Beşiktaş'tan hakeme isyan!

Kupada Torku Konyaspor'a 2-1 kaybeden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, maçın hakemi Tolga Özkalfa'nın tutarlı kararlar vermediğini söyledi.

Yayınlanma: 11.02.2016 - 00:11
Abone Ol google-news

Ziraat Türkiye Kupası'nda Torku Konyaspor'a 2-1 mağlup olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Güneş, 65 dakika boyunca oyuna hakim olduklarını söylerken "Daha sonra oyun da değişti, skor da değişti ve maçı kaybettik, oyuncu kaybettik ama inancımızı kaybetmeyeceğiz. Şartlar ne olursa olsun uymak zorundayız. Rüzgar, saha, rakibin sert oyunu veya hakem... Rüzgarın etkisiyle oyun istediğimiz akıcılıkta değildi." dedi.

Hakem Tolga Özkalfa'yı verdiği kararlar nedeniyle eleştiren Güneş, "65. dakikadada her şey bitti zaten. Aslında bana göre ilk 45 dakikada her şey bitti. Penaltı vermedi, ofsayt vermedi sonra oyuncum kırmızı kart gördü. Sosa 45 dakika tekme yiyip üstüne bir de ortadaki bir hava topu mücadelesinde sarı kart görüyorsa ve ben de 60. dakikada onu mecburiyetten almak zorunda kalıyorsam o zaman diyecek bir şey yok. Rakibi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

"HAKEMLİK YAPAMIYORSAN BIRAKACAKSIN!"

Özkalfa'nın kötü bir yönetim sergilediğinin altını çizen deneyimli çalıştırıcı, "Biz 10 kişi kalsak da futbol oynamaya çalışacağız. Eğer kırmızı kart pozisyonunda yapılan müdahale faulse Olcay'ınki iki defa, Cenk'inki 10 defa penaltı! Dikkat edin, futbolcular 45 dakika hakemin ne karar vereceğini bilmiyor çünkü kararlarında bir ortalama tutturamıyor. Geçen sene Bursaspor-Sivasspor maçında taraftarlardan onu ben kurtarmıştım. O zaman da üzülmüştüm ama orada da kötü kararlar vermişti. Beceremiyorsanız hakem kuruluyla konuşmak lazım. Hakemlik yapamıyorsan bırakacaksın" ifadelerini kullandı.

Güneş, son olarak maçı başka türlü de kaybedebileceklerini dile getirerek "Elbette maçlar kaybedilir ama bu tip oyun yapılarını bozmak doğru değil. Biz maçı yine kaybedebilirdik ama oyun 65. dakikadan sonra tersine dönüyorsa bunun sebebi ne bizim oyuncular ne de rakiptir. Bunun sebebi, diğer yanlışlardır!" dedi.

CENK: "YAN HAKEM SAĞ OLSUN!"

Öte yandan karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Beşiktaş'ın golcüsü Cenk Tosun da hakem kararlarını eleştirirken "Kırmızı karta kadar maçın tüm hakimiyeti bizdeydi. Yan hakem sağ olsun, içeride hepimizin gördüğü ofsaytı vermedi. 2-3 fark olacak maç, gelen kırmızı kartla aleyhimize döndü. Sonra da duran toptan şanssız bir gol yedik. İnşallah rövanştan avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz." dedi.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında kendisinin de olduğu pozisyonda Vukovic'in eline çarpan top sonrası hakemin devam kararı vermesinin yanlış olduğunu belirten Cenk, "Orada çarpma var dedi ama sonrasında da beni itiyor, bu tür müdahaleler çok bozuyor oyuncuyu. Benimki neyse, vermeyebilirsin ama el pozisyonu kesinlikle penaltıydı" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler