UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Finalin adı: Madrid derbisi!

UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Finali'nde gülen taraf Real Madrid oldu. İspanyol temsilcisi Manchester City engelini 1-0'lık skorla aşmayı başardı ve bir kez daha Devler Ligi'nde finalin adı; Atletico Madrid - Real Madrid derbisi oldu.

Yayınlanma: 04.05.2016 - 23:46
Abone Ol google-news

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Real Madrid, Manchester City engelini aşmayı başardı. İngiltere'de 0-0 biten maçın ardından İspanyol Devi, rakibini Bernabeu'da 1-0 devirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı az pozisyonlu ve düşük tempolu geçti. Zidane'ın öğrencileri bu 45 dakikalık sürede Manchester City'ye nefes aldırmadı.

Maçın 15. dakikasına kadar tempo oldukça düşüktü. Oyunun kontrolü Real'de olsa da bu dakikaya kadar tehlikeli bir pozisyon yaşanmadı. Dakikalar 15'i gösterdiğinde Ronaldo'nun kafa vuruşu üstten auta gitti.

20. dakikada ise skoru değiştiren gol geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Carvajal, ceza sahası içindeki Bale'a topu ortaladı. Bu ortaya Galli oyuncu iyi bir vuruş yaptı, top Fernando'ya da çarpıp ağlarla buluştu. Gol Fernando'ya yazıldı.

BİR GOL DAHA KAÇTI

Real bu golden sonra ilk yarıda ataklarını sıklaştırdı. 24. dakikada Ronaldo topa ceza sahası içerisinde sert bir vuruş yaptı. Top üstten auta gitti ve Real uygun bir fırsatı değerlendiremedi.

34. dakikada ise Manchester City karşılaşmadaki ilk tehlikeli atağını geliştirdi ancak ilk golün kilit ismi Carvajal kritik bir müdaheleyle topu kornere çelmeyi başardı. Maçın 37. dakikasında ise Pepe'nin karambolde attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. İlk yarının son anlarında City, Fernandinho ile gole çok yaklaştı. Ceza sahasının dışından çektiği şut az farkla auta gitti. İlk yarı 1-0 sona erdi.

RONALDO YİNE VURAMADI

İkinci yarının başlarında, 49. dakikada Bale'in ortasında Ronaldo çok uygun bir fırsat yakaladı ancak bir kez daha kötü bir vuruş yaptı. Top Joe Hart'ın kucağında kaldı. 52. dakikada bu sefer Modric ile gole çok yaklaşan Real, İngiliz kaleciyi bir kez daha geçemedi. Maçta bir saat geride kalırken Ronaldo ile bir kez daha gole yaklaşan İspanyol temsilcisi, yine Hart'a takıldı. 65. dakikada ise Ronaldo'nun golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. İkinci yarıyı Bale ve Ronaldo ikilisi domine etti.
Manchester City, 70. dakikadan itibaren rakip yarı sahaya yerleşmeye başladı ancak arkada boşluklar vermeye devam etti.

CITY NE YAPSA OLDURAMADI

İngiliz Devi, son 10 dakikada varıyla yoğuyla saldırdı ancak Real Madrid savunması iyi kapandı ve rakibine fırsat vermedi.

Manchester City, rakibine boyun eğdi ve final şansını tepti. Tarihinde ilk defa adını yarı finale yazdırmayı başaran İngiliz Devi, finalin kapısından döndü.

Bu sonuçla Real Madrid adını bir kez daha finale yazdırmış oldu. Real, ezeli rakibi Atletico Madrid ile bir kez daha Şampiyonlar Ligi Finali'nde eşleşmiş oldu. 2013-14 sezonunda oynanan finalde Madrid'in Beyaz temsilcisi 90+3'te bulduğu golle maçı uzatmalara götürmeyi başarmış ve ekstra sürede 3 gol daha bularak finali 4-1 kazanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler