Galatasaray cadı avı başlatıyor

UEFA'dan gelen 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası sonrası, Galatasaray'da adeta cadı avı başladı! Sarı-Kırmızılılar, son dönemde çeşitli başlıklar altında harcanan yüklü paraların kimlerin cebine girdiğini, yabancı bir şirket vasıtasıyla araştıracak.

Yayınlanma: 05.03.2016 - 09:16
Abone Ol google-news

UEFA’dan gelen 1 yıllık Avrupa kupalarından men cezası sonrasında bu işin sorumlularını aramaya başlayan Sarı-Kırmızılılar, geçmiş dönemleri inceletmeye karar verdi. Konuyla ilgili olarak yurt dışında bu işle ilgilenen bir firmadan delege getirilecek. Kulüp genel sekreteri Fatih İşbecer, Radyospor’a yaptığı açıklamada bu operasyon hakkında şunları söyledi:

‘GENEL KURUL KARAR VERİR’

“Galatasaray fakirleşirken birileri zenginleşti sözümle işaret ettiğim konu hakkında bir araştırma başlatıyoruz. Dünyada bu işi son derece profesyonelce yapan kurumlar var. Onlardan bir tanesine delege edilecek. Onlar bu araştırmayı yapacak. Burada çıkacak sonuca göre genel kurul gerekli aksiyonu gösterecektir.”

'KRİMİNAL Mİ DEĞİL Mİ?'

Galatasaray’ın son 4-5 sene zarfında muhtelif danışmanlık hizmetlerine, çeşitli firmalara, dış kaynak kullanımlarına 15 milyon Euro para ödediğini görüyoruz. Bunları şu an için hiç kullanmadık. Hemen hemen feshettik. İlk açıklamamda bunu bir kriminal olaymış gibi değerlendirmek bir sürü insanın hoşuna gitti; ancak bunun kriminal olup olmadığı benim uzmanlık alanım değil.”

‘250 BİN LİRALIK DEPO'

“Galatasaray’ın piyasa rayicinin üstünde rakamlar harcadığını eski başkan Duygun Yarsuvat ve şimdiki başkan Dursun Özbek söylemiştir. Hatta Çatalca’daki bir depoya mağazacılığın verdiği aylık 250 bin TL’lik kiradan tutun da; ki o depo şu anda stadın altında ve kulübe sıfır maliyetle işliyor, birçok örnek var.”

‘O KUPAYI ALACAĞIZ’

“Galatasaray iki ayrı kulvardan Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmek için şansını sürdürüyor. Futbolcularımız profesyonelliğin gereğini yapıp, iki kulvarda da olabilecek en iyi noktaya götürecekler. İnşallah kupayı alacağız.”

‘YERLİYSE SORUN YOK’

“Teknik direktör konusunda yabancı olacak diye mutlak bir kararımız yok. Yabancı olacaksa Türkiye’ye ayak uydurabilecek olması çok önemli. Yerli olacaksa zaten sorun yok demektir. Bir iki gün içinde teknik direktör listesi yapıp, bunların peşine düşeceğiz.”

'SATIŞ KARLI DEĞİL'

“Futbolcu satmak, eğer olağanüstü bir fiyat verilmezse, zaten kârlı bir iş değil. Bir kulübün futbolcu satarak gelişmesi için futbolcu yetiştiriyor olması gerekir. Biz de bu yönde bir adım attık. Ajax’ın meşhur altyapı antrenörü Riekering ile anlaştık.

1 Mart’ta görevine başladı. Altyapıda büyük bir adım atıyoruz. Önümüzdeki günlerde planımızı açıklayacağız. Sneijder, Podolski ve Muslera için de bir teklif almadık.”

(Kaynak:Fanatik)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler