Galatasaray yönetimde çatlak!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in yeni Sportif A.Ş. ve Alp Yalman kararı bazı idarecilerin tepkisini çekti

Yayınlanma: 05.06.2016 - 09:28
Abone Ol google-news

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Sarı- Kırmızılı camianın son dönemde artan “seçim” talebine Sportif AŞ’de yaptığı değişiklikle yanıt verirken yönetim içindeki bazı isimlerin yaşananlardan rahatsız olduğu öğrenildi. Geride kalan sezonda Türkiye Kupası’nın kazanılmasının dışında futbolda yaşanan büyük hüsran, transferdeki yanlış adımlar ve UEFA’nın verdiği 1 yıl men cezası nedeniyle eleştiri oklarının hedefindeki Özbek yönetiminin kendi içinde de fikir ayrılıkları yaşadığı belirtildi.

Yalman rahatsızlığı

Dursun Özbek’in, futbolun bağlı olduğu Sportif AŞ’de yaptığı “atama” usulü değişiklikle tüm yetkiyi eski başkanlardan Alp Yalman’a vermesi yönetimdeki bazı isimlerde rahatsızlık yarattı. Mustafa Denizli’nin istifası sonrası yönetim kurulunun yaptığı açıklama ile Yalman hamlesinin ters düştüğünü savunan bir grup yönetici, kalıcı başarılar için “sistem” getirilmesi gerektiğini savunuyor.

Geri planda kaldılar

Bir grup yöneticinin yaşadığı sıkıntının temelinde, başkan Özbek’in kulüple ilgili kararlarda önce kendisine yakın bazı isimlerle istişarede bulunup ardından konuyu yönetim kuruluna getirmesinin yattığı bildirildi. Bu durumun en somut örneğinin yine Alp Yalman’ın futbolun başına getirilmesinde tekrarlandığı belirtildi. Özellikle Dursun Özbek’in, kardeşi ve aynı zamanda da Sportif AŞ yöneticisi olan Mehmet Özbek’le yapılan birçok hamleyi uygulaması yönetimdeki bazı isimlerin geri plana çekilmesine yol açıyor. Hatırlanacağı üzere, futbol şubesinden sorumlu olan Cüneyt Tanman, Mehmet Özbek’in Florya’da etkin rol almasından rahatsızlık duyduğunu belirtip istifa etmişti. Yine yönetici Tayfun Demir, Hamza Hamzaoğlu’nun görevine son veriliş şekline tepki koyup benzer sebeplerle istifasını açıklamıştı.

Fikir ayrılığı var

Yönetim içindeki kısmi bölünmenin yaşandığı son olay ise 4 kulüp profesyoneliyle yolların ayrılmasında ortaya çıktı. Kulübe yakın kaynaklar, bu kararda yönetimin tamamının onayı olmadığını kaydetti. Bazı yöneticilerin, profesyonel kadrodaki farklı isimlerin gönderilmesi gerektiğini savunduğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler