Kemeri sıkacak

Galatasaray, 30 milyon Avro tasarruf yapıp Sportif AŞ’de kâr etmek zorunda

Yayınlanma: 04.03.2016 - 09:51
Abone Ol google-news

Finansal Fair-Play kriterlerine uymadığı için UEFA’dan 1 yıl men cezası alan Galatasaray’ı mali açıdan zor bir dönem bekliyor. UEFA’nın kulübe gönderdiği 21 sayfalık kararda birbirine bağlı çok sayıda mali şartın olduğu öğrenildi. Sarı-Kırmızılıların 31 Mayıs’ta bitecek Sportif AŞ bilançolama döneminde zarar etmeyip kâr göstermesi gerekiyor.

Galatasaray, UEFA’nın bildirimi sonrasında önündeki 3 aylık dönemde “kemer sıkma” politikası uygulamak zorunda kalacak. Sarı-Kırmızılı yönetimin bir yandan tasarruf edip, diğer taraftan Sportif AŞ bilançosuna ek gelir girişi yaratması şart...

SON TARİH 31 MAYIS

Başkan Dursun Özbek, 19 Ocak’ta yaptığı açıklamada Sportif AŞ zararının 30 milyon Avro seviyesinde olduğunu belirtmişti. Dolayısıyla Galatasaray, UEFA’nın talebi doğrultusunda 31 Mayıs’a kadar bu rakam kadar tasarruf sağlamak zorunda. Sarı Kırmızılılar, Burak Yılmaz’ın satışından aldığı bonservisi gelir gösterip golcü oyuncuya sezon sonuna kadar ödeyeceği parayı da gider
kaleminden düşerek ilk adımı atmıştı. Ayrıca “Tek Bilek Tek Yürek” projesinden de şu ana kadar 10 milyon TL civarında gelir sağlandı. Yönetim, personel giderini düşürme, yeni sponsor bulma, mağazacılık çalışmalarıyla gelir yaratma gibi projelerle Sportif AŞ’nin kâr etmesini sağlamayı hedefliyor.

'FEDA’ İKİYE BÖLDÜ

UEFA’nın, futbolculara ödenen paraların toplamının belli bir sınır içinde kalmasını Galatasaray’a şart koşmasının ardından gözler yönetimin oyunculardan “Feda” yapmalarını isteyip istemeyeceğine çevrildi. Ancak Sarı-Kırmızılı yönetimde bu konuyla ilgili konsensüs sağlanmış değil. Bazı yöneticilerin futbolcu sözleşmelerinde indirime gidilip neşter vurulmasını talep ettiği bir grup idarecinin buna karşı çıktığı öğrenildi. Yönetimdeki bu kararsızlığın gelecek salı günü yapılacak toplantıda görüşüleceği bildirildi.

'ZARAR' SARAY!

Galatasaray’ın Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası almasının perde arkasında UEFA ile yapılan anlaşmaya uyulmaması büyük rol oynadı. UEFA Finansal Fair-Play kriterleri, kulüplerin 3 futbol sezonunda 30 milyon Avro’dan fazla zarar etmemesi gerektiğini söylüyor. 2012-2013 sezonundan itibaren incelemeye alınan Galatasaray’ın 3 dönemdeki toplam zararı 164 milyon Avro’yu buldu. Galatasaray Sportif AŞ, 2012-13’te 38 milyon Avro, 2013-14’te 70.4 milyon Avro, 2014-15’te 55.8 milyon Avro zarar etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler