Camp Nou'da tarihi penaltı

La Liga'da Arda Turan'lı Barcelona'nın Celta Vigo'yu 6-1 yendiği karşılaşmada skordan çok Lionel Messi'nin kullandığı penaltıyı Suarez'e asist yapması geceye damga vurdu.

Yayınlanma: 15.02.2016 - 09:10
Abone Ol google-news

La Liga'da şampiyonluğa emin adımlarla giden Barcelona ağırladığı Celte Vigo'yu 6-1 geçerken, geceye Messi'nin penaltısı damga vurdu.
Cam Nou'daki maçın 81. dakikasında kazanılan penaltıda topun başına geçen Messi, penaltıda kaleye şut çekmek yerine topa hafifçe dokunarak meşin yuvarlağı sağ ön tarafa yuvarladı. Ceza sahasının dışından koşarak gelen Luis Suarez de sert bir şutla topu filelere gönderdi.

ŞOV MU SAYGISIZLIK MI?

Diğer taraftan Barcelona'nın skor 3-1 iken penaltıyı bu şekilde kullanması sosyal medyada gecenin olayı oldu. Birçok kişi Messi'nin hareketini 'şov' olarak değerlendirirken, bazıları rakibe 'saygısızlık' şeklinde yorumladı.

LUIS ENRIQUE: KİM 'SAYGISIZLIK' DİYEBİLİR Kİ!
Barcelona'nın bu penaltıda rakibine saygısızlık yaptığı görüşü maçtan sonra teknik direktör Luis Enrique'ye soruldu. Genç teknik adam, "Penaltı kurallara uygundu. Hepimiz Johan Cruyff'un böyle bir penaltı attığını biliyoruz. Kupalar kazanmaya çalışıyoruz ve buna eğlence de katmak istiyoruz. Bu penaltıya kim 'saygısızlık' diyebilir ki! Biz her rakibe saygı gösteriyoruz. Bu ülkede tekme atmak, yetenek göstermekten daha mı çok saygı görüyor!" diyerek sert çıktı.

CRUYFF'U ANMAK İÇİN Mİ YAPTI?
Messi'nin penaltı vuruşundaki hareketiyle, kanser hastalığıyla mücadele eden Barcelona'nın efsanevi isimlerinden Johan Cruyff'u anmak istediği öne sürüldü. Cruyff, futbolcu olarak Ajax'ta forma giydiği dönemde, 5 Aralık 1982 tarihinde Helmond'a karşı oynanan maçta benzer şekilde bir penaltı atışı kullanarak tarihe geçmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler