Liverpool'un turu garantilemesine David de Gea engeli!

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda ezeli rakibi Manchester United'la eşleşen Liverpool, evinde oynadığı ilk maçta avantajı cebine koyarken, konuk ekibinin file bekçisi David de Gea performansıyla farkı önledi.

Yayınlanma: 11.03.2016 - 09:17
Abone Ol google-news

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Liverpool, evinde konuk ettiği Manchester United'ı 2-0 mağlup etti. Rakibine oyun anlamında büyük bir üstünlük kuran ev sahibi takım ilk yarıyı domine etti. Manchester United neredeyse hiç pozisyon bulamazken Liverpool üst üste pozisyonlar buldu. Ev sahibi ekip Sturridge'in penaltıdan golüyle 1-0 öne geçerken Manchester United'ın kalecisi De Gea'nın müthiş performansı farkı korudu.

İkinci yarıda da benzer bir tablo yaşanırken, 73. dakikada Firmino'nun golüyle ev sahibi farkı ikiye çıkardı ve gelecek hafta Manchester deplasmanında oynayağacı rövanş maçı öncesi önemli avantajın sahibi oldu. Maç boyunca 13 atak girişiminde bulunan ve bunların 8'inde kaleye isabet sağlayan Liverpool'a karşılık United 5 denemesinin sadece 1'inde kaleyi bulabildi. Konuk ekibin maç boyunca hiç korner kullanmaması da dikkat çekti.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE GECENİN DİĞER SONUÇLARI

Shakhtar Donetsk 3 - 1 Anderlecht
FC Basel 0 - 0 Sevilla FC
Borussia Dortmund 3 - 0 Tottenham Hotspur
Fenerbahçe 1 - 0 Sporting Braga
Villarreal CF 2 - 0 Bayer Leverkusen
Athletic Club 1 - 0 Valencia CF
Sparta Prag 1 - 1 Lazio


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler