Fenerbahçe 3 puanı 3 golle aldı

Süper Lig'in lideri Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor deplasmanında Şener, Volkan Şen ve Fernandao'nun golleriyle sahadan 3-0 galip ayrılarak zirvedeki yerini korudu.

Yayınlanma: 06.03.2016 - 20:53
Abone Ol google-news

UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam eden, Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselen, Spor Toto Süper Lig’de de maçı eksik Beşiktaş’ın önünde lider durumda bulunan Fenerbahçe, sezonun flaş takımı Akhisar Belediyespor’a konuk oldu.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Akhisar Belediyespor karşısında ligdeki Beşiktaş derbisinden 3 farklı isimle maça başladı. Sarı-lacivertli ekipte kart cezalıları Bruno Alves ve Caner Erkin'in yanı sıra kaburgasındaki kırık nedeniyle Gökhan Gönül de riske edilmedi. Bu oyuncuların yerine Michal Kadlec, Şener Özbayraklı ve Hasan Ali Kaldırım oynadı. Manisa’ya götürülmeyen Nani’nin yokluğunda, Beşiktaş derbisinin başarılı isimleri Volkan Şen ve Alper Potuk maça ilk 11’de başladı.
Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray'a elenerek kupaya veda eden ve ligde 37 puanı bulunan Akhisar Belediyespor'da ise teknik direktör Cihat Arslan, ligde geçen hafta oynadıkları Gençlerbirliği maçının ilk 11'ine göre 6 değişikliğe gitti. Yeşil-siyahlı ekipte sakatlıkları bulunan Douglao ve Sami'nin dışında Merter Yüce, Onur Ayık, Tolga Ünlü ve Kadir Keleş ilk 11'de yer almazken bu oyuncuların yerine İsmail Konuk, Vaz Te, Alper Uludağ, Muğdat Çelik, Ahmet Cebe ve Soner Aydoğdu; Fenerbahçe'ye karşı forma giydi.
Maçın ilk yarısında iki kalede de çok fazla tehlikeli pozisyon yaşanmadı. Fenerbahçe ilk yarıyı 5’i isabetsiz toplam 6 şutla bitirdi. Kaleyi bulan tek top da gol oldu.
Akhisar Belediye ise bu devreyi 3’ü isabetsiz 4 gol girişimiyle tamamladı.
Fenerbahçe aradığı golü 34’te buldu. Orta yuvarlaktan aldığı topla birlikte ilerleyen Şener Özbayraklı uzak mesafeden sağ ayağıyla müthiş bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi. Süper Lig kariyerindeki ikinci golünü kaydeden Şener Özbayraklı en son 15 Mart 2013 tarihinde lig maçında gol atmıştı.
İlk yarı 1-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle geçildi.
Fenerbahçe 51’de farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan topla birlikte hareketlenen akşamın başarılı ismi Şener Özbayraklı, Alper’den sıyrıldıktan sonra ceza alanı içine girdi. Şener, yerden pasını altıpasın hemen dışına Volkan Şen'e gönderdi. Volkan Şen bekletmeden yerden yaptığı vuruşla topu kaleci Milan Lukac'ın solundan ağlarla buluşturdu.
Golden sonra Akhisar Belediye Teknik Direktörü Cihat Arslan; Soner-Aykut, Vaz Te-Grbic değişikliklerini yaptı.
Vitor Pereira da Beşiktaş derbisinin ardından Akhisar Belediye ağlarını da havalandıran Volkan Şen’i çıkarıp Ozan Tufan’ı oyuna aldı.
Bu değişikliklerin ardından karşılaşma tam da “orta saha mücadelesi” şeklinde devam etti.
Pereira, 84’te ise Robin van Persie’yi alıp yerine Fernandao’yu soktu.
Fernandao, 90+5'te kaydettiği golle skoru ilan etti ve Fenerbahçe, Akhisar Belediye’yi deplasmanda 3-0 mağlup etti.
3 kulvarda yoluna devam eden Fenerbahçe, ligde son 4 maçında 3. galibiyetini aldı ve puanını 56’ya yükseltti.
Sarı-lacivertliler, 24. haftayı, 1 maçı eksik 51 puanlı Beşiktaş’ın önünde lider tamamlamayı garantiledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler