TFF'den 'Berkin' cezası

Darıca maçında ‘Rabia’ hareketi yapan amigoyu es geçen PFDK Dersim’e tezahürat için ceza verdi.

Yayınlanma: 19.02.2016 - 20:17
Abone Ol google-news

Türkiye Futbol Federasyonu, ikinci bir ideolojik ceza skandalına daha imza attı ve Kocaeli’ndeki Darıca G.Birliği maçında taraftarları “Berkin Elvan ölümsüzdür, her yer Dersim, her yer direniş” diye tezahürat yapan 3. lig, 3. grup takımı Dersimspor’a ağır para cezası verdi. TFF bünyesindeki PFDK, daha önce de Amed Sportif’e, “Çocuklar ölmesin maça gelsin” tezahüratı nedeniyle saha kapatma cezası vermişti. Gerekçeli kararda, “idelojik tezahürat” açıklaması yapan PFDK’ye yakın kaynaklar, ihlalin tekrarlanması halinde Dersimspor’un sahasının kapatılacağını da belirttiler.

Çifte standart

Darıca’da oynanan ve 3-1 ev sahibi ekibin kazandığı maçta, temsilciler Vecdi Ö. ve Kemal Ö. büyük bir çifte standarta imza attılar. Maçın 38. dakikasında açık olan kapıdan sahaya inip, Darıca tribünleri önünde taraftarlara tekbir getirten, daha sonra da Dersim tribünleri önünde ‘Rabia’ işareti yapan cüppeli ve sarıklı amigoyu görmezden gelen temsilciler, maç içinde belli aralıklarla, “Berkin Elvan ölümsüzdür” diye tempo tutan Dersimsporlu taraftarları rapor ettiler. Ayrıca raporda, konuk taraftarların, “Her yer Dersim, her yer direniş” diye bağırdığı da yazıldı.

28 bin TL ceza

Bu gelişmelerin ardından PFDK, Dersimspor’a 19 sayfalık suç isnadı yolladı, alınan savunmanın ardından, Mavi-Beyazlı kulübe 28 bin lira ağır para cezası verdi. Darıca ise sahaya akreditasyonsuz girip ‘Rabia’ işareti yapan ve konuk tribünleri galeyana getiren cüppeli şahıs nedeniyle sadece uyarı cezası aldı.

‘NE YAPSAK SUÇ’

Dersimspor karara öfkeli

Dersimspor Başkanı Hıdır Nergizhan, bazı çevrelerin bölgedeki takımlara karşı iyi niyetli olmadığını söyledi. “Ne yapsak suç, şimdi bu demeç nedeniyle de ceza almamak için susuyorum. Ama Berkin Elvan tezahüratı nedeniyle bize ağır ceza verip, sahaya cüppeli amigo sokan, bununla da kalmayıp Rabia işareti yapanları görmezden gelenleri vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Biz bu ligde onurumuzla mücadele ediyoruz. Ayrıca öne geçtiğimiz maçta oyuncularımıza çıkan kartlarla 3 puanı nasıl kaybettiğimizi de federasyon araştırsın, kimin hakkı yenmiş görsün” diyen Nergizhan, demokrat futbol paydaşlarından destek istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler