"Men ağır bir ceza"

Galatasaray yönetimi, dün UEFA’ya yaptığı son savunmada bu noktanın altını çizdi.

Yayınlanma: 24.02.2016 - 09:58
Abone Ol google-news

Avrupa’dan 1+1 yıl men edilme riski bulunan Galatasaray, dün İsviçre’de UEFA Hukuk Kurulu’na son savunmasını yaptı. 3 saatsüren duruşmaya başkan Dursun Özbek, yöneticiler Fatih İşbecer, Ural Aküzüm, Eşref Alaçayır ve ünlü avukat Dupont katıldı. Galatasaraylı yetkililer, verilmesi istenen men cezasının ağır bir karar olduğunu UEFA kurmaylarına anlattı.

Aysal konuşuldu
Duruşmada 1+1 yıl men cezasını talep eden UEFA savcısı da yer aldı. Bu isim toplantıda Ünal Aysal döneminde UEFA ile yapılan 3 yıllık anlaşmaya uyulmadığını, mali zararın tolere edilen seviyenin üzerinde olduğunu hatırlattı. Sarı-Kırmızılı cephe ise kuruldaki hâkimleri etkileyecek tarzda bir üslup kullanarak bu duruma nasıl gelindiğini, çıkış yolunun ne şekilde olduğunu savunma argümanlarıyla anlattı.

‘Erken davranıldı’
Ünal Aysal döneminde yapılan izleme anlaşmasının Mayıs 2016’da bittiği ancak UEFA’nın şubatta ceza verme girişiminin haksız olduğu belirtildi. UEFA’nın kararını cuma veya pazartesi günü
açıklayacağı öğrenildi. Sarı-Kırmızılılar, dün İsviçre’de şu temel noktaları vurguladı:
Duruşmada, daha önce UEFA’ya verilen mali raporlar, ekonomik sunumlar ve bilgiler tekrar aktarıldı.

‘Ekonomik kriz var’
- Toplantının bazı bölümlerinde UEFA Hukuk Kurulu yetkilileriyle Galatasaray heyeti arasında soru-cevap şeklinde diyaloglar yaşandı.
- Galatasaray yönetimi Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sorunların ülke futbol piyasasını olumsuz etkilediğini, dolayısıyla Sarı-Kırmızılıların da bundan nasibini aldığını tekrar aktardı.

Terör vurgusu
- Yönetim, “Bizim dışımızda oluşan şartlar (Bölgesel savaş, mülteci krizi, terör, şike süreci, e-bilet)”, “Büyük ve öngörülemeyen değişiklikler (Dövizdeki artış ve faiz sorunu, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik kriz)” ile “Futbol piyasasındaki yapısal yetersizlikler (Yayın gelirlerinin düşüklüğü, sponsor sözleşmelerinin yetersizliği)” başlıkları altında UEFA’ya savunmada bulundu. Seyirci sayısındaki düşüşün özellikle vurgulandığı öğrenildi.

Duruşmada ‘bileklik’leri gösterdiler

- Yönetim, “Tek Bilek Tek Yürek” projesiyle 15 günde satılan 1 milyonu aşkın bileklikten 10 milyon TL’nin üzerinde gelir elde edildiğini UEFA’yaanlattı. Mağazacılık alanında yeni projelerin hayata geçeceği söylendi.
- Personel sayısının azaltılıp tasarruf sağlandığı; transferdeki gelir-gider dengesinde iyiye doğru ivme kazanıldığı, futbolcu satışından kaynak yaratıldığı, oyuncu sözleşmelerinin revize edilip yapılanmanın süreceği anlatıldı.

‘Gelirler düşer’
- Olası bir Avrupa’dan men cezasının G.Saray’ın ekonomik yapılanmasına sekte vuracağının altı çizilirken, UEFA gelirlerinin ortadan kalkacağı, oyuncu değerlerinin azalacağı, garanti hasılatlar, sponsorluk, reklam gelirlerinin düşeceği dolayısıyla UEFA’nın istediği “başa baş” kriterinin yakalanamayacağı aktarıldı.

Kâr geliyor
- G.Saray, mayıs ayı sonunda Sportif AŞ’nin birleşmenin ardından ilk kez kâr edeceğini önemli bir argüman olarak UEFA’ya sundu.

Çare Riva’da
- Riva ve Florya arazilerinin kulüp için mali açıdan büyük bir kaynak durumunda olduğu UEFA’ya aktarıldı.

Otel bitiyor
- Özbek, 150 milyon Dolar değeri olan Mecidiyeköy’deki otel inşaatının kısa sürede biteceğini, Beyoğlu’ndaki eski kulüp binası için de proje hazırladıklarını UEFA’ya söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler