE

Tüm bu belgeleri ortaya çıkaran Football Leaks, yakında Türk futbolu hakkında yeni belgeleri sızdıracağını açıkladı. Açıklamada, "Biz zaten Galatasaray’ın Bruma transferinde yer alan gizli hükümlerle ilgili belgeleri yayınladık. Muhtemelen yakında Türk futbolu ile ilgili bazı diğer belgeleri de ortaya çıkaracağız" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler